Extraliga 39. kolo: Sparta přejela Pardubice, Třinec a Vítkovice rozpoutaly střelecké hody

Pardubice – Pražská Sparta potvrdila pověst nejofenzivnějšího týmu nejvyšší české hokejové ligy, když deklasovala Pardubice na jejich domácím ledě vysoko 2:6.

K prvním gólu přitom Pražanům stačilo pouhých 107 vteřin, po jejichž uplynutí otevřel skóre Pech. Bohužel prostřelil navrátivšího se Dušana Salfického, který rozhodně neprožíval dvakrát příjemnou premiéru.

Během prvních osmi minut totiž po střelách Buchteleho a Hlinky inkasoval ještě dvakrát a odporoučel se na lavičku. Celá situace je pak o to smutnější, že nemohl v podstatě ani za jednu branku.

Obránci nechali svého strážce svatyně doslova na holičkách a úvodní trio gólů jde především na jejich vrub. Naneštěstí pro ně, tím sparťanský příděl neskončil. V 31. minutě zvyšoval už na 0:4 Krejčík, na jehož trefu dokázal však už zareagoval Sýkora.

Stejně tak odpověděl na zásah Tona na úvod závěrečné dvacetiminutovky, ale víc gólů Pardubičtí vyprodukovat nedokázali. Na závěrečných 6:2 proto zarovnal po parádní přihrávce Tona Sičák.

O moc lépe se ovšem nedařilo ani Třinci, který podlehnul Vítkovicím v jejich domácím prostředí taktéž vysoko 6:3. Na severu Moravy se ovšem hrál o poznání vyrovnanější zápas, v němž dlouho nebylo o vítězi jasno.

Oba celky si totiž držely pětizápasovou neporazitelnost a šlo tak především o to, kdo si pozitivní sérii prodlouží. Jako první se ujali vedení Vítkovice, které ho vlastně až do konce utkání nepustily.

Na každý jejich gól dokázali třinečtí vcelku rychle zareagovat, avšak pouze do stavu 3:3. Pak jako by kapitulovali a další brankovou příležitost už nevyužili. Vítkovice naopak svou převahu dobře zúročily a po zásluze slavily tříbodové vítězství.

A toho dvoubodového se dočkalo i trápící se Kladno. Ovšem pouze na ledě druhého nejslabšího celku extraligy Chomutova. Rytíři se sice dostali rychle do vedení zásluhou přesně střílejícího Treille, jenže tím jejich produktivita skončila.

Další gól až do konce základní hrací doby vsítit nedokázali a naopak Piráti zvládli zabojovat a devět minut před poslední sirénou vyrovnali díky střele Bartečka. Prodloužení o vítězi nerozhodlo a na řadu tak přišly samostatné nájezdy, v nichž měl šťastnější ruku kladenský Radovský.

Další prohru si pak jako již tradičně připsala brněnská Kometa, která s blížícím se koncem sezóny pomalu, ale jistě vyklízí přední příčky ligové tabulky. Tentokrát se na její nemohoucnosti přiživily Karlovy Vary, které dokázaly otočit utkání a zvítězit 2:3.

A to i přesto, že se jako první prosadilo Brno, za které skóroval před koncem první dvacetiminutovky Němec. V druhé třetině ovšem srovnal Zucker a ve třetí Vary definitivně odskočily po zásazích Micky a Vachovce. Pouhých 40 vteřin před koncem sice ještě korigoval výsledek Svoboda, ale víc už brněnští nezvládli.

Konečné výsledky zápasů 39. kola hokejové extraligy:

Pardubice – Sparta 2:6 (0:3, 1:1, 1:2)Branky: 34. a 47. Sýkora – 2. Pech, 8. Buchtele, 9. Hlinka, 31. Krejčík, 43. Ton, 48. Sičák

Chomutov – Kladno 1:2 (0:1, 0:0, 1:0 – 0:0)Branky: 51. Bartečko – 7. Treille, rozhodující nájezd Radovský

Vítkovice – Třinec 6:3 (2:1, 1:2, 3:0)Branky: 6. Kolouch, 6. Šedivý, 36. Szturc, 47. a 49. Húževka, 60. Roman – 8. a 28. Orsava, 39. Roth

Litvínov – Slavia 4:2 (3:0, 0:1: 1:1)Branky: 10. Jánský, 12. Kousalík, 16. Martynek, 44. Trávníček – 25. Sklenář, 60. Bednář

Zlín – Liberec 3:4 (2:2, 0:2, 1:0)Branky. 6. Matějíček, 8. Řezníček, 59. Veselý – 5. Vampola, 17. Valský, 22. Urban, 36. Vlach

Hradec Králové – Plzeň 3:0 (1:0, 1:0, 1:0)Branky: 26. Šimánek, 29. Květoň, 53. Knotek

Brno – Karlovy Vary 2:3 (1:0, 0:1, 1:2)Branky: 20. Němec, 60. Svoboda – 28. Zucker, 45. Micka, 49. Vachovec

Související

Hokej, ilustrační fotografie.

První východočeské derby v play-off zvládly po boji Pardubice, Sparta udolala Liberec v nájezdech

Vyrovnané souboje před ohromujícími diváckými atmosférami byly k vidění o prvním hracím dni čtvrtfinálové fáze play-off Tipsport extraligy. Oba první zápasy dvou sérií Pardubice vs. Hradec Králové a Sparta vs. Liberec navštívilo přes 10 000 fanoušků a oba zápasy se nerozhodly v základní hrací době. Zatímco východočeské derby rozhodl po remíze 4:4 po prodloužení symbolicky proti svému oblíbenému soupeři Martin Kaut, v pražské O2 Areně se čekalo na rozhodnutí až do samostatných nájezdů, ve kterých nakonec Pražané odčinili to, že nedotáhli vedení 2:1.
Hokej, ilustrační fotografie.

Vicemistrovi extraligy Hradci Králové hrozí trest. Tři hráči během semifinále dopovali

Hokejisté Hradce Králové Kevin Klíma, Graeme McCormack a Martin Štohanzl byli v úterý vyřazeni z kádru tohoto východočeského účastníka tuzemské nejvyšší hokejové soutěže na základě pozitivních výsledků testů na zakázané látky. U všech tří se totiž objevila látka patřící mezi stimulanty, který však byl doplňkem stravy. Vedle trestu pro klub hrozí hráčům zákaz činnosti až na čtyři roky. 

Více souvisejících

extraliga, hokej ČR HC Sparta Praha

Aktuálně se děje

před 31 minutami

Aktualizováno před 59 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

Vlastimil Válek

Válek zmínil, jak české zdravotnictví těží z členství v EU

Mezi největší přínosy dvacetiletého členství Česka v Evropské unii patří například možnost čerpat zdravotní péči v kterékoliv zemi EU, společné registrace nových léků před vstupem na trh, zapojení do expertních sítí lékařů nebo sdílení expertizy Evropského centra pro prevenci a kontrolu nemocí (ECDC) ve veřejném zdraví, konstatovalo ministerstvo zdravotnictví. 

před 2 hodinami

před 3 hodinami

Jakub Voráček

Voráček pomalu zavírá dveře za svou hráčskou kariérou. Na 99 procent se na led nevrátí

Kariéra bývalého hokejového reprezentanta Jakuba Voráčka, během níž nastoupil k více než tisícovce zápasů v kanadsko-americké NHL, se nezadržitelně blíží ke svému konci. Samotný čtyřiatřicetiletý hokejista totiž v úterním rozhovoru pro CNN Prima News uvedl, že končí svou bohatou kariéru. Záhy ale svá slova mírnil, když pro server sport.cz řekl, že ještě není definitivně rozhodnut o svém konci, ale to, že se už mezi mantinely neobjeví, je podle něj na 99 procent jisté.

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

ČEZ

Gazprom zažaloval v Rusku ČEZ, OMV a slovenský ZSE

Soudní dokumenty v Petrohradu potvrdily, že Kremlem ovládaný energetický gigant Gazprom podal žalobu proti české energetické společnosti ČEZ, rakouské OMV Gas Marketing & Trading a slovenské energetické skupině ZSE.

před 7 hodinami

před 7 hodinami

Černobylská jaderná elektrárna

Černobyl po 38 letech od výbuchu není mrtvou zónou. Životu se v okolí daří

Výbuch jaderné elektrárny Černobyl je vyjma shození atomových bomb za války dodnes největší jadernou katastrofou, se kterou se kdy lidstvo setkalo. Radioaktivní mrak po výbuchu, k němuž došlo 26. dubna 1986, zahalil celou Zemi a úřady byly nuceny evakuovat nejen nejbližší okolí elektrárny, ale i dvacetitisícové město Pripjať, dnes přezdívané jako město duchů. Nové výzkumy ale odhalují, že do radioaktivní zóny se postupně vrací život.  

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 9 hodinami

před 9 hodinami

Daň z nemovitosti v roce 2024 vzrostla. Platební údaje už míří k poplatníkům

Finanční správa začala informovat poplatníky o nové výši daně z nemovitosti. Lidé mohou obdržet platební údaje do datové schránky, na email či poštou. Lhůta pro zaplacení daně či její první splátky končí 31. května. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy