Extraliga 49. kolo: Sparta potvrzuje svou formu, Chomutov se snaží jen přežít

Ostrava – Byť už se pražská Sparta tři kola před koncem základní části extraligy těší ze zisku Prezidentova poháru, neznamená to, že by snad zbytek sezóny vypustila a šetřila si síly na blížící se play-off.

Dnes se o tom na domácím ledě přesvědčili hokejisté Vítkovic, kteří jen v první třetině od vítězů nejvyšší české hokejové ligy inkasovali hned čtyři góly. Ke cti jim ovšem slouží fakt, že ani za nepříznivého stavu nesložili zbraně.

Z na první pohled rozhodnutého utkání se totiž vyklubala ještě dost dramatická záležitost, v níž šlo Sparťanům víc o zachování cti než o tři body za vítězství. V druhé třetině se sice Moravané prosadili pouze jednou, jenže v té třetí se nadechli k velké stíhací jízdě.

Třemi přesnými zásahy se dotáhli na soupeře, kterému zachránila triumf až trefa Kumstáta ze 44. minuty. Především díky němu si tak Sparta může hýčkat dvacetibodový náskok na druhý Třinec, jenž dnes přehrál Slavii.

Ta naopak podlehla už počtvrté v řadě a bude-li se chtít prokousat na místo zajišťující alespoň předkolo play-off, bude mít ještě co dělat. Poslední desáté místo totiž aktuálně okupuje Litvínov s pětibodovým náskokem.

Do vyřazovací části ovšem směle kráčí taky brněnská Kometa. Ta si v 49. kole poradila 4:1 právě s týmem, který by Pražané rádi přeskočili. Výraznou měrou k tomu přispěl Němec, jenž se před domácím publikem prosadil třikrát.

Celek z města pod Špilberkem se díky tomu vyhoupnul z šestého místa na čtvrté, neboť ztrácel pouhý bod na Hradec Králové, který však v souběžně hraném utkání podlehl Zlínu. Zatím vše nasvědčuje tomu, že se Brňané tentokrát o účast ve vyřazovací fázi nebudou muset strachovat.

Naproti tomu Chomutov by se měl strachovat víc než jen o play-off. S Libercem si totiž připsal už dvaadvacátou porážku v řadě, díky čemuž je v tabulce beznadějně poslední a bude mít co dělat, aby se v extralize vůbec udržel.

S ohledem na aktuální formu Pirátů a nejlepších týmů první ligy totiž není vyloučeno, ba je to i velmi pravděpodobné, že pro ně baráž skončí katastrofou. Vedení týmu přitom po rozsáhlé rošádě v kádru i na trenérských postech nemá moc co dalšího vyzkoušet.

Konečné výsledky zápasů 49. kola hokejové extraligy:

Slavia – Třinec 2:3 (1:2, 1:1, 0:0)Branky: 18. Kadlec, 38. Štich – 18. Hrňa, 19. a 32. Růžička,

Zlín – Hradec Králové 4:2 (1:0, 1:0, 2:2)Branky: 4. Tesařík, 30. Köhler, 48. Honejsek, 57. Ondráček – 44. Tvrdík, 60. Frühauf

Chomutov – Liberec 0:1 (0:1, 0:0, 0:0)Branky: 1. Filippi

Vítkovice – Sparta 4:5 (0:4, 1:0, 3:1)Branky: 36. Strapáč, 46. a 59. Huna, 60. Strapáč – 2. Buchtele, 2. Klímek, 11. Forman, 15. a 44. Kumstát

Kometa – Litvínov 4:1 (2:0, 1:1, 1:0)Branky: 14. Němec, 19. Zohorna, 25. a 50. Němec – 38. Hübl

Kladno – Karlovy Vary 0:2 (0:0, 0:0, 0:2)Branky: 52. Pohl, 54. Zaťovič

Pardubice Plzeň 3:4 (2:2, 1:1, 0:0 - 0:1)Branky: 11. Nosek, 13. Pjanov,  30. Semorád – 5. a 15. Kratěna, 32. Lev, 63. Vlasák

Související

Hokej, ilustrační fotografie.

První východočeské derby v play-off zvládly po boji Pardubice, Sparta udolala Liberec v nájezdech

Vyrovnané souboje před ohromujícími diváckými atmosférami byly k vidění o prvním hracím dni čtvrtfinálové fáze play-off Tipsport extraligy. Oba první zápasy dvou sérií Pardubice vs. Hradec Králové a Sparta vs. Liberec navštívilo přes 10 000 fanoušků a oba zápasy se nerozhodly v základní hrací době. Zatímco východočeské derby rozhodl po remíze 4:4 po prodloužení symbolicky proti svému oblíbenému soupeři Martin Kaut, v pražské O2 Areně se čekalo na rozhodnutí až do samostatných nájezdů, ve kterých nakonec Pražané odčinili to, že nedotáhli vedení 2:1.
Hokej, ilustrační fotografie.

Vicemistrovi extraligy Hradci Králové hrozí trest. Tři hráči během semifinále dopovali

Hokejisté Hradce Králové Kevin Klíma, Graeme McCormack a Martin Štohanzl byli v úterý vyřazeni z kádru tohoto východočeského účastníka tuzemské nejvyšší hokejové soutěže na základě pozitivních výsledků testů na zakázané látky. U všech tří se totiž objevila látka patřící mezi stimulanty, který však byl doplňkem stravy. Vedle trestu pro klub hrozí hráčům zákaz činnosti až na čtyři roky. 

Více souvisejících

extraliga, hokej ČR HC Sparta Praha

Aktuálně se děje

před 20 minutami

před 46 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

Tanky ABRAMS, ilustrační fotografie

Ukrajina stáhla z bojiště americké Abramsy

Ukrajina dočasně stáhla z bojiště americké tanky Abrams M1A1. Ukázaly se jako zranitelné při útocích ruskými drony, uvedla agentura AP s odvoláním na zdroje v americké armádě.

před 5 hodinami

včera

Film Rivalové

RECENZE: Rivalové rozehrávají drama milostného trojúhelníku na tenisovém kurtu

Česká kina pohostí rozhodující tenisový zápas, který v závěru není ani tak důležitý ze sportovního hlediska, jako z toho osobního. Stojí proti sobě dva muži, jejichž mladistvé přátelství skrečovala společná láska k jedné ženě. Rivalové v melodramatických konturách konstruují milostný trojúhelník, jehož exekuce je jedna z těch nejlepších za poslední dobu. 

včera

Harvey Weinstein

Odvolací soud zrušil odsuzující verdikt nad Weinsteinem

Nejvyšší soud amerického státu New York ve čtvrtek zrušil rozsudek nad hollywoodským producentem Harveym Weinsteinem z roku 2020, ve kterém byl uznán vinným ze sexuálních trestných činů. Nařídil zároveň nový proces v případě.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Letní počasí bude pořádně žhavé. Mohou padat teplotní rekordy, naznačují modely

Česko v druhé polovině dubna zaskočil návrat zimního počasí, kdy teploty klesaly pod nulu a na horách spadly desítky centimetrů sněhu. V dlouhodobých meteorologických modelech se ale nic nemění. Letošní léto má podle nich být pořádně žhavé.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy