V sedmi zápasech NHL skórovalo šest Čechů, Havlát zaznamenal hattrick

San Jose - Další hrací den kanadsko-americké NHL přinesl porci sedmi zápasů, ve kterých se brankově prosadilo hned šest českých hráčů. Nejlépe si vedl Martin Havlát, který hattrickem sestřelil Colorado. Góly stříleli také Tlustý, Palát, Eliáš, Hudler a Frolík. Triumf Dallasu nad St. Louis stvrdil poslední postupové místo v Západní konferenci, které si zajistili právě Stars.

Hattrick Martina Havláta a návrat Tomáše Hertla na led, to byly největší události z pohledu českého fanouška v zápase San Jose s Coloradem, který Žraloci opanovali jednoznačně 5:1. Hertl do zápasového vytížení naskočil poprvé od 19. prosince minulého roku.

Dvaatřicetiletý Havlát zkompletoval svůj šestý hattrick kariéry během deseti minut posledního dějství, přičemž poslední zásah mířil do prázdné branky. "Bylo to úžasné, ale nejpodstatnější věcí je, že dohráváme základní část na vítězné notě," hodnotil svůj brankostroj na NHL.com rodák z Mladé Boleslavi.

Předchozí prohru s Columbusem (3:1) napravil Dallas a po výhře 3:0 nad silným St. Louis si definitivně zajistil postup do bojů o Stanley Cup. Stars se tak stali posledním celkem ligy, který se do play-off kvalifikoval. Kojoti z Phoenixu mají smůlu.

Tradiční disciplínu jménem prohra po samostatných nájezdech mají za sebou Ďáblové z New Jersey. Naposledy parta kolem Jágra nestačila v dovednostní disciplíně na Islanders. Jednu ze dvou branek Ďáblů v základní hrací době vstřelil po asistenci legendární "68" Patrik Eliáš.

Michael Frolík načal brankový účet zápasu svého Winnipegu v Calgary. Domácím nakonec na body nestačily ani dva body (1+1) Jiřího Hudlera a v konečném součtu podlehli Jets 5:3.

Jednou brankou přispěl ke dvěma bodům pro Tampu v duelu s Columbusem Ondřej Palát, který tak má už 59 bodů (23+36) a ztrácí na vedoucího muže bodování nováčků Nathana MacKinnona čtyři zápisy. Oba borci ale mají pouze jeden zápas do konce základní části a jejich pořadí se tedy s velkou pravděpodobností nezmění.

Konečné výsledky zápasů NHL za 11. 4. 2014:

Washington - Chicago 4:0 (2:0, 2:0, 0:0)Branky: 10. a 37. Beagle, 3. Ovečkin, 22. Bäckström

Detroit - Carolina 1:2 (0:2, 0:0, 1:0)Branky: 44. Sheahan - 9. Lindholm, 19. Tlustý

Tampa Bay - Columbus 3:2 (0:0, 3:1, 0:1)Branky: 35. a 39. Brewer, 24. Palát - 34. Jenner, 57. Savard

New Jersey - NY Islanders 2:3 po samostatných nájezdech (2:1, 0:0, 0:1, 0:0, 0:1)Branky: 12. Carter, 20. Eliáš (Jágr) - 11. Lee, 41. Strome, rozhodující samostatný nájezd Bailey

Dallas - St. Louis 3:0 (0:0, 2:0, 1:0)Branky: 26. Daley, 32. Seguin, 45. Garbutt

Calgary - Winnipeg 3:5 (0:2, 3:1, 0:2)Branky: 22. Hudler, 32. Monahan (Hudler), 33. Russell - 8. Frolík, 17. E. Kane, 29. Klingberg, 50. Postma, 60. Wheeler

San Jose - Colorado 5:1 (2:0, 0:1, 3:0)Branky: 46., 54. a 56. Havlát, 4. Boyle, 11. Marleau (Havlát) - 36. Bordeleau

Týmy postupující do play-off NHL:

Východní konference:1. Boston2. Pittsburgh3. Tampa Bay4. Montreal5. NY Rangers6. Philadelphia7. Columbus8. Detroit

Západní konference:1. Anaheim2. Colorado3. St. Louis4. San Jose5. Chicago6. Los Angeles7. Minnesota8. Dallas

Související

Tomáš Hertl, autor: Facebookový profil hráče

Hertl o posledním přestupovém dni přestoupil k obhájcům Stanley Cupu. Nové angažmá mají další tři Češi

Během posledního přestupového dne v rámci kanadsko-americké NHL se uskutečnilo hned několik transferů, přičemž hned čtyři se týkají českých hokejistů. Jeden z nich je pak obzvlášť bombový. Tomáš Hertl mění dres San Jose za ten týmu z Las Vegas. Tuto sezónu tak tedy bude dohrávat za obhájce Stanley Cupu. San Jose opustil i Radim Šimek, míří do Detroitu. Neznamená to však, že v týmu Žraloků nebude český legionář. V tamním brankovišti bude nově k vidění Vítek Vaněček, jenž doposud působil v New Jersey. Jakub Zbořil pak odešel z Bostonu do Columbusu.

Více souvisejících

NHL Martin Havlát (hokejista) Jiří Hudler

Aktuálně se děje

před 58 minutami

Ilustrační fotografie.

Ruská škola kritizovala válku na Ukrajině. Konec byl nevyhnutelný

Ruské úřady zatočily se soukromou školou Novokolledž v Novosibirsku, která se jako jedna z mála veřejně vyslovila proti válce na Ukrajině. Dočkala se za to prověrek, pokut a neudělení akreditace. Zakladatel zařízení Sergej Černyšov pak byl označen za tzv. zahraničního agenta, informovala ruská mutace BBC. Škola přestane existovat na konci školního roku. 

před 2 hodinami

včera

včera

včera

včera

včera

Ilustrační foto

Chcete se nám mstít? ICC varoval před odvetou vůči soudu

Prokurátoři Mezinárodního trestního soudu (ICC) v Haagu v pátek varovali před jednotlivci, kteří hrozí odvetou vůči soudu nebo jeho zaměstnancům. Takové jednání může podle ICC představovat trestný čin vůči výkonu spravedlnosti, informuje agentura AFP.

včera

Viktor Orbán /Fidesz/, maďarský premiér

Evropa si v současné době hraje s ohněm, varuje Orbán

Předseda maďarské vlády Viktor Orbán v pátečním rozhovoru pro veřejnoprávní rozhlas Kossuth Radio zdůraznil, že Evropa si v současné době hraje s ohněm ve vztahu k otázce války a míru. Maďarsko podle něj odmítá být vtáhnuté do konfliktu.

včera

Dmitrij Peskov na druhém summitu Rusko Afrika 2023.

Velmi důležité, velmi nebezpečné. Kreml zareagoval na návrhy Camerona a Macrona

Mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov v pátek vyjádřil znepokojení nad slovy britského ministra zahraničních věcí Davida Camerona, který hovořil o právu Kyjeva útočit na ruské objekty s britskými zbraněmi. Podobně reagoval na slova francouzského prezidenta Emmanuela Macrona o možnosti vyslání vojáků na Ukrajinu, informuje agentura Reuters.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Ministerstvo zahraničí, ilustrační fotografie.

Česko vyzývá Rusko, aby přestalo s kybernetickými útoky

Česko společně s EU, NATO a dalšími mezinárodními partnery odsuzuje aktivity ruského státního aktéra APT28, uvedlo ministerstvo zahraničí v pátek. APT28 je spojován s ruskou vojenskou rozvědkou GRU a dlouhodobě provádí kyberšpionážní kampaň v evropských zemích.

včera

včera

HRW: Ruská armáda popravuje ukrajinské vojáky, kteří se vzdávají

Lidskoprávní organizace Human Rights Watch (HRW) tvrdí, že ruské jednotky se dopustily mimosoudních poprav ukrajinských vojáků, kteří se vzdávali a chtěli se dostat do zajetí.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy