Palát se dvakrát trefil a dohání čelo bodování českých hráčů, Hemský má další tři body

Tampa Bay - Má formu jako hrom! Ondřej Palát se ve druhé půlce základní části NHL rozehrál k vynikajícím výkonům, které potvrdil dalšími dvěma zásahy do sítě Toronta. Skórovali i další Češi - Aleš Hemský (1+2) pomohl k výhře Ottawy s Islanders a Martin Erat se prosadil po asistenci Radima Vrbaty do sítě Columbusu.

Prohra 3:0 na ledě Tampy definitivně odsoudila Toronto do role týmu, který si play-off už jistě nezahraje. Zasloužil se o to především český mladík Ondřej Palát, který se trefil hned dvakrát, přičemž na první branku mu asistoval bek Radko Gudas.

Palát tak v této sezóně nasbíral už 57 bodů (22+35) a zařadil se na třetí místo bodování našich krajanů v zámořské soutěži. Před dvaadvacetiletým Palátem je pouze dvojice Jaromír Jágr (64 bodů) a David Krejčí (66 bodů).

Statistiky si výrazně vylepšil i Aleš Hemský. Hráč Ottawy přispěl třemi body (1+2) k triumfu Senátorů na ledě Ostrovanů z New Yorku. Na branku pardubickému odchovanci nahrával parťák Milan Michálek. Produktivní byl také autor dvou branek a jedné asistence Jason Spezza.

Souboj týmů usilujících o účast v bojích o Stanleyův pohár vidělo publikum v Columbusu, kam zavítal Phoenix. Kojoti odjížděli nakonec méně spokojení, protože domácím podlehli v prodloužení. V zápase se trefil Martin Erat, kterému nahrával další hráč Phoenixu Radim Vrbata.

Columbus tak má z týmů bojujících o nejlepší osmičku ve Východní konferenci nejlepší postavení. Nasbíral už 89 bodů, což je o čtyři více než Washington a o pět více než New Jersey. Všechny celky mají ještě odehrát tři utkání.

Konečné výsledky zápasů NHL za 8. 4. 2014:

Buffalo - Detroit 2:4 (0:0, 1:1, 1:3)Branky: 22. a 58. Girgensons - 33. B. Smith, 44. Helm, 56. Legwand, 60. Dacjuk

NY Islanders - Ottawa 1:4 (0:0, 0:1, 1:3)Branky: 41. Nielsen - 33. a 53. Spezza (na obě Hemský), 55. Hemský (M. Michálek), 60. Kassian

NY Rangers - Carolina 4:1 (1:1, 2:0, 1:0)Branky: 16. a 34. B. Richards, 21 Pouliot, 45. Stepan - 4. Dwyer

Columbus - Phoenix 4:3 v prodloužení (1:2, 1:0, 1:1, 1:0)Branky: 9. Jenner, 26. Letestu, 54. Comeau, 64. Johansen - 14. Erat (Vrbata), 18. Doan, 60. Ekman-Larsson

Edmonton - Colorado 1:4 (1:2, 0:0, 0:2)Branky: 17. Perron - 5. Stastny, 18. Johnson, 48. Barrie, 57. McGinn

Florida - Philadelphia 2:5 (0:0, 0:4, 2:1)Branky: 42. Gudbranson, 46. Huberdeau - 27. a 29. Giroux, 23. Lecavalier, 36. Couturier, 56. McGinn

St. Louis - Washington 1:4 (0:1, 1:2, 0:1)Branky: 23. Lapierre - 39. a 41. Bäckström, 18. Ovečkin, 29. Grabovskij

Minnesota - Boston 4:3 po samostatných nájezdech (2:2, 0:1, 1:0, 0:0, 1:0)Branky: 2. a 11. Pominville, 59. Suter, rozhodující nájezd M. Koivu - 4. R. Smith, 11. Bergeron, 37. Eriksson

Dallas - Nashville 3:2 po samostatných nájezdech (1:0, 1:1, 0:1, 0:0, 1:0)Branky: 3. Goligoski, 29. Jamie Benn, rozhodující nájezd Seguin - 22. a 51. Bourque

Tampa Bay - Toronto 3:0 (0:0, 2:0, 1:0)Branky: 30. a 36. Palát (na první Gudas), 60. Hedman

Související

Tomáš Hertl, autor: Facebookový profil hráče

Hertl o posledním přestupovém dni přestoupil k obhájcům Stanley Cupu. Nové angažmá mají další tři Češi

Během posledního přestupového dne v rámci kanadsko-americké NHL se uskutečnilo hned několik transferů, přičemž hned čtyři se týkají českých hokejistů. Jeden z nich je pak obzvlášť bombový. Tomáš Hertl mění dres San Jose za ten týmu z Las Vegas. Tuto sezónu tak tedy bude dohrávat za obhájce Stanley Cupu. San Jose opustil i Radim Šimek, míří do Detroitu. Neznamená to však, že v týmu Žraloků nebude český legionář. V tamním brankovišti bude nově k vidění Vítek Vaněček, jenž doposud působil v New Jersey. Jakub Zbořil pak odešel z Bostonu do Columbusu.

Více souvisejících

NHL Ondřej Palát (hokejista) Aleš Hemský

Aktuálně se děje

před 51 minutami

před 1 hodinou

Marek Ženíšek (TOP 09)

TOP 09 našla nového kandidáta na ministra pro vědu

TOP 09 představí nového kandidáta na ministra pro vědu, výzkum a inovace. Podle informací České televize jím má být poslanec Marek Ženíšek. Nominovalo ho předsednictvo strany, posvětit to však ještě musí výkonný výbor. 

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

Vlak odjel bez strojvedoucího a vykolejil. (2.5.2024) Prohlédněte si galerii

ČD ve čtvrtek odklidí vykolejený vlak, který ujel strojvedoucímu. Na trati bude výluka

České dráhy začnou ve čtvrtek ráno s odstraňováním dvou vozů, které vykolejily minulý týden u středočeského Klínce, informoval dopravce. Vozy budou nakolejeny s pomocí jeřábu a v rámci možností transportovány z místa po kolejích. Na trati mezi Čisovicemi a Měchenicemi tak bude muset být přerušen provoz, zajištěna bude náhradní autobusová doprava. 

před 3 hodinami

Český tým bude na MS hrát v pražské O2 areně.

Bez Vrány, Noska či Chlapíka. Trenéři naopak ze zámoří povolali na domácí MS Kämpfa

Realizační tým české hokejové reprezentace v čele s koučem Radimem Rulíkem v neděli večer na tiskové konferenci oznámil, kteří hokejisté budou Česko reprezentovat na domácím světovém šampionátu, který v Praze a Ostravě odstartuje v pátek 10. května. Stalo se tak po odehrání generálky, tedy Českých hokejových her v Brně, v rámci nichž se Čechům výsledkově vůbec nedařilo, přičemž vstřelili jen dvě branky. Jinak všechny duely s Finskem (1:4), Švédskem (0:2) a Švýcarskem (1:2) prohráli. Z konečné nominace vyplývá, že se na domácím turnaji představí mimo jiné devět hokejistů ze zámoří, pět hráčů z evropských soutěží a 12 z české extraligy.

před 4 hodinami

Kerčský most spojuje pevninské Rusko s anektovaným poloostrovem Krym.

Kyjev by měl přehodnotit plány útoku na Krymský most, ukazují satelitní snímky

Případný ukrajinský útok na most spojující Rusko s anektovaným poloostrovem Krym už nemusí dávat takový smysl jako v minulosti. Britský deník The Independent upozornil, že Moskva přestala využívat Kerčský most k zásobování frontové linie. Odkazuje se na satelitní snímky společnosti Molfar. Rusové aktuálně využívají pozemní trasy na východě Ukrajiny. 

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

Josef Středula

Odboráři opustili jednání tripartity, potvrdil Středula. Podle vlády k tomu nebyl důvod

Odboráři předčasně opustili pondělní jednání tripartity, informovala ČT s odkazem na předsedu ČMKOS Josefa Středulu. Zástupci vlády, zaměstnavatelů a odborů řešili například aktuální situaci v zemědělství, ukotvení duálního systému vzdělávání do školského systému či vytvoření seznamu zemí, jejichž občané nebudou potřebovat k práci v Česku zvláštní povolení.

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 8 hodinami

včera

včera

Teroristé Hamásu

Návrh dohody o příměří má tři fáze, tvrdí Hamás

Návrh dohody o příměří v pásmu Gazy, s níž souhlasilo palestinské hnutí Hamás, má tři fáze a každá trvá 42 dní. Uvedl to v pondělí vysoce postavený představitel Hamásu Chalíl Hajjá v rozhovoru pro katarskou televizi Al-Džazíra, píše agentura Reuters.

včera

včera

včera

včera

včera

Civilisté mohou Rafah opustit. Egyptský hraniční přechod zůstává otevřený

Egyptské úřady oznámily, že hraniční přechod v Rafahu na jihu Pásma Gazy zůstává otevřený pro humanitární pomoc a pro průchody civilistů. Uvedla to agentura DPA.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy