MS v hokeji: Další krutá prohra pro Slováky, tentokrát s Němci. Rusové dali Italům desítku

Jako by toho nebylo po duelu s Kanadou (5:6) pro domácí Slovensko málo. Ještě si podobně krutý průběh zápasu museli prožít v ještě důležitějším souboji s Německem. Nad těmi sice dvedli 2:1, když dokázali využitými přesilovkami otočit z nepřiznivého skóre 0:1, jenže jejich vedení do závěrečné sirény, stejně jako tomu bylo právě v zápase s Kanadou. Rozhodující německý gól padl tentokrát v čase 59:33. Slovákům se tak vzdálili šance na postup do vytouženého čtvrtfinále. K těm se naopak zase bez problémů přiblížili v bratislavské skupině Rusové. Ti si opět zatrénovali, když Italy vyprovodili výpraskem 10:0.

Jelikož dělillo ve skupině A Němce od Slováků před jejich vzájemným zápasem šest bodů, bylo pro oba tyto týmy důležité, jak dopadne právě jejich ostře sledovaný a očekávaný vzájemný duel. Zpočátku měli domácí reprezentanti několik příležitostí k tomu, aby oni jako první mohli otevřít skóre zápasu, jenže během úvodní části hry se našim východním sousedům gólmana Niederbergera překonat nepodařilo.

Až do 24. minuty si museli navíc Slováci počkat na nějakou větší šanci. Právě tehdy totiž zakončoval Buc, ovšem jenom do tyče. Opět tak platilo ono otřepané "Nedáš, dostaneš!", neboť chvíli na to to byli Slováci, kteří prohrávali 0:1. Do střelecké listiny se zapsal Michaelis, když úspěšně zakončil akci, kterou započal Eisenschmid. Pro zajímavost, jednalo se teprve o čtvrtou střelu, kterou Němci vyslali na slovenskou svatyň. Brankář Niederberger pak mohl opět líbat svou dobře postavenou brankovou konstrukci, když Slováci podruhé v utkání trefili opět tyč, tentokrát se to podařilo v obrovské příležitosti Pánikovi. Následně ovšem dostali svěřenci kouče Craiga Ramseyho možnost hned dvojnásobné přesilové hry, kterou zanedlouho dokázali využít. Na 1:1 tak tedy vyrovnal Sekera a když pak ještě hrálo Slovensko přesilovku 5 na 4, stav zápasu se k radosti zaplněné košické arény otočil na 2:1 a to díky Hudáčkovi.

V dalších minutách už se ale Slovákům další branku přidat k jejich škodě nepodařilo. A to je mrzelo po konci utkání tuplem a  možná ještě víc. Podobně jako s Kanaďany, i nyní s Němci totiž nezvládli závěr zápasu. Na 2:2 se totiž nejdříve povedlo vyrovnat Eisenschmidovi při německé hře bez brankářeSkoro přesně půlminutu před koncem základní hrací doby pak o tři body pro Němce rozhodl jejich tahoun Draisaitl. Slováci tak, i přesto, že je nyní čekají lehčí soupeři, budou mít s postupem ze skupiny co dělat.

Itálie neměla šanci. Proti ní se za Rusko poprvé na MS trefil Ovečkin

Jediným Italem, kterého si mohli fanoušci v Bratislavě skutečně všimnout, byl opět gólman Bernard. Hrdina z předešlého o dost vyrovnanějšího duelu s Lotyši (1:3) i proti Rusku opět pochytal více než šedesátku střel. Soupeř byl ale z jiné galaxie, Rusko i přes tréninkové tempo uštěsřilo Italům deset gólů, což se v jednom zápase na tomto šampionátu stalo poprvé, a zasloužili se o to vedle Ovečkina i Chafizulin, Kovalčuk, Grigorenko, Kučerov, dvakrát Dadonov a dvakrát Kuzněcov.

Konečné výsledky zápasů hokejového MS na Slovensku (15.5.2019):

SKUPINA A (Košice):

Německo - Slovensko 3:2 (0:0, 1:2, 2:0)Branky a nahrávky: 24. Michaelis (Eisenschmid), 59. Eisenschmid (Seidenberg, Kahun), 60. Draisaitl (Kahun, Tiffels) - 29. Sekera (Černák, Tatar), 30. L. Hudáček (Pánik, Tatar)

SKUPINA B (Bratislava):

Rusko - Itálie 10:0 (4:0, 4:0, 2:0)Branky a nahrávky: 1. Zajcev (Gusev, Kučerov), 9. Chafizullin (Gusev, Kučerov), 14. Kuzněcov (Barabanov), 17. Ovečkin (Kuzněcov), 21. Kuzněcov (Ovečkin, Orlov), 27. Kovalčuk (Kuzněcov), 34. Dadonov (Kučerov, Gusev), 37. M. Grigorenko (Barabanov), 45. Kučerov (Chafizullin, Zajcev), 46. Dadonov (Kovalčuk)

Související

Hokej, ilustrační fotografie.

Kanada nedopustila překvapení. Po výhře nad Německem dokráčela k 28. titulu mistrů světa

Německá reprezentace si přála navázat na tu lotyšskou, která vybojovala v neděli odpoledne pro svou zemi historicky první medaili z MS a postarala se tak o překvapení turnaje v Tampere a Rize. Finále s favorizovanou Kanadou začala dobře, v zápase dokonce dvakrát vedla, podobně jako v utkání o bronz Lotyši nad Američany. Ale na rozdíl od Lotyšů už Němci postupem času ztráceli síly tak moc, že už ve třetí třetině nedokázali najít odpověď na rozhodující gól kanadského hrdiny Blaise a Toffoli s Laughtonem se pak postarali odskočení ve skóre na konečných 5:2. 
Ilustrační foto

Lotyši se dočkali zasloužené odměny. Po výhře nad Američany v prodloužení získali historický bronz

Malý, ale odhodlaný lotyšský národ zažívá v těchto dnech asi nejšťastnější období v historii. Postarali se o to jeho novodobí hrdinové, tedy hokejisté. Právě lotyšští reprezentanti v této hře se dočkali tolik kýženého historického úspěchu, když na letošním mistrovství světa došli až k medaili. Přestože má bronzovou hodnotu, pro Lotyše je jako zlatá. Největším národním hrdinou se stal Kristians Rubins, jenž nejprve zařídil prodloužení v duelu s Američany a v něm pak svou další přesnou trefou na 4:3 rozradostnil celé Lotyšsko. 

Více souvisejících

Hokej MS Hokej MS SVK Tým Hokej MS GER Tým Hokej MS RUS Tým Hokej MS ITA Tým hokej

Aktuálně se děje

před 38 minutami

před 1 hodinou

Robert Fico, slovenský premiér

Fico otočil a podporuje Ukrajinu. Anebo ne?

Poslední dobou se mohlo zdát, že slovenský premiér Robert Fico se stal definitivně moskevskou hlásnou troubou, která neváhá veřejně prohlašovat, že Ukrajina není suverénní stát, Rusko k válce vyprovokovala, s oblibou prohlašoval, že v Kyjevě žádná válka není, že tam vládnou ukrajinští fašisté, a tak podobně. 

před 2 hodinami

včera

Donald Tusk

Tusk: Situace je kritická. Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu Ukrajiny

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.

včera

včera

včera

včera

Írán, ilustrační fotografie.

Írán čelí novým západním sankcím i hrozbě izraelské odvety

USA a Velká Británie ve čtvrtek uvalily rozsáhlé sankce na firmy a jednotlivce, kteří pomáhají s výrobou íránských dronů a řízených střel, uvedla zahraniční média. Jde o reakci na íránský útok na Izrael. Teherán ve čtvrtek zopakoval, že je připraven na další odvetu v případě slibované izraelské reakce. 

včera

včera

včera

Ilustrační fotografie

Škola Michael vychovává špičku současné mladé fotografie

Když získáte ocenění v prestižní soutěži Fotograf roku, kterou každoročně pořádá Asociace profesionálních fotografů ČR, je to velký úspěch. Dvacetiletý Matyáš Páleníček, čerstvý absolvent Střední školy reklamní a umělecké tvorby Michael, nedávno tuto cenu získal, a to v kategorii do 30 let.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

WHO je znepokojena šířením ptačí chřipky. Případy nákazy se potvrdily i u lidí

Světová zdravotnická organizace (WHO) je znepokojena šířením ptačí chřipky (H5N1) na nové živočišné druhy a lidi. Podtyp H5N1 vedl v posledních čtyřech letech k úmrtí desítek milionů kusů drůbeže, přičemž nakaženo bylo i volně žijící ptactvo a suchozemští či mořští savci. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy