Kindl se trefil proti Pittsburghu, New Jersey si play-off nezahrají

Pittsburgh - Branka Jakuba Kindla sice Detroitu na konečné vítězství s Pittsburghem nestačila, českého beka to ale nemusí mrzet. Jeden bod za remízu Red Wings stačí k jistotě postupu do play-off. V klidu může být i Columbus, který triumfoval v Dallasu. Černého Petra tak má New Jersey, které ve vyřazovací části už s jistotou neuvidíme.

Teprve druhou branku v sezóně si na ledě Pittsburghu připsal obránce Detroitu Jakub Kindl. Přestože hráči z města automobilů nakonec Tučňákům podlehli v prodloužení 4:3, bodový zisk jim pojistil definitivní jistotu bojů o Stanley Cup.

"Byl to dobrý večer! Neskórovali jsme tolikrát, kolikrát jsme mohli, ale úkol jsme splnili," komentoval na NHL.com postupový zápas kouč Detroitu Mike Babcock.

O legendární pohár si zahraje i Columbus, který vyhrál v Dallasu 3:1. Díky tomu začíná dovolená Jágrovi a spol., protože New Jersey už nemá sebemenší šanci proniknout na poslední postupové místo ve Východní konferenci.

Na západě se o play-off poperou už jenom dvě mužstva. Prohrou s Blue Jackets si situaci zkomplikoval Dallas, který tak má dvě kola před koncem základní části dva body náskoku na Phoenix. Kojoti, i s početnou českou kolonií, mají ovšem jeden duel k dobru.

Konečné výsledky zápasů NHL za 9. 4. 2014:

Chicago - Montreal 3:2 v prodloužení (0:0, 0:0, 2:2, 1:0)Branky: 51. Morin, 60. Hossa, 61. Sharp - 48. Weise, 51. Bouillon

Pittsburgh - Detroit 4:3 po samostatných nájezdech (0:1, 2:1, 1:1, 0:0, 1:0)Branky: 30. a 37. Neal, 50. a rozhodující samostatný nájezd J. Jokinen - 11. Jurčo, 35. Kindl, 59. Sheahan

Dallas - Columbus 1:3 (0:3, 0:0, 1:0)Branky: 49. Daley - 1. Horton, 2. Anisimov, 14. Letestu

Calgary - Los Angeles 4:3 po samostatných nájezdech (1:0, 2:2, 0:1, 0:0, 1:0)Branky: 25. a rozhodující samostatný nájezd Monahan, 12. Galiardi (Hudler), 36. Stajan - 37. Stoll, 37. Kopitar, 53. King

Anaheim - San Jose 5:2 (1:1, 3:1, 1:0)Branky: 24. a 30. Maroon, 20. Perry, 37. Beleskey, 59. Silfverberg - 19. Demers, 28. Couture

Týmy postupující do play-off NHL:

Východní konference:1. Boston2. Pittsburgh3. Montreal4. Tampy Bay5. NY Rangers6. Philadelphia7. Columbus8. Detroit

Západní konference:1. Anaheim2. St. Louis3. Colorado4. Chicago5. San Jose6. Los Angeles7. MinnesotaO osmou pozici bojuje Dallas (89 bodů, 2 zápasy) a Phoenix (87 bodů, 3 zápasy).

Související

Tomáš Hertl, autor: Facebookový profil hráče

Hertl o posledním přestupovém dni přestoupil k obhájcům Stanley Cupu. Nové angažmá mají další tři Češi

Během posledního přestupového dne v rámci kanadsko-americké NHL se uskutečnilo hned několik transferů, přičemž hned čtyři se týkají českých hokejistů. Jeden z nich je pak obzvlášť bombový. Tomáš Hertl mění dres San Jose za ten týmu z Las Vegas. Tuto sezónu tak tedy bude dohrávat za obhájce Stanley Cupu. San Jose opustil i Radim Šimek, míří do Detroitu. Neznamená to však, že v týmu Žraloků nebude český legionář. V tamním brankovišti bude nově k vidění Vítek Vaněček, jenž doposud působil v New Jersey. Jakub Zbořil pak odešel z Bostonu do Columbusu.

Více souvisejících

NHL Jiří Hudler Jakub Kindl (hokejista)

Aktuálně se děje

před 5 minutami

před 36 minutami

před 45 minutami

před 2 hodinami

před 4 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Aktualizováno včera

Zemřel zakladatel a výrazná osobnost ODS Miroslav Macek

Ve věku 79 let zemřel zakladatel a bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Podle serveru Novinky zemřel ve středu po krátké a těžké nemoci.

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy