Extraliga play-off 2.kolo: Odvetné zápasy se nesly ve znamení vyřizování účtů

Plzeň – Všechna čtyři utkání druhého dne vyřazovací části byla kompletně v režii poražených celků, které byly podle všeho odhodlané pomstít se svým rivalům v co možná nejkratší době.

Brněnská Kometa díky tomu zjistila jak ostré mohou být šípy plzeňských Indiánů, kteří se už nenechali zaskočit a v druhém zápase před domácím publikem soupeři oplatili na chlup stejnou mincí.

Zatímco v premiérovém utkání se hostující tým radoval z vítězství 1:4, nyní musel skousnout stejnou porážku. V podstatě celých 60 minut základní hrací doby přitom Brňané na své soky ztrácely v defenzívě i ofenzívě a po jejich včerejší formě nebylo vidu ani slechu.

Přes šest tisíc diváků tak mohlo na stadiónu sledovat exhibiční vystoupení plzeňského kádru, jenž dokázal v prvních dvou třetinách vsítit po dvou gólech. Až v té třetí se dokázali prosadit hosté, už potřetí se v play-off trefil Němec, ale novou krev do žil jim zásah nevlil.

A ta podle všeho chyběla i pražské Spartě, která v odvetě podlehla Vítkovicím těsným výsledkem 0:1. Před zraky domácích fanoušků se hrála hodně opatrná partie, která dlouhou dobu hrozila skončit prodloužením.

Ani jednomu celku se totiž v útočném pásmu nedařilo najít recept na skvěle chytající gólmany a rozhodnutí tak přišlo v poslední minutě zápasu z hole vítkovického Koloucha, který se dokázal skvěle zorientovat před Pöpperlem a dorazit vyražený kotouč.

Nejvíc nadšení ovšem byli z druhého zápasu v Třinci. Včera se totiž Oceláři nedokázali prosadit ani jednou a měli proto před rozmrzelými fanoušky co napravovat. Naštěstí si toho byli sami vědomi a bez jakéhokoliv otálení začali tvrdě dorážet na pardubickou branku od úvodního buly.

Odměnou jim byl příznivý výsledek 5:1, když se třinečtí třikrát trefili ve druhé a dvakrát ve třetí dvacetiminutovce. Čestný zásah pardubického Sýkory dvě minuty před závěrečnou sirénou už nemohl vůbec nic změnit.

Co se posledního utkání týče, mezi Zlínem a Hradcem Králové, to bylo o poznání akčnější než během prvního střetu. Zlínští těsně prohráli 3:4, ale domácí fanoušci si rozhodně neměli na co stěžovat.

Hrál se totiž velice svižný a líbivý hokej, v němž měl každou chvíli navrch někdo jiný a nebyla nouze o pohledné akce. Pokud budou oba kluby ve stejném duchu pokračovat i v Hradci, mají se příznivci hokeje jistě na co těšit.

Konečné výsledky 2. kola play-off hokejové extraligy:

Plzeň – Kometa 4:1 (2:0, 2:0, 0:1)Branky: 10. Slovák, 12. Sýkora, 22. Kratěna, 35. Straka – 47. Němec

Sparta Vítkovice 0:1 (0:0, 0:0, 0:1)Branky: 60. Kolouch

Třinec – Pardubice 5:1 (0:0, 3:0, 2:1)Branky: 24. Linhart, 30. Polanský, 37. Růžička, 59. Polák, 60. Rufer – 58. Sýkora

Zlín – Hradec Králové 3:4 (2:1, 1:2, 0:1)Branky: 12. Honejsek, 19. Marušák, 34. Zámorský – 4. Dej, 27., 40. a 58. Kudrna

Související

Hokej, ilustrační fotografie.

První východočeské derby v play-off zvládly po boji Pardubice, Sparta udolala Liberec v nájezdech

Vyrovnané souboje před ohromujícími diváckými atmosférami byly k vidění o prvním hracím dni čtvrtfinálové fáze play-off Tipsport extraligy. Oba první zápasy dvou sérií Pardubice vs. Hradec Králové a Sparta vs. Liberec navštívilo přes 10 000 fanoušků a oba zápasy se nerozhodly v základní hrací době. Zatímco východočeské derby rozhodl po remíze 4:4 po prodloužení symbolicky proti svému oblíbenému soupeři Martin Kaut, v pražské O2 Areně se čekalo na rozhodnutí až do samostatných nájezdů, ve kterých nakonec Pražané odčinili to, že nedotáhli vedení 2:1.
Hokej, ilustrační fotografie.

Vicemistrovi extraligy Hradci Králové hrozí trest. Tři hráči během semifinále dopovali

Hokejisté Hradce Králové Kevin Klíma, Graeme McCormack a Martin Štohanzl byli v úterý vyřazeni z kádru tohoto východočeského účastníka tuzemské nejvyšší hokejové soutěže na základě pozitivních výsledků testů na zakázané látky. U všech tří se totiž objevila látka patřící mezi stimulanty, který však byl doplňkem stravy. Vedle trestu pro klub hrozí hráčům zákaz činnosti až na čtyři roky. 

Více souvisejících

extraliga, hokej ČR HC Zlín

Aktuálně se děje

Aktualizováno včera

včera

včera

Londýnský starosta Sadiq Khan

Londýn beze změny. Starostou metropole bude nadále Sadiq Khan

V čele Londýna bude nadále labourista Sadiq Khan, který byl v sobotu zvolen na rekordní třetí po sobě jdoucí funkční období. Podle agentur je jeho aktuální vítězství nad konzervativci o to důležitější, že Velkou Británii čekají za několik měsíců všeobecné volby. Labouristé v nich budou favority. 

Aktualizováno včera

včera

včera

Kim Čong-un

VIDEO: Diktátor Kim Čong-un se stal hvězdou TikToku s propagandistickou písní „Přátelský otec“

Severokorejská propagandistická píseň "Friendly Father" (Přátelský otec) oslavující Kim Čong-una zaznamenala obrovský úspěch na sociální platformě TikTok, kde získala miliony zhlédnutí. Tato píseň, která chválí komunistického diktátora Severní Koreje, si získala oblibu zejména mezi mladou generací Z, která ji sdílela a komentovala s obrovským nadšením. Jeden uživatel ji označil jako "to, co jsem potřeboval dneska slyšet", zatímco další se dokonce zeptal, zda je k dispozici na hudební platformě Spotify.

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Hasiči, ilustrační fotografie.

Požár v Tlumačově zaměstnal hasiče. Dva se zranili

Hasiči v sobotu zasahovali u požáru na autovrakovišti v Tlumačově na Zlínsku. Dva z nich se při zásahu, během kterého byl vyhlášen třetí stupeň poplachu, zranili. Zasahovalo celkem třináct hasičských jednotek, příčina je předmětem vyšetřování. 

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

Ústav pro studium totalitních režimů.

Kudrnův ÚSTR: Nákladné soudy, odborná ostrakizace, matení veřejnosti

Od nástupu Ladislava Kudrny do funkce ředitele Ústavu pro studium totalitních režimů (ÚSTR) uplynuly dva roky. Letmé ohlédnutí za jeho dosavadním působením v čele uvedené instituce neskýtá příliš povzbudivý pohled. Pro politickou reprezentaci, která o směřování ústavu naneštěstí fakticky rozhoduje, by mělo jít o příležitost zamyslet se nad tím, zda je ve veřejném zájmu nadále podporovat management, který se krom banálních proklamací na adresu nedávné historie může pochlubit především sérií prohraných soudních sporů s ředitelovými kritiky a současnými i bývalými zaměstnanci.

včera

včera

Pekarová Adamová ocenila Tulejovu reakci. Fiala čeká na další návrh TOP 09

Předsedkyně Poslanecké sněmovny Markéta Pekarová Adamová (TOP 09) ocenila rozhodnutí Pavla Tuleji, který se v pátek vzdal nominace na ministra pro vědu, výzkum a inovace. Ve vládě měl nahradit končící ministryni Helenu Langšádlovou. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy