Nedvědův ostrý zákrok má disciplinární dohru

Liberec – V dohrávce 20. kola nejvyšší české hokejové soutěže se střetl Liberec s Třincem a taky Petr Nedvěd s Jakubem Orsavou. Ovšem pouze první jmenovaný z toho odjel po svých, za což mu byl nyní udělen trest.

Již v utkání si za nepřiměřený zákrok zezadu Nedvěd vyslechl výtky od rozhodčích, kteří se s mazákem extraligy moc nezdržovali a po rychlé konzultaci ho vyloučili na pět minut plus do konce utkání.

Díky výši trestu se ovšem zákrokem začala zabývat rovněž disciplinární komise, jež po zralé úvaze dospěla k názoru, že je třeba hráče pokárat i mimo ledovou plochu a opora libereckých tygrů si tak nezahraje ani v následujících dvou kolech.

Zatímco v tom zítřejším, ve kterém pod Ještěd zavítají Vítkovice, to zkušeného forvarda nemusí zase tolik trápit, nedělní utkání s Kladnem, v němž by se střetl s Jaromírem Jágrem, ho jistě mrzí mnohem víc.

Související

Hokej, ilustrační fotografie.

První východočeské derby v play-off zvládly po boji Pardubice, Sparta udolala Liberec v nájezdech

Vyrovnané souboje před ohromujícími diváckými atmosférami byly k vidění o prvním hracím dni čtvrtfinálové fáze play-off Tipsport extraligy. Oba první zápasy dvou sérií Pardubice vs. Hradec Králové a Sparta vs. Liberec navštívilo přes 10 000 fanoušků a oba zápasy se nerozhodly v základní hrací době. Zatímco východočeské derby rozhodl po remíze 4:4 po prodloužení symbolicky proti svému oblíbenému soupeři Martin Kaut, v pražské O2 Areně se čekalo na rozhodnutí až do samostatných nájezdů, ve kterých nakonec Pražané odčinili to, že nedotáhli vedení 2:1.
Hokej, ilustrační fotografie.

Vicemistrovi extraligy Hradci Králové hrozí trest. Tři hráči během semifinále dopovali

Hokejisté Hradce Králové Kevin Klíma, Graeme McCormack a Martin Štohanzl byli v úterý vyřazeni z kádru tohoto východočeského účastníka tuzemské nejvyšší hokejové soutěže na základě pozitivních výsledků testů na zakázané látky. U všech tří se totiž objevila látka patřící mezi stimulanty, který však byl doplňkem stravy. Vedle trestu pro klub hrozí hráčům zákaz činnosti až na čtyři roky. 

Více souvisejících

extraliga, hokej ČR HC Bílí Tygři Liberec Petr Nedvěd

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Aktualizováno včera

Sunak: Putin se na polských hranicích nezastaví. Britové posílají Ukrajině rakety Storm Shadow

Britský premiér Rishi Sunak oznámí v úterý na návštěvě Polska zvýšení vojenské podpory pro Ukrajinu o 500 milionů liber (579 milionů eur). 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy