Extraliga 51. kolo: Slavia zničila Karlovy Vary, Pardubice přestřílely Třinec

Pardubice – Skoro to vypadá, že jsou třinečtí Oceláři při chuti. Po deseti gólovém přídělu Brnu se stejně agresivně pustili i do hráčů Pardubic, kteří se však nenechali zaskočit.

Byla to přitom víc než slušná přestřelka, jíž ovšem dlouho nic nenapovídalo. První gól totiž padl až v desáté minutě, kdy se dokázal prosadit Vašíček a nejspíš trochu nevědomky tím otevřel stavidla brankové záplavě.

Do konce první dvacetiminutovky se trefili ještě domácí Kolář a hostující Růžička, který si mimochodem v druhém zápase v řadě připsal hattrick, a společně tak předznamenali blížící se střelecké hody.

V druhém dějství totiž padlo celkem pět gólům avšak čtyři z nich dokázali vsítit Perníkáři, na což třinečtí dlouho nebyli schopni najít odpověď. Tu podle všeho vykřesala až týmová porada během poslední přestávky, po níž do zápasu nastoupilo zcela jiné mužstvo.

Oceláři zabrali, Pardubice přestříleli a ačkoliv poslední třetinu vyhráli 1:3, na vítězství to nestačilo. Po jistě příjemném představení proti Brnu tak musel Třinec tentokrát skousnout hořkou porážku 7:5.

To Kometa si spravila chuť proti Kladnu. V utkání se dostala rychle do vedení 2:0, jež však nedokázala udržet. Po dvou periodách byl stav 3:2 ve prospěch brněnských, kteří ovšem v závěrečné třetině v útoku totálně selhali a místo, aby si vítězství pojistili, ještě inkasovali.

O vítězi tak muselo rozhodnout až prodloužení, v němž byli úspěšnější domácí, kterým přihrál druhý bod Kempný. To Slavia podobné problémy řešit nemusela. Na domácím ledě hostila Karlovy Vary, které na vlastní kůži poznali v jaké formě aktuálně Růžičkův výběr hraje.

Díky vítězství 9:3 se tak pražský celek dotáhnul na Litvínov, jenž svoje utkání nezvládnul, což znamená, že o tom, který z nich postoupí do play-off bude rozhodovat vzájemné utkání, ve kterém potřebuje Slavia jakkoliv vyhrát.

Takovou smutnou tečkou na závěr je vystoupení Chomutova, jenž podle všeho rezignoval na jakoukoliv snahu a v 51. kole nejvyšší české hokejové ligy si připsal již čtyřiadvacátou porážku v řadě.

Konečné výsledky zápasů 51. kola hokejové extraligy:

Kometa – Kladno 4:3 v prodloužení (2:0, 1:2, 0:1 – 1:0)Branky: 1. Hruška, 18. Němec, 28. Novotný, 65. Kempný – 29. Lukáč, 33. Rudovský, 47. Hořava

Hradec Králové – Liberec 3:4 v prodloužení (1:1, 1:2, 1:0 – 0:1)Branky: 18. Mertl, 26. Jank, 60. Šimánek – 7. Urban, 23. Nedvěd, 36. Jass, 66. Filippi

Chomutov – Plzeň 1:3 (0:0, 1:1, 0:2)Branky: 37. Bartečko – 27. Mozík, 44. a 60. Sýkora

Zlín – Sparta 2:1 (2:1, 0:0, 0:0)Branky: 9. Balaštík, 19. Zámorský – 14. Švrček

Pardubice – Třinec 7:5 (2:1, 4:1, 1:3)Branky: 10. Vašíček, 14. Kolář, 21. Radil, 27. Zohorna, 27. Tybor, 38. Kolář, 60. Ďaloga – 17. růžička, 29. Polák, 43. a 47. Růžička, 51. Polák

Vítkovice – Litvínov 3:1 (2:0, 0:0, 1:1)Branky: 7. Húževka, 11. Kucsera, 59. Strápač – 48. Martynek

Slavia – Karlovy Vary 9:3 (4:0, 4:2, 1:1)Branky: 11. a 12. Klhůfek, 13. Holub, 14. Langhammer, 23. Klhůfek, 24. Doležal, 31. Langhammer, 37. a 52. Doležal – 25. a 35. Vlach, 44. Balán

Související

HC Škoda Plzeň, ilustrační fotografie.

Na extraligovou scénu se vrací bývalý reprezentační kouč. Plzeň nově přebírá Jandač

Sezóna extraligy 2023/24 sice skončila teprve před nedávnem, ale už teď se kluby chystají na sezónu novou, tedy na sezónu 2024/25. A to nejen změnami v hráčských kádrech, ale i novými jmény na lavičce. Takový případ se nyní naskytl v extraligové Plzni, která pro nadcházející sezónu povolala do svých služeb bývalého reprezentačního trenéra Josefa Jandače. Ten se tak po pauze vrací zpátky na extraligovou scénu. Na západě Čech mu při tom budou pomáhat v roli asistentů Jiří Veber a Václav Pletka.
Hokej, ilustrační fotografie.

První východočeské derby v play-off zvládly po boji Pardubice, Sparta udolala Liberec v nájezdech

Vyrovnané souboje před ohromujícími diváckými atmosférami byly k vidění o prvním hracím dni čtvrtfinálové fáze play-off Tipsport extraligy. Oba první zápasy dvou sérií Pardubice vs. Hradec Králové a Sparta vs. Liberec navštívilo přes 10 000 fanoušků a oba zápasy se nerozhodly v základní hrací době. Zatímco východočeské derby rozhodl po remíze 4:4 po prodloužení symbolicky proti svému oblíbenému soupeři Martin Kaut, v pražské O2 Areně se čekalo na rozhodnutí až do samostatných nájezdů, ve kterých nakonec Pražané odčinili to, že nedotáhli vedení 2:1.

Více souvisejících

extraliga, hokej ČR HC Slavia Praha

Aktuálně se děje

včera

včera

Požár lesa u Hřenska v Českém Švýcarsku Prohlédněte si galerii

Největší lesní požár v historii země se dostal k soudu. Muži hrozí 15 let

U ústeckého krajského soudu ve čtvrtek začalo projednávání případu největšího lesního požáru v historii země, k němuž došlo předloni v létě v Českém Švýcarsku. Obviněným je někdejší dobrovolný strážce rezervace, jemuž hrozí až 15 let odnětí svobody. Muž vinu opakovaně odmítl. 

včera

Petr Pavel na konferenci Naše bezpečnost není samozřejmost. (12.3.2024)

Podporujme Ukrajinu, ale hledejme i řešení konfliktu, zdůraznil Pavel

Petr Pavel trvá na pokračování vojenské i jiné podpory Ukrajiny, zároveň je podle něj třeba hledat řešení, které by vedlo ke konci války s Ruskem. Prezident tak dal do kontextu své vyjádření pro jednu ze zahraničních zpravodajských televizí. Jakékoliv budoucí mírové uspořádání nezbytně předpokládá souhlas Ukrajiny, dodala hlava státu.

včera

včera

Policie ČR

U policie definitivně skončil muž, který napadal lidi před pražským barem

Policie propustila muže, který v únoru v opilosti se svou kolegyní napadl několik osob před barem na pražském Smíchově. Zároveň informovala, že ženu zprostila výkonu služby. Dvojici obvinila Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS). Policie už dříve označila jednání příslušníka za neakceptovatelné a neomluvitelné.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Robert Fico

Fica zasáhly čtyři kulky. Je stabilizovaný, stále ale bojuje o život

Stav premiéra Roberta Fica (Směr-SD) zůstává vážný. Rozsah zranění způsobený čtyřmi střelnými ranami je rozsáhlý. Lékařům se podařilo stabilizovat jeho zdravotní stav, nadále však není ještě mimo ohrožení života. Informoval o tom vicepremiér a ministr obrany Robert Kaliňák (Směr-SD).

včera

včera

Jednání o míru na Ukrajině bez Ruska? Zbytečnost, žádný výsledek nebude, tvrdí Kreml

Plánovaný červnový summit, při kterém Švýcarsko doufá, že vydláždí cestu pro mírový proces, je podle Kremlu bez ruské účasti zbytečný. Uvedla to agentura Reuters.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy