MS v hokeji: Finsko opět i díky Kakkovi vyhrálo nad Dánskem. Museli ale otáčet

O večerní hokejovou zábavu v Košicích se ve čtvrtek postarali v severském souboji Finové a Dánové, kteří se utkali v rámci skupiny A letošního mistrovstsví světa. Dánsko bylo sice tím týmem, které otevřelo skóre zápasu, i oni ale v zápase poznali talent teprve osmnáctiletého finského útočníka Kaapa Kakka. Ten nejen že jeden gól dal, na jeden ještě také přihrál a tak především díky němu se nakonec mohl tým Suomi radovat z výhry 3:1.

Vzhledem k poněkud ospalému začátku ze strany favorizovaných Finů se gólu diváci v Košicích v první třetině nedočkali a museli si na něj počkat až do 22. minuty. Gól však tehdy vstřelili Dánové a byli tak odměněni za poctivé bránění úvodního finského snažení. Do střelecké listiny se tak jako první v zápase zapsal Medsen, jemuž se podařilo proměnit přesilovou hru. To bylo ale tak všechno, co by se dalo napsat o dánském výkonu v tomto utkání, v dalších minutách totiž dominovali po tomto gólu probuzení Finové.

A netrvalo to dlouho a na hrací ploše opět řádil i Kaapo Kakko. Po akci po pravém křídle se dostal kolem obránce podobně jako to dělal Jaromír Jágr, následně dokázal obehrát i gólmana Dahma a pak už pro něj nebyl žádný problém dostat kotouč za brankovou čáru, 1:1. Kakko mohl v zápase přidat i druhoui přesnou trefu, kvůli teči Pesonena, jenž tak tedy díky tomu zvýšil v 52. minutě na konečných 3:1, se tak ale nestalo. Dodejme, že o druhou finskou branku se ve 35. minutě postaral Manninen.

Jak Finové otočili nepříznivé skóre, duelu už pouze jenom kontrolovali a žádné zdramatizování už nepřipustili.

Konečný výsledek zápasu hokejového MS na Slovensku (16.5.2019):

SKUPINA A (Košice):

Finsko - Dánsko 3:1 (0:0, 2:1, 1:0)Branky a nahrávky: 26. Kakko (Lehtonen), 35. Manninen (Rajala, Lehtonen), 52. Pesonen (Kakko) - 22. Madsen (Nicklas Jensen, M. Lauridsen)

Související

Hokej, ilustrační fotografie.

Kanada nedopustila překvapení. Po výhře nad Německem dokráčela k 28. titulu mistrů světa

Německá reprezentace si přála navázat na tu lotyšskou, která vybojovala v neděli odpoledne pro svou zemi historicky první medaili z MS a postarala se tak o překvapení turnaje v Tampere a Rize. Finále s favorizovanou Kanadou začala dobře, v zápase dokonce dvakrát vedla, podobně jako v utkání o bronz Lotyši nad Američany. Ale na rozdíl od Lotyšů už Němci postupem času ztráceli síly tak moc, že už ve třetí třetině nedokázali najít odpověď na rozhodující gól kanadského hrdiny Blaise a Toffoli s Laughtonem se pak postarali odskočení ve skóre na konečných 5:2. 
Ilustrační foto

Lotyši se dočkali zasloužené odměny. Po výhře nad Američany v prodloužení získali historický bronz

Malý, ale odhodlaný lotyšský národ zažívá v těchto dnech asi nejšťastnější období v historii. Postarali se o to jeho novodobí hrdinové, tedy hokejisté. Právě lotyšští reprezentanti v této hře se dočkali tolik kýženého historického úspěchu, když na letošním mistrovství světa došli až k medaili. Přestože má bronzovou hodnotu, pro Lotyše je jako zlatá. Největším národním hrdinou se stal Kristians Rubins, jenž nejprve zařídil prodloužení v duelu s Američany a v něm pak svou další přesnou trefou na 4:3 rozradostnil celé Lotyšsko. 

Více souvisejících

Hokej MS Hokej MS DEN Tým Hokej MS FIN Tým hokej

Aktuálně se děje

před 10 minutami

před 38 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

Tanky ABRAMS, ilustrační fotografie

Ukrajina stáhla z bojiště americké Abramsy

Ukrajina dočasně stáhla z bojiště americké tanky Abrams M1A1. Ukázaly se jako zranitelné při útocích ruskými drony, uvedla agentura AP s odvoláním na zdroje v americké armádě.

před 7 hodinami

včera

Film Rivalové

RECENZE: Rivalové rozehrávají drama milostného trojúhelníku na tenisovém kurtu

Česká kina pohostí rozhodující tenisový zápas, který v závěru není ani tak důležitý ze sportovního hlediska, jako z toho osobního. Stojí proti sobě dva muži, jejichž mladistvé přátelství skrečovala společná láska k jedné ženě. Rivalové v melodramatických konturách konstruují milostný trojúhelník, jehož exekuce je jedna z těch nejlepších za poslední dobu. 

včera

Harvey Weinstein

Odvolací soud zrušil odsuzující verdikt nad Weinsteinem

Nejvyšší soud amerického státu New York ve čtvrtek zrušil rozsudek nad hollywoodským producentem Harveym Weinsteinem z roku 2020, ve kterém byl uznán vinným ze sexuálních trestných činů. Nařídil zároveň nový proces v případě.

včera

včera

včera

Tragická střelba na pražské FF UK zasáhla 9000 lidí. O krizovou pomoc se staraly stovky lidí

Loňská tragická střelba na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy (FF UK) as ní související události psychicky významněji zasáhly kolem 9000 lidí v Česku. Krizovou intervenci jim poskytovaly stovky odborníků. Ve zprávě o poskytnuté psychosociální pomoci to ve čtvrtek uvedla česká policie.

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy