Extraliga 42. kolo: Indiáni získali skalp Sparty, Kladno znovu drtivě prohrálo

Plzeň – Byť o nějakém rozebrání Pražanů nemůže být ani řeč, přesto se Plzni podařilo něco, o čem spousta jiných týmů v extralize jen sní.

Na domácí půdě odehrála Plzeň se Spartou víc než vyrovnané utkání, které sice skončilo fotbalovým výsledkem 1:0 ve prospěch Škodovky, ale rozhodovala o něm spíš zarputilost a štěstí Západočechů než brilantní hra.

Pražský celek to ovšem nemusí trápit. Stále je s výrazným bodovým náskokem na prvním místě tabulky a je velmi nepravděpodobné, že by ho do konce základní části nějaký tým dokázal předběhnout.

Slavit ovšem mohou Plzeňští, kteří se výhrou za tři body nad extrémně silným soupeřem posunuli na druhou příčku před trápící se Hradec Králové, jenž znovu prohrál. Tentokrát před vlastním publikem s až dvanáctými Karlovými Vary.

Ty dlouho držely s Hradcem krok, když hned dvakrát musely dotahovat vedení soupeře, díky čemuž si po 60. minutách za nerozhodného stavu 3:3 nejprve vynutily prodloužení a následně i samostatné nájezdy, které rozhodly.

Klíčovou branku vstřelil Zaťovič a rozhodl tak o bonusovém bodu pro Vary. Celku, jenž nějak nemůže chytit dech se přitom bude náramně hodit. Pouhé tři body ho totiž dělí od příček zajišťujících alespoň předkolo play-off.

Na to už klidně můžou zapomenout v této sezóně doslova mizerně hrající kladenští Rytíři, kteří ve 42. kole nejvyšší české hokejové ligy znovu padli a tentokrát dost drasticky. Vítkovice je v předehrávce přestřílely vysoko 5:2.

Radovat se po nedělním kole ovšem může brněnská Kometa, jež si poradila s beznaděně posledním Chomutovem. Na jeho hřišti se po střele Kempného dostala zhruba v polovině druhé dvacetiminutovky do vedení, které už nepustila.

Ve 40. minutě sice zvládnul srovnat Hruška, ale za pouhých šest minut vrátil Brňanům vedení Svoboda. Zamrzí nicméně, že dost možná celek z města pod Špilberkem přišel o Tomáše Žižku, který po faulu Malce spadnul hlavou na mantinel a z hrací plochy ho museli odnášet na nosítkách.

Těšit tak trenéra Kýhose může kromě výhry asi jen fakt, že si díky ní Kometa pojistila šesté místo v tabulce, které bohatě stačí na účast v play-off. Otázkou ovšem je, zda-li o něj Brňané do konce základní části ještě nestihnou přijít.

Konečné výsledky zápasů 42. kolo hokejové extraligy:

Plzeň – Sparta 1:0 (0:0, 0:0, 1:0)Branky: 49. Vlasák

Chomutov – Kometa 1:2 (0:0, 1:1, 0:1)Branky: 40. Hruška – 28. Kempný, 46. Svoboda

Pardubice – Slavia 3:1 (2:0, 0:0, 1:1)Branky: 5. Tybor, 13. a 60. Sýkora – 46. Stránský

Hradec Králové – Karlovy Vary 3:4 po samostatných nájezdech (1:1, 1:1, 1:1 – 0:0)Branky: 2. Dej, 25. Šimánek, 58. Kudrna – 12. Hovorka, 33. Zaťovič, 46. Pohl, rozhodující nájezd Zaťovič

Zlín – Třinec 3:2 (2:0, 0:1, 1:1)Branky: 6. Marušák, 15. a 56. Köhler – 37. Galvas, 49. Rákos

Související

Hokej, ilustrační fotografie.

První východočeské derby v play-off zvládly po boji Pardubice, Sparta udolala Liberec v nájezdech

Vyrovnané souboje před ohromujícími diváckými atmosférami byly k vidění o prvním hracím dni čtvrtfinálové fáze play-off Tipsport extraligy. Oba první zápasy dvou sérií Pardubice vs. Hradec Králové a Sparta vs. Liberec navštívilo přes 10 000 fanoušků a oba zápasy se nerozhodly v základní hrací době. Zatímco východočeské derby rozhodl po remíze 4:4 po prodloužení symbolicky proti svému oblíbenému soupeři Martin Kaut, v pražské O2 Areně se čekalo na rozhodnutí až do samostatných nájezdů, ve kterých nakonec Pražané odčinili to, že nedotáhli vedení 2:1.
Hokej, ilustrační fotografie.

Vicemistrovi extraligy Hradci Králové hrozí trest. Tři hráči během semifinále dopovali

Hokejisté Hradce Králové Kevin Klíma, Graeme McCormack a Martin Štohanzl byli v úterý vyřazeni z kádru tohoto východočeského účastníka tuzemské nejvyšší hokejové soutěže na základě pozitivních výsledků testů na zakázané látky. U všech tří se totiž objevila látka patřící mezi stimulanty, který však byl doplňkem stravy. Vedle trestu pro klub hrozí hráčům zákaz činnosti až na čtyři roky. 

Více souvisejících

extraliga, hokej ČR HC Plzeň

Aktuálně se děje

před 1 minutou

Aktualizováno před 8 minutami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

před 24 minutami

Aktualizováno před 40 minutami

před 40 minutami

před 2 hodinami

Čerpací stanice, ilustrační fotografie.

Pohonné hmoty mají zlevnit. Navzdory začátku motoristické sezóny

Cena benzinu překročila 40 korun za litr, nafta je o více než korunu levnější. Navzdory zahájení motoristické sezóny se čeká první letošní výraznější zlevňování pohonných hmot. Důvodem je znatelný pokles cen ropy, která se minulý týden prodávala za cenu kolem 90 dolarů za barel. Nyní stojí méně než 84 dolarů. 

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

Robert Fico

Fico zkritizoval Evropskou unii: Není schopna předložit mírovou iniciativu pro Ukrajinu

Dnes slovenský premiér Robert Fico kritizoval Evropskou unii, že není schopna předložit mírovou iniciativu pro Ukrajinu a označil všechny schůzky státníků členských zemí EU za "válečné kabinety". Toto prohlášení učinil na konferenci k 20. výročí vstupu Slovenska do EU. Fico také kritizoval zahraniční politiku EU a odmítl nový migrační pakt.

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

Medvěd na Slovensku opět zaútočil na člověka. Šlo o houbaře

Útoků medvědů na lidi na sousedním Slovensku nadále přibývá. Na prvního máje došlo k napadení houbaře v okrese Banská Bystrica. Muž dokázal prchnout do bezpečí, po ošetření byl propuštěn do domácího léčení. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy