Extraliga 9. kolo: Hradec opět v čele a bývalý repre kouč má první body! Přestřelka v Třinci

Praha - Pokračování hokejové extraligy přineslo výhru v prodloužení pro Hradec, který 3:2 porazil Liberec a vystřídal v čele soutěže Litvínov. Ten prohrál 3:1 v Brně. V přestřelce v Třinci uspěla Sparta, která zde po nájezdech triumfovala 5:4. První body má Chomutov, který porazil 3:2 Mladou Boleslav.

V Třinci viděla Werk Arena parádní druhou třetinu. Domácí s hostující Spartou předvedli skutečnou reklamu na hokej okořeněnou pěstním soubojem.

Domácí si z prvního dějství přinesli jednobrankové vedení, o které je po chvíli připravil Forman. Pak ale v přesilovce dvakrát udeřil Marcinko, kterému pokaždé nabil Bukarts. Do kabin se šlo ale za stavu 4:4. Na Werekův gól totiž odpověděl Pražan Dvořák.

Prodloužení žádný gól nepřineslo a tak celé drama nakonec rozhodl v šesté sérii nájezd Sparťana Kudrny.

Litvínov už není první, vystřídal ho Hradec

Na první místo tabulky se chtěl vrátit Hradec Králové a povedlo se mu to. S Libercem se ale na východě Čech dlouho hrála bezbranková partie. Tu utnul až ve 32. minutě Rákos. Ten si dobře nabruslil před Willa a s trochou štěstí ho překonal.

V posledním dějství se ale zápas rozjel a nakonec viděli diváci po výsledku 2:2 prodloužení. V něm připsal plusový bod pro Východočechy Zámorský.

Na druhé místo tak spadl Litvínov, který po prohře 3:1 v Brně vyšel poprvé v tomto ročníku na hřišti soupeře bodově naprázdno. Mistr je aktuálně pátý.

Chomutov má po výhře nad Boleslaví první body, naplno bodoval i předposlední

Až do devátého kola si musel na první extraligové body počkat Chomutov. A odnesla to Mladá Boleslav. K výhře 3:2 Růžičkovy svěřence dotáhly trefy Knota, Dudy a Koblasy.

O důležité body hrály i předposlední Karlovy Vary. Nováček přivíral silné Vítkovice a po dvou třetinách vedl 3:1 a nakonec i vyhrál 5:2 a ukončil tak sérii sedmi porážek.

Olomouc utnula sérii porážek

Po třech prohrách zabrali hokejisté Olomouce a odnesla to Plzeň. Poslední branku dal při závěrečné power play kanonýr Irgl.

Konečné výsledky 9. kola extraligy:

Třinec - Sparta 4:5 po samostatných nájezdech (1:0, 3:4, 0:0, 0:0, 0:1)

Branky: 14. Roberts Bukarts (Martynek), 29. Marcinko (Roberts Bukarts, Krajíček), 32. Marcinko (Roberts Bukarts, Hrňa), 39. Werek (Svačina, D. Musil) – 24. Forman (Kumstát), 36. P. Vrána (Beran, Smejkal), 38. Buchtele (P. Vrána), 40. Tomáš Dvořák (Sill), rozhodující nájezd Kudrna

Chomutov - Boleslav 3:2 (1:1, 2:0, 0:1)

Branky: 18. Knot (Duda, Vantuch), 25. Duda (V. Růžička, Knot), 31. Koblasa (J. Havel) – 15. Žejdl (Orsava, Hanzlík), 60. Orsava (Látal)

K. Vary - Vítkovice 5:2 (0:1, 3:0, 2:1)

Branky: 24. T. Mikúš (Kovačevič, Podlipnik), 35. Skuhravý (O. Beránek, Lapšanský), 36. O. Beránek (Podlipnik, T. Mikúš), 57. O. Beránek (R. Vlach, Podlipnik), 60. Kohout – 5. Tybor (O. Roman), 57. Tybor (O. Roman, D. Květoň)

Hradec - Liberec 3:2 v prodloužení (0:0, 1:0, 1:2, 1:0)

Branky: 32. Rákos (Koukal, Piché), 42. Vincour (Cingel, R. Pavlík), 63. Zámorský (R. Pavlík, Miškář) – 42. Bulíř (M. Kvapil), 60. Bulíř (P. Jelínek, M. Kvapil)

Kometa - Litvínov 3:1 (1:0, 1:0, 1:1)

Branky: 9. Štencel (P. Holík, Zaťovič), 40. Mallet (Hruška), 54. Barinka (R. Zohorna, O. Němec) – 56. J. Černý (M. Hanzl, Petružálek)

Olomouc - Plzeň 3:1 (1:1, 1:0, 1:0)

Branky: 6. Jaroměřský (Strapáč, Skladaný), 28. Ondrušek (Holec), 60. Irgl – 14. Gulaš (Straka, J. Kindl)

Kanadské bodování: 

15 bodů (5+10): Kvapil (Liberec)

14 bodů (12+2): Bulíř (Liberec)

13 bodů (5+8): Gulaš (Plzeň)

Související

Hokej, ilustrační fotografie.

První východočeské derby v play-off zvládly po boji Pardubice, Sparta udolala Liberec v nájezdech

Vyrovnané souboje před ohromujícími diváckými atmosférami byly k vidění o prvním hracím dni čtvrtfinálové fáze play-off Tipsport extraligy. Oba první zápasy dvou sérií Pardubice vs. Hradec Králové a Sparta vs. Liberec navštívilo přes 10 000 fanoušků a oba zápasy se nerozhodly v základní hrací době. Zatímco východočeské derby rozhodl po remíze 4:4 po prodloužení symbolicky proti svému oblíbenému soupeři Martin Kaut, v pražské O2 Areně se čekalo na rozhodnutí až do samostatných nájezdů, ve kterých nakonec Pražané odčinili to, že nedotáhli vedení 2:1.
Hokej, ilustrační fotografie.

Vicemistrovi extraligy Hradci Králové hrozí trest. Tři hráči během semifinále dopovali

Hokejisté Hradce Králové Kevin Klíma, Graeme McCormack a Martin Štohanzl byli v úterý vyřazeni z kádru tohoto východočeského účastníka tuzemské nejvyšší hokejové soutěže na základě pozitivních výsledků testů na zakázané látky. U všech tří se totiž objevila látka patřící mezi stimulanty, který však byl doplňkem stravy. Vedle trestu pro klub hrozí hráčům zákaz činnosti až na čtyři roky. 

Více souvisejících

extraliga, hokej ČR Piráti Chomutov HC Oceláři Třinec

Aktuálně se děje

před 1 minutou

Jakub Voráček

Voráček pomalu zavírá dveře za svou hráčskou kariérou. Na 99 procent se na led nevrátí

Kariéra bývalého hokejového reprezentanta Jakuba Voráčka, během níž nastoupil k více než tisícovce zápasů v kanadsko-americké NHL, se nezadržitelně blíží ke svému konci. Samotný čtyřiatřicetiletý hokejista totiž v úterním rozhovoru pro CNN Prima News uvedl, že končí svou bohatou kariéru. Záhy ale svá slova mírnil, když pro server sport.cz řekl, že ještě není definitivně rozhodnut o svém konci, ale to, že se už mezi mantinely neobjeví, je podle něj na 99 procent jisté.

před 23 minutami

před 56 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

ČEZ

Gazprom zažaloval v Rusku ČEZ, OMV a slovenský ZSE

Soudní dokumenty v Petrohradu potvrdily, že Kremlem ovládaný energetický gigant Gazprom podal žalobu proti české energetické společnosti ČEZ, rakouské OMV Gas Marketing & Trading a slovenské energetické skupině ZSE.

před 4 hodinami

před 4 hodinami

Černobylská jaderná elektrárna

Černobyl po 38 letech od výbuchu není mrtvou zónou. Životu se v okolí daří

Výbuch jaderné elektrárny Černobyl je vyjma shození atomových bomb za války dodnes největší jadernou katastrofou, se kterou se kdy lidstvo setkalo. Radioaktivní mrak po výbuchu, k němuž došlo 26. dubna 1986, zahalil celou Zemi a úřady byly nuceny evakuovat nejen nejbližší okolí elektrárny, ale i dvacetitisícové město Pripjať, dnes přezdívané jako město duchů. Nové výzkumy ale odhalují, že do radioaktivní zóny se postupně vrací život.  

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

Řecko odmítá tlak EU a NATO: Ukrajině nedáme ani Patrioty, ani S-300

Řecko nemůže poslat Ukrajině systémy protivzdušné obrany Patriot nebo S-300. Uvedl to podle DPA řecký premiér Kyriakos Mitsotakis.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy