Když mužům vládne žena. V hokejové Spartě budou mít generální ředitelku

Praha - Během tohoto týdne přišla informace o tom, že hokejovou Spartu prodal její dosavadní majitel Petr Bříza investiční skupině Kaprain finančníka Karla Pražáka. Nyní pokračují v klubu hrající své domácí zápasy v libeňské O2 Aréně změny v jeho vedení. Ve čtvrtek tak přišla další informace a to o nové generální ředitelce Sparty, kterou se stala Barbora Snopková Haberová. Stejně tak bude mít Sparta i nového sportovního manažera. Na něm vystřídá Michala Broše jiný bývalý sparťanský hokejista Petr Ton. Všechny tyto změny potvrdil Ondřej Pechar, zástupce investiční skupiny Kaprain. „S Petrem Tonem máme jasně rozdělené role. Mým úkolem je postarat se o manažerské vedení klubu, jeho hladký chod a další rozvoj. Petrovi přitom chci zajistit nejlepší možné podmínky pro jeho práci. Na Petrovi bude co nejdřívější zlepšení a stabilizace výkonnosti A-týmu a rozvoj mládežnického hokeje," sdělila nová generální ředitelka Snopková Haberová pro klubové webové stránky.

Předešlé manažerské zkušenosti nabyla Snopková Haberová z České pošty nebo z různých nadačních fondů a kromě toho pak působila v e středočeské vládě vedenou někdejším hejtmanem Davidem Rathem, jenž byl nepravomocně odsouzen za korupci. I když se totakto nezdá, Barbora Snopková Haberová má k hokeji blízko. Jejím dědečkem je totiž plzeňská legenda Zdeněk Habera, otcem zase bývalý extraligový rozhodčí Ivo Haber. Vdaná je pak za Jana Snopka, bývalého obránce, jenž má doma ligový titul, který získal s Pardubicemi a jenž v současnosti působí jako kondiční trenér plzeňských hokejistů.

Jejím nejbližším pobočníkem ve Spartě tedy bude Petr Ton, který se svými 293 góly střeleckým rekordmanem v historii pražského klubu. „Sparta není obyčejný klub. Je to nedílná součást české i mé osobní hokejové historie. Do své funkce nastupuji s jediným cílem. Lidé by se v příštích sezonách neměli ptát, kterých šest týmů jde rovnou do play off. Mělo by být jasné, že je to Sparta a pět dalších," říká, kde by se měl klub v budoucnosti pohybovat a pokračuje: „K tomu vede jen jedna cesta. Ve spolupráci s trenérem Kruppem musíme vybudovat silný kádr postavený na zkušených osobnostech a mladých talentovaných hráčích, které jsme si vychovali v mládežnických kategoriích."

Dodejme, že Ton, který se stal v dresu Sparty, se kterou v letech 2005 a 2006 získal mistrovský titul hned třikrát nejlepším kanonýrem extraligy, nahrazuje ve funkci sportovního manažera Michala Broše. Ten v klubu ale bude působit nadále, jen na jiné pozice. Připomeňme, že za Broše coby sportovního manažera Sparta vždy vypadla v předkole play-off a tak stále čeká na tolik toužený titul,který Pražané získali naposledy před dvanácti lety.

„Jsme samozřejmě na úplném začátku a před dalšími významnými kroky se musíme s chodem klubu detailně seznámit," uzavřela Snopková Haberová. Přesto potvrdila, že i v příští sezóně bude Sparta hrát své domácí zápasy v pražské O2 Aréně.

Související

Hokej, ilustrační fotografie.

První východočeské derby v play-off zvládly po boji Pardubice, Sparta udolala Liberec v nájezdech

Vyrovnané souboje před ohromujícími diváckými atmosférami byly k vidění o prvním hracím dni čtvrtfinálové fáze play-off Tipsport extraligy. Oba první zápasy dvou sérií Pardubice vs. Hradec Králové a Sparta vs. Liberec navštívilo přes 10 000 fanoušků a oba zápasy se nerozhodly v základní hrací době. Zatímco východočeské derby rozhodl po remíze 4:4 po prodloužení symbolicky proti svému oblíbenému soupeři Martin Kaut, v pražské O2 Areně se čekalo na rozhodnutí až do samostatných nájezdů, ve kterých nakonec Pražané odčinili to, že nedotáhli vedení 2:1.
Hokej, ilustrační fotografie.

Vicemistrovi extraligy Hradci Králové hrozí trest. Tři hráči během semifinále dopovali

Hokejisté Hradce Králové Kevin Klíma, Graeme McCormack a Martin Štohanzl byli v úterý vyřazeni z kádru tohoto východočeského účastníka tuzemské nejvyšší hokejové soutěže na základě pozitivních výsledků testů na zakázané látky. U všech tří se totiž objevila látka patřící mezi stimulanty, který však byl doplňkem stravy. Vedle trestu pro klub hrozí hráčům zákaz činnosti až na čtyři roky. 

Více souvisejících

extraliga, hokej ČR HC Sparta Praha hokej

Aktuálně se děje

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

Aktualizováno před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 10 hodinami

před 10 hodinami

před 11 hodinami

před 11 hodinami

Kreml: Svět je na pokraji konfliktu mezi největšími jadernými velmocemi světa, může skončit katastrofou

Rusko v pondělí prohlásilo, že vojenská podpora Ukrajiny ze strany USA, Británie a Francie posunula svět na pokraj přímého konfliktu mezi největšími jadernými velmocemi světa, který by mohl skončit katastrofou.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy