MS v hokeji: Nervy do poslední minuty. Češi těsně porazili Švýcary 5:4

Čeští hokejisté porazili na mistrovství světa na Slovensku v závěrečném utkání ve skupině B Švýcarsko 5:4. Jsou tím pádem blízko setrvání v Bratislavě na čtvrtfinále, na jistotu umístění na prvních dvou příčkách i soupeře pro čtvrteční zápas si ale musejí ještě počkat.

Švýcaři se prosadili jako první, kapitán Jakub Voráček se ale gólem a dvěma nahrávkami u zásahů Dominika Simona a Michaela Frolíka podepsal pod obrat na 3:1.

Voráček zároveň stanovil nový český rekord, když za sedm zápasů nasbíral už 15 bodů díky třem gólům a 12 asistencím. Další branky Čechů zařídili Dominik Kubalík a Jan Rutta, který nakonec rozhodl při power play soupeře v čase 58:33.

Svěřenci kouče Miloše Říhy nyní potřebují výhru Švédska nad Rusy 3:0, aby vyhráli skupinu. Druhé místo jim zůstane, pokud Švédové neporazí sbornou tříbrankovým rozdílem od skóre 5:2 a výše. Pak by český tým odsouvala minitabulka na třetí místo.

 

Související

Česko bojuje o bronz s Ruskem

Česko - Rusko 2:3 SN. Národní tým sahal po medaili, nakonec padl na nájezdy

Česká hokejová reprezentace dnes hrála o první medaili od bronzu z roku 2012. Po včerejší semifinálové porážce od Kanady 1:5 se národní tým utkal s Ruskem, které nám připravilo jedinou porážku v základní skupině. V medailovém utkáním nám bohužel uštědřilo další, když zvítězilo 3:2 po samostatných nájezdech.
Český tým v souboji s Kanadou

MS v hokeji. Česko před finálem vyhořelo. S Kanadou prohrálo 1:5

Čeští hokejisté nastoupili v semifinále mistrovství světa v Bratislavě proti Kanadě. Trenéři v čele s hlavním koučem Milošem Říhou se rozhodli opět pro hru se sedmi obránci a třinácti útočníky. Zápas o postup do finále ale Češi nezvládli a Kanadě podlehli 1:5.

Více souvisejících

MS v hokeji 2019 Hokej MS Hokej MS CZE Tým Hokej MS SUI Tým

Aktuálně se děje

před 5 minutami

před 12 minutami

před 22 minutami

před 42 minutami

Vlivná Kim Jo-čong, sestra diktátora na archivních snímcích.

Sestra vůdce KLDR hrozí: Vybudujeme ohromnou vojenskou sílu

Severní Korea hodlá pokračovat v budování "ohromující a nejsilnější vojenské síly" na ochranu své suverenity a míru v regionu, prohlásila Kim Jo-džong, která je vlivná sestra severokorejského vůdce Kim Čong-una, jak informoval ve středu server The Korea Times s odkazem na tamní tiskovou agenturu KCNA.

před 55 minutami

před 1 hodinou

Robert Fico

Fico definitivně zatočil s RTVS. Stanice se přejmenuje a bude povinně vysílat hymnu

Vláda slovenského premiéra Roberta Fica (Smer-SD) ve středu schválila kritizované změny fungování veřejnoprávních médií. Rozhlas a televízia Slovenska (RTVS) se má změnit na Slovenskou televizi a Rozhlas (STVR), jejíhož ředitele bude volit devítičlenná rada se čtyřmi nominanty ministerstva kultury. Slovenská vláda dnes schválila příslušný návrh zákona, uvedla agentura TASR.

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

včera

včera

včera

včera

včera

Dezinformátor Zítko se hledá. Policie vyhlásila pátrání

V středu 19. dubna se Pavel Zítko, obviněný z trestného činu šíření poplašné zprávy, nedostavil k okresnímu soudu v Chomutově. Proto se dnes objevil v pátrání Policie České republiky.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy