Extraliga play-off 3.kolo: Růžička získal Třinci vedení, Sparta triumfovala ve Vítkovicích

Vítkovice - Třetími zápasy čtvrtfinálových sérií pokračovalo dnes play-off hokejové extraligy a dařilo se bez výjimky hostujícím týmům. V prodloužení uspěla Sparta ve Vítkovicích, stejně jako Zlín v Hradci Králové a Třinec v Pardubicích. Radovala se také Plzeň, která brankou Vlasáka v poslední minutě vyloupila Kometu.

Třetí zápasy hokejového play-off přinesly opět zajímavý a napínavý hokej. Hned ve třech duelech se prodlužovalo a diváci viděli několik branek v posledních minutách.

Sparta srovnala ve Vítkovicích sporným gólem

Spornou brankou Tona, která padla v době, kdy byla posunutá branka, vydolovali Sparťané prodloužení, které proměnil Přibyl v druhý triumf holešovického klubu ve čtvrtfinále letošního play-off. Nic nepomohly protesty vítkovických hráčů. Sparta se ujala vedení v sérii 2:1.

Vítkovice přitom v době výše zmiňované Tonovi branky vedly 2:1 a skvělým bruslařským výkonem favoritovi zatápěly. Přestože mohou být spokojenější hosté, vítkovické výkony slibují ještě více než zajímavou konfrontaci.

Kometa padla v poslední minutě

Do nastaveného času směřoval také duel Komety s Plzní, který byl po brankách Pivka a Kašpaříka od první třetiny 1:1. Moravskou metropoli ovšem v poslední minutě zmrazila krásná akce Kratěny, který naservíroval puk skórujícímu Vlasákovi.

Dnes vyprodaná Kajot aréna by se tak měla zaplnit také zítra, aby své vyvolené dostatečně podpořila v dalším důležitém souboji. Pokud by Kometa měla odjíždět na západ Čech za stavu série 3:1 pro Plzeň, situace by pro ni byla kritická.

Hradec ztratil se Zlínem nadějné vedení 2:0

Natěšené hradecké publikum mělu tu čest vidět vůbec první představení svých miláčků v play-off a dlouho to vypadalo, že ze stadionu odejdou spokojeni. Šimánek v první a Frühauf v druhé třetině určili vedení Východočechů 2:0 a dobré vyhlídky do poslední periody.

Zlín ale zápas dokonale otočil a tak musel v poslední minutě Šimánek zachraňovat domácím alespoň prodloužení. V čase 72:25 ovšem nastavený čas k nelibosti hradeckého publika rozhodl ve prospěch Zlína svou druhou brankou v zápase Ondřej Veselý.

Růžička vystřelil Třinci vedení v sérii

Ani v posledním čtvrtfinálovém duelu dnešního programu domácí nezvítězili. V Pardubicích byl stav zápasu s Třincem dlouho 0:0. Střelecké prokletí prolomila až dělovka Benáka, kterou tečoval Nosek. Za devět minut na ni reagoval další povedenou střelou Zíb.

Souboj tak zamířil do prodloužení, které ukončil v přesilové hře třinecký oblíbenec Martin Růžička. Před zítřejším pokračováním série se tak Oceláři ujali vedení 2:1.

Konečné výsledky 3. kola play-off hokejové extraligy:

Vítkovice - Sparta 2:3 v prodloužení (0:0, 0:1, 2:1, 0:1), stav série 1:2Branky: 43. Kovář, 50. Káňa – 37. a 51. Ton, 72. Přibyl

Kometa Brno - Plzeň 1:2 (1:1, 0:0, 0:1), stav série 1:2Branky: 16. Pivko – 15. Kašpařík, 60. Vlasák

Hradec Králové - Zlín 3:4 v prodloužení (1:0, 1:0, 1:3, 0:1), stav série 1:2Branky: 9. a 60. Šimánek, 30. Frühauf - 43. Kotvan, 46. Melenovský, 57. a 73. O. Veselý

Pardubice - Třinec 1:2 v prodloužení (0:0, 0:0, 1:1, 0:1), stav série 1:2Branky: 46. T. Nosek - 55. Zíb, 67. Martin Růžička

Související

Hokej, ilustrační fotografie.

První východočeské derby v play-off zvládly po boji Pardubice, Sparta udolala Liberec v nájezdech

Vyrovnané souboje před ohromujícími diváckými atmosférami byly k vidění o prvním hracím dni čtvrtfinálové fáze play-off Tipsport extraligy. Oba první zápasy dvou sérií Pardubice vs. Hradec Králové a Sparta vs. Liberec navštívilo přes 10 000 fanoušků a oba zápasy se nerozhodly v základní hrací době. Zatímco východočeské derby rozhodl po remíze 4:4 po prodloužení symbolicky proti svému oblíbenému soupeři Martin Kaut, v pražské O2 Areně se čekalo na rozhodnutí až do samostatných nájezdů, ve kterých nakonec Pražané odčinili to, že nedotáhli vedení 2:1.
Hokej, ilustrační fotografie.

Vicemistrovi extraligy Hradci Králové hrozí trest. Tři hráči během semifinále dopovali

Hokejisté Hradce Králové Kevin Klíma, Graeme McCormack a Martin Štohanzl byli v úterý vyřazeni z kádru tohoto východočeského účastníka tuzemské nejvyšší hokejové soutěže na základě pozitivních výsledků testů na zakázané látky. U všech tří se totiž objevila látka patřící mezi stimulanty, který však byl doplňkem stravy. Vedle trestu pro klub hrozí hráčům zákaz činnosti až na čtyři roky. 

Více souvisejících

extraliga, hokej ČR HC Sparta Praha HC Oceláři Třinec

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Aktualizováno včera

Sunak: Putin se na polských hranicích nezastaví. Britové posílají Ukrajině rakety Storm Shadow

Britský premiér Rishi Sunak oznámí v úterý na návštěvě Polska zvýšení vojenské podpory pro Ukrajinu o 500 milionů liber (579 milionů eur). 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy