Plekanec i Hejda v NHL úspěšní, Rangers vyhráli nad Chicagem

Montreal - Dva Češi se prosadili gólově v zápasech NHL hrané v noci na dnešek. Kapitán reprezentace pro Zimní olympijské hry v ruském Soči Tomáš Plekanec dal gól za svůj Montreal a to v domácím duelu proti Philadelhii. Nicméně jeho tým stejně prohrál výsledkem 1:3. Plekancův krajan hrající v zámoří obránce Jan Hejda, jenž hájí barvy Colorada, naopak svým zásahem pomohl k výhře svého klubu 4:3 v prodloužení nad Ottawou.

Plekanec svým zásahem pouze zmírnil porážku

Po šesti venkovních duelech, ze kterých byla Philadelphia úspěšná pětkrát, se klub vrátil opět na domácí led a střetla se s kanadským Montrealem, za který nastoupil i kapitán české reprezentace pro olympijské Soči. Hráči Flyers zvládli i tento domácí zápas a díky výhře 3:1 si tak na své konto připsali desátý dvoubodový zisk před svým domácím publikem za sebou.

Philadelphia se tak díky tomuto výsledku posunula už na pátou pozici Východní konference. Nyní se klubu daří a přispěla k tomu určitě i výměna trenérů. Současný kouč mužstva Craig Berube nahradil Petera Laviolettea po počátečních neúspěších v tomto ročníku NHL.

Proti Plakancově Montrealu se Philadelphia prosadila už v úvodní třetině utkání. Sedmá a patnáctá minuta. V těchto minutách vstřelili hráči Flayers Sean Couturier a Zac Rinaldo. Ve 28. minutě už vedli domácí nad Montrealem 3:0, když skóroval Michael Raffl. Tomáš Plekanec vstřelil svou, již čtrnáctou, branku v této sezóně  v minutě osmatřicáté. Stalo se tak při tom, kdy soupeř měl na kluzišti o hráče méně.

Odchovanec kladenského hokeje vybojoval kotouč ve středním pásmu, puk měl pak na hokejce Brian Gionta, jenž s ním přešel útočnou modrou čáru. Zprava pak nahrál zpátky k českému útočníkovi a ten ranou z mezikruží zakončil. Stav 3:1 pro Philadelphii se ale už do konce zápasu nijak zásadně nezměnil a tak se domácí mohli po siréně radovat z výhry na domácím ledě.

Úspěšná sezóna Jana Hejdy nadále pokračuje, už nyní vyrovnal své střelecké maximum

Obránce Colorada Jan Hejda může být spokojen se svou dosavadní hrou v NHL v této sezóně. V "plusmínusové" statistice je aktuálně na  45. pozici v celé NHL se svými 13 zápisy. Co se týče střel, jenž sám zblokoval, tak těch má na kontě celkem 67 a v této statistice je na místě devětapadesátém. A bodyčeků stihl Hejda proti svým soupeřům udělat celkem 96 a nachází se s nimi na 48. místě ve stastice +/-.

V této sezóně doposud nastřílel pět gólů, čímž vyrovnal svoje střelecké maximum za sezónu. Pět gólů vstřelil za sezónu 2010/11, to ještě hrál za Columbus. Stejný počet branek vstřelil i během ročníku 2011/12 a to už hrál za Colorado. Na to, aby přesáhl pětigólovou metu a vylepšil si tak svůj osobní rekord, má ještě polovinu sezóny kanadsko-americké soutěže. Naposledy se tedy trefil v noci na dnešek proti Ottawě, když již v 5. minutě zvýšil stav zápasu na 2:0.

Senátoři ale poté otočili stav, když byli úspěšní postupně Clark MacArthur, Jason Spezza a Kyla Turris. V 58. minutě se mohli hráči i fanoušci Colorada z vyrovnání na 3:3. Střelecky se prosadil Paul Stastny a tak se hrálo po základní hrací době i prodloužení. Z toho uběhlo 33 vteřin a další obrat v tomto utkání, tentokrát ve prospěch Colorada, byl na světě. Šťastným střelcem byl Tyson Barrie.Konečný výsledek tak byl nakonec 4:3 pro Colorado.

Překvapivá výhra New Yorku. Rangers zvítězili nad obhájci Stanleyova poháru z Chicaga

V noci na dnešek byli fanoušci v Chicagu nemile překvapeni konečným výsledeke v duelu svých hráčů s New Yorkem Rangers. Chicago, které se nachází na druhé pozici Západní konference se 67 body. Na druhé místě se nachází i v celé NHL. Nejlepším mužstvem je Anaheim, jenž má na svém kontě celkem 69 bodů.

To, že by mohl New York zápas v Chicagu vyhrát, se ukazovalo už v úvodní třetině jako možné. V prvních dvaceti minutách vedli hosté už 0:2 poté, co vstřelili branky Brad Richards a Nor Mats Zuccarello. Ve druhé třetině se Chicago i s Michalem Rozsívalem v sestavě dotáhlo na Rangers. Góly vstřelili kapitán domácích Jonathan Toews a Brandon Bollig. Vítěznou branku si na své konto připsal v době, kdy běžela 55. minuta Švéd ve službách newyorského klubu Carl Hagelin.

Konečné výsledky zápasů NHL z 8. 1. 2014:

Philadelphia - Montreal 3:1 (2:0, 1:1, 0:0)Branky: 7. Couturier, 15. Rinaldo, 29. Raffl - 38. Plekanec

Chicago - NY Rangers 2:3 (0:2, 2:0, 0:1)Branky: 27. Toews, 29. Bollig - 6. B. Richards, 10. Zuccarello, 55. Hagelin

Colorado - Ottawa 4:3 v prodl. (2:1, 0:2, 1:0 - 1:0)Branky: 3. McGinn, 5. Hejda, 58. Stastny, 61. Barrie - 16. MacArthur, 33. Spezza, 35. Turris

Související

Více souvisejících

Tomáš Plekanec NHL Jan Hejda

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

Volodymyr Zelenskyj

Zelenskyj přirovnal Putina k Hitlerovi

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v pátek odmítl podmínky ruského prezidenta Vladimira Putina pro okamžité příměří a zahájení jednání o ukončení války na Ukrajině. Tyto podmínky označil za ultimáta a přirovnal Putinovy návrhy k politice nacistického vůdce Adolfa Hitlera, uvedl server Ukrajinska pravda.

včera

včera

Návštěva Jense Stoltenberga u Zelenského v Kyjevě (29. dubna 2024).

Stoltenberg se vysmál Putinovu návrhu na mír. Podle Kyjeva je absurdní

Ukrajina označila podmínky pro ukončení války, které v pátek představil ruský prezident Vladimir Putin, za absurdní. Podle Ukrajiny se Putin snaží zavádět mezinárodní společenství a oslabovat skutečné diplomatické úsilí zaměřené na dosažení míru, uvedl server Ukrajinska pravda.

včera

EU

Kormidlo zelené politiky EU se neotočí, míní expertka. Nové složení EP ale zřejmě způsobí složitější schvalovací proces

Volby do Evropského parlamentu zasadily nepříjemnou ránu frakci Zelených. Ti oproti volbám z roku 2019 ztratili 18 křesel, letos dosáhli pouze na zisk celkových 7,4 % a 53 mandátů. Expertka na politiku Evropské unie Veronika Velička Zapletalová z Masarykovy univerzity v Brně pro EuroZprávy.cz ale vysvětlila, že ústředním bodem ve schvalovacím procesu je koalice Evropské lidové strany (EPP) a Socialistů a demokratů (S&D)., „Pro Evropskou unii je po technické stránce reálné být do roku 2050 neutrální,“ uvedla. 

včera

včera

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Robert Šlachta

Přísaha a Motoristé jednají o budoucí spolupráci. Proč bořit něco, co funguje, ptá se Šlachta v rozhovoru pro EZ

Koalice Přísahy a Motoristé ve volbách do Evropského parlamentu získala dva mandáty. EuroZprávy.cz v této souvislosti oslovily předsedu hnutí Přísaha Roberta Šlachtu. Odmítl, že by jeho hnutí upozadilo svůj program kvůli spolupráci s Motoristy sobě. „Nikola Bartůšek a Filip Turek spolu skvěle fungují jako tým. Nikola jako odbornice na migraci a Filip jako odborník na Green Deal a průmysl. A to jsou dvě základní témata, o které dalších pět let v Evropě půjde,“ říká. 

včera

včera

včera

včera

Soukup přišel o TV Barrandov. Valná hromada ho odvolala z představenstva

Podnikatel Jan Čermák nahradil Jaromíra Soukupa v jednočlenném představenstvu společnosti Barrandov Televizní Studio, jak rozhodla před měsícem valná hromada firmy. Tato změna byla dnes oficiálně zapsána ve Sbírce listin. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy