Festival promr***ného času to nebyl, napsal Jágr o Nedvědovi

Praha - Petr Nedvěd skončil. Ve svých 42 letech se zapsal mezi největší osobnosti českého hokeje. Zahrál si na olympiádách si zahrál za Kanadu i Česko, tři sezony v NHL a nakolik turnajů odehrál i s Jaromírem Jágrem.

Byli to parťáci a jsou to stále velcí kamarádi. A tak když se Jaromír Jágr dozvěděl, že Petr Nedvěd oznámil konec, zůstal dojatý.

"Bylo mi docela smutno, když jsem si přečetl, že Petr Nedvěd definitivně končí s hokejem.....Velká škoda...no nic, snad ví, co dělá:))) ...... Byl to výborný hokejista ( a stále ještě je) a kluk, co nikdy nezkazil žádnou legraci. A jeho kariéra - použiji jeho větu ( nebyl to žádný festival promr.....ého času), ale dlouhá, úspěšná , nádherná hokejová cesta zakončená ve 42 letech...je to BOREC. Jsem rád, že jsem si s Méďou mohl zahrát."

Naposledy si spolu zahráli na nepovedené olympiádě v Soči a možná škoda, že odjeli domů bez medaile. Za dlouhá léta, kdy bavil publikum, by si Petr Nedvěd nějakou vzpomínku na hokejovou kariéru zasloužil.

A tak Jágr poslal Nedvědovi na rozloučenou jedno nostalgické video, z dob, kdy spolu ještě váleli v dresu Pittsburghu.

"Dalo mi to práci, než jsem to našel. Ale přeci. Byl to ,, jeho,, zápas. Nejprve vyrovnal na 2:2 a pak dal vítězný gól ve 4 prodloužení. A ještě pro zajímavost - zápas skončil v půl druhé ráno. No dalo se to asi čekat, že rozhodne Petr. On skoro pořád začíná řádit až po půlnoci:)))"

Poslední zápas kariéry ale Petr Nedvěd odvházel jako poražený. V play off české extraligy Liberec prohrál s Vítkovicemi. "Každý by si přál končit podle nějakého hollywoodského scénáře, vyhrát všechno a loučit se s tou kariérou trošku jinak, ale takové věci se nedají naplánovat. Můžete si říkat, že to příští rok bude jiné... Třeba ano, ale třeba také ne," podotkl smířlivě Nedvěd.

Související

Jaromír Jágr

Jágr pod palbou kladenské radnice. Město nechce dát A-týmu Rytířů pětimilionovou dotaci

Stejně jako loni, i tentokrát bude muset hokejové Kladno hájit svou extraligovou příslušnost v baráži. A právě tato skutečnost vadí kladenskému městskému vedení natolik, že A-týmu kladenských Rytířů neposkytnou dotaci ve výši pěti milionů korun. Stalo se tak poprvé od roku 2011, kdy se město rozhodlo nezahrnout tuto dotaci pro kladenský A-tým do rozpočtu. Zároveň se přímo starosta města Milan Volf (Volba pro Kladno) nechal slyšet, že by měl Jaromír Jágr skončit v čele klubu. Legendární „osmašedesátka“ v úterý v reakci na to uvedla, že se ve středu se starostou Volfem setká osobně.

Více souvisejících

Jaromír Jágr Petr Nedvěd

Aktuálně se děje

Aktualizováno před 47 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

Londýnský starosta Sadiq Khan

Londýn beze změny. Starostou metropole bude nadále Sadiq Khan

V čele Londýna bude nadále labourista Sadiq Khan, který byl v sobotu zvolen na rekordní třetí po sobě jdoucí funkční období. Podle agentur je jeho aktuální vítězství nad konzervativci o to důležitější, že Velkou Británii čekají za několik měsíců všeobecné volby. Labouristé v nich budou favority. 

Aktualizováno před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

Kim Čong-un

VIDEO: Diktátor Kim Čong-un se stal hvězdou TikToku s propagandistickou písní „Přátelský otec“

Severokorejská propagandistická píseň "Friendly Father" (Přátelský otec) oslavující Kim Čong-una zaznamenala obrovský úspěch na sociální platformě TikTok, kde získala miliony zhlédnutí. Tato píseň, která chválí komunistického diktátora Severní Koreje, si získala oblibu zejména mezi mladou generací Z, která ji sdílela a komentovala s obrovským nadšením. Jeden uživatel ji označil jako "to, co jsem potřeboval dneska slyšet", zatímco další se dokonce zeptal, zda je k dispozici na hudební platformě Spotify.

Aktualizováno před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

Hasiči, ilustrační fotografie.

Požár v Tlumačově zaměstnal hasiče. Dva se zranili

Hasiči v sobotu zasahovali u požáru na autovrakovišti v Tlumačově na Zlínsku. Dva z nich se při zásahu, během kterého byl vyhlášen třetí stupeň poplachu, zranili. Zasahovalo celkem třináct hasičských jednotek, příčina je předmětem vyšetřování. 

Aktualizováno před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

Ústav pro studium totalitních režimů.

Kudrnův ÚSTR: Nákladné soudy, odborná ostrakizace, matení veřejnosti

Od nástupu Ladislava Kudrny do funkce ředitele Ústavu pro studium totalitních režimů (ÚSTR) uplynuly dva roky. Letmé ohlédnutí za jeho dosavadním působením v čele uvedené instituce neskýtá příliš povzbudivý pohled. Pro politickou reprezentaci, která o směřování ústavu naneštěstí fakticky rozhoduje, by mělo jít o příležitost zamyslet se nad tím, zda je ve veřejném zájmu nadále podporovat management, který se krom banálních proklamací na adresu nedávné historie může pochlubit především sérií prohraných soudních sporů s ředitelovými kritiky a současnými i bývalými zaměstnanci.

před 9 hodinami

před 9 hodinami

Pekarová Adamová ocenila Tulejovu reakci. Fiala čeká na další návrh TOP 09

Předsedkyně Poslanecké sněmovny Markéta Pekarová Adamová (TOP 09) ocenila rozhodnutí Pavla Tuleji, který se v pátek vzdal nominace na ministra pro vědu, výzkum a inovace. Ve vládě měl nahradit končící ministryni Helenu Langšádlovou. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy