MS v hokeji: Kápo Kaapo Kakko opět řádil. Proti Slovensku tentokrát zaznamenal hattrick

Košice - Proi Kanadě to nebylo jeho poslední slovo. A zřejmě to nebude jeho poslední slovo ani to, co předvedl nyní proti Slovensku. Byl to zase Kaapo Kakko, největší finský talent současnosti, kdo rozhodl o triumfu týmu Suomi. Nejprve v 50. minutě zvýšil vstřelil gól na 3:2 vyjetí před Čiliakovu klec, v závěru všechno pojistil střelou do prázdné branky. Především díky němu tak mohou Finové směle pomýšlet na čtvrtfinále.

Zdá se, že i ve Finsku si můžou říct, že ať už sestaví národní tým kýkoliv, musí s nimi svět počítat. Přestože v současném finském kádru nenalezneme žádné velké jméno a spíš samé nováčky, jedno jméno určitě kdekoho zaujalo už teď a to Kaapo Kakko. Osmnáctiletý talent už dal o o sobě vědět v prvním zápase proti Kanadě a i nyní proti Slovensku byl hlavním strůjcem finského úspěchu.

Na košickém stadionu se tentokráte ukázal několika nebojácnými průniky, přestože vyložených příležitostí si ani jeden z týmů mnoho nevypracoval. Přesně tak tomu bylo za stavu 2:1 pro Finy. Připomeňme, že skóre otevřeli už v 11. minutě Slováci zásluhou Černáka, Linholm a právě Kakko ale poté dokázali duel otočit. A i když bylo na Slovácích vidět, že se snaží jít za otočením skóre v jejich prospěch, na víc než na vyrovnávací gól jejich snažení nestačilo. O gól na 2:2 v závěru druhé třetiny se postaral dorážející Marinčin a jeho trefa platila i přes to, že si finský realizační tým vzal trenérskou výzvu. Svým nájezdem od branky k brance pak Kaapo Kakko uhranul diváky, aby pak zasunul kotouč mezi Čiliakovy nohy.

Při závěrečné slovenské hře bez brankáře pak Kakko zvýšil na konečných 4:2. A Kakko se může pyšnit pěti brankami po dvou zápasech.

Konečný výsledek zápasu hokejového MS (11.5.2019):

SKUPINA A (Košice):

Slovensko - Finsko 2:4 (1:2, 1:0, 0:2)Branky a nahrávky: 11. Černák (Sekera, Pánik), 40. Marinčin (Studenič, Jaroš) - 15. P. Lindbohm (Savinainen, Rajala), 17. Kakko (Mikkola, Manninen), 50. Kakko (Mikkola), 60. Kakko (Manninen)

Související

Hokej, ilustrační fotografie.

Kanada nedopustila překvapení. Po výhře nad Německem dokráčela k 28. titulu mistrů světa

Německá reprezentace si přála navázat na tu lotyšskou, která vybojovala v neděli odpoledne pro svou zemi historicky první medaili z MS a postarala se tak o překvapení turnaje v Tampere a Rize. Finále s favorizovanou Kanadou začala dobře, v zápase dokonce dvakrát vedla, podobně jako v utkání o bronz Lotyši nad Američany. Ale na rozdíl od Lotyšů už Němci postupem času ztráceli síly tak moc, že už ve třetí třetině nedokázali najít odpověď na rozhodující gól kanadského hrdiny Blaise a Toffoli s Laughtonem se pak postarali odskočení ve skóre na konečných 5:2. 
Ilustrační foto

Lotyši se dočkali zasloužené odměny. Po výhře nad Američany v prodloužení získali historický bronz

Malý, ale odhodlaný lotyšský národ zažívá v těchto dnech asi nejšťastnější období v historii. Postarali se o to jeho novodobí hrdinové, tedy hokejisté. Právě lotyšští reprezentanti v této hře se dočkali tolik kýženého historického úspěchu, když na letošním mistrovství světa došli až k medaili. Přestože má bronzovou hodnotu, pro Lotyše je jako zlatá. Největším národním hrdinou se stal Kristians Rubins, jenž nejprve zařídil prodloužení v duelu s Američany a v něm pak svou další přesnou trefou na 4:3 rozradostnil celé Lotyšsko. 

Více souvisejících

Hokej MS Hokej MS FIN Tým Hokej MS SVK Tým hokej

Aktuálně se děje

před 21 minutami

před 49 minutami

před 1 hodinou

Izraelská armáda

Izrael zaútočil na pozice syrské armády

Izraelské útoky se v pátek zaměřily na pozice syrské armády na jihu země, uvedl šéf Syrského pozorovatelského centra pro lidská práva (SOHR) se sídlem v Británii Rámí Abdal Rahmán.

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

Robert Fico, slovenský premiér

Fico otočil a podporuje Ukrajinu. Anebo ne?

Poslední dobou se mohlo zdát, že slovenský premiér Robert Fico se stal definitivně moskevskou hlásnou troubou, která neváhá veřejně prohlašovat, že Ukrajina není suverénní stát, Rusko k válce vyprovokovala, s oblibou prohlašoval, že v Kyjevě žádná válka není, že tam vládnou ukrajinští fašisté, a tak podobně. 

před 3 hodinami

včera

Donald Tusk

Tusk: Situace je kritická. Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu Ukrajiny

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.

včera

včera

včera

včera

Írán, ilustrační fotografie.

Írán čelí novým západním sankcím i hrozbě izraelské odvety

USA a Velká Británie ve čtvrtek uvalily rozsáhlé sankce na firmy a jednotlivce, kteří pomáhají s výrobou íránských dronů a řízených střel, uvedla zahraniční média. Jde o reakci na íránský útok na Izrael. Teherán ve čtvrtek zopakoval, že je připraven na další odvetu v případě slibované izraelské reakce. 

včera

včera

včera

Ilustrační fotografie

Škola Michael vychovává špičku současné mladé fotografie

Když získáte ocenění v prestižní soutěži Fotograf roku, kterou každoročně pořádá Asociace profesionálních fotografů ČR, je to velký úspěch. Dvacetiletý Matyáš Páleníček, čerstvý absolvent Střední školy reklamní a umělecké tvorby Michael, nedávno tuto cenu získal, a to v kategorii do 30 let.

včera

včera

včera

včera

včera

Rusové od napadení Ukrajiny zabili nejméně 543 ukrajinských dětí. Zranění utrpělo 1 296

Od začátku rozsáhlé ruské invaze na Ukrajinu utrpělo zranění nebo zahynulo alespoň 1 839 ukrajinských dětí v bojových akcích.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy