Extraliga finále 4. kolo: První mečbol odvrácen, Kometa konečně vyzrála na Zlín

Brno – Po třech protrápených zápasech brněnský hokejový tým konečně zavelel k obratu a ve druhém utkání před domácím publikem přetlačil až doposud skvěle hrající Zlín 3:1.

Ačkoliv tým z města pod Špilberkem vstoupil do čtvrtého finálového utkání, v němž hrál bez přehánění o všechno, velmi aktivně, zdaleka to nebylo tak vyhecované jako jeho první představení před vlastními fanoušky.

Právě ten relativní klid jako by ale Brňanům svědčil. Začali zodpovědněji přistupovat k bránění, snažili se vyvarovat zbytečných faulů, přičemž opatrná hra je stejně jako v prvním domácím utkání dovedla k prvnímu gólu.

Po relativně nenápadné akci se dokázal v sedmé minutě prosadit Svoboda, jenž doklepával v podstatě do prázdné branky Koreisovo nebezpečné nahození, které dokázal Kašík holí pouze vyrazit před sebe.

Že však brněnská Kometa stále nehraje v ideální formě se potvrdilo hned vzápětí, kdy se postupně dočkala dvojnásobné přesilové hry, v níž ovšem branka nepadla. Ta paradoxně přišla krátce po jejím skončení, kdy Brňané využili chvilkového zmatku ve zlínské obraně.

Na Zlín vůbec jako by dolehl fakt, že mu schází jediné vítězství k zisku titulu. Zdaleka totiž nehrál tak svědomitě jako v předchozích zápasech a hlavně trestuhodně propadal ve vlastní hře v početní výhodě.

Zatímco až doposud to byla doména zlínských, ve čtvrtém finálovém utkání to neplatilo. Brněnští hokejisté konečně změnili taktiku a v oslabení začali být extrémně aktivní, s čímž se hráči PSG nebyli schopni srovnat. Ani oni tak nedokázali vstřelit gól při hře 5 na 3.

Zlínští fanoušci si ovšem spravili chuť hned na úvod druhé dvacetiminutovky. Sotva totiž dozněl brněnský chorál a hala na malý moment ztichla, využil Čajánek skvělé přihrávky Zámorského a uklízel puk za Trvajova záda.

Až do závěru třetiny už ovšem ani jeden celek další gól nepřidal a nutno podotknout, že ani nebylo moc z čeho skórovat. Hokejistům na obou stranách barikády se sice podařilo nastřelit břevno, ale to bylo ve zbývajících 20 minutách asi tak nejzajímavější.

Oživení přinesla až závěrečná perioda, v níž brněnští velice rychle procitli z letargie. Po necelých dvou minutách totiž Koreis vyhrál přetahovanou před zlínskou brankou a chytrou kličkou poslal Brno do vedení 3:1.

Zlín se pak dostal pod tlak, začal chybovat a hlavně faulovat a zbytek třetiny byl proto na nějaké zajímavější akce skoupí. Navýšit skóre sice mohl v 54. minutě ještě domácí kapitán Čermák, jenž však nedokázal z nařízeného trestného střílení skórovat.

To už nicméně nedokázali ani zlínští hráči a série se tak vrací na jejich led, kde budou v pátek usilovat o rozhodnutí.

Kometa – Zlín 3:1 (2:0, 0:1, 1:0)Branky: 7. Svoboda, 17. Vondráček, 42. Koreis – 21. ČajánekStav série 1:3

Související

Hokej, ilustrační fotografie.

První východočeské derby v play-off zvládly po boji Pardubice, Sparta udolala Liberec v nájezdech

Vyrovnané souboje před ohromujícími diváckými atmosférami byly k vidění o prvním hracím dni čtvrtfinálové fáze play-off Tipsport extraligy. Oba první zápasy dvou sérií Pardubice vs. Hradec Králové a Sparta vs. Liberec navštívilo přes 10 000 fanoušků a oba zápasy se nerozhodly v základní hrací době. Zatímco východočeské derby rozhodl po remíze 4:4 po prodloužení symbolicky proti svému oblíbenému soupeři Martin Kaut, v pražské O2 Areně se čekalo na rozhodnutí až do samostatných nájezdů, ve kterých nakonec Pražané odčinili to, že nedotáhli vedení 2:1.
Hokej, ilustrační fotografie.

Vicemistrovi extraligy Hradci Králové hrozí trest. Tři hráči během semifinále dopovali

Hokejisté Hradce Králové Kevin Klíma, Graeme McCormack a Martin Štohanzl byli v úterý vyřazeni z kádru tohoto východočeského účastníka tuzemské nejvyšší hokejové soutěže na základě pozitivních výsledků testů na zakázané látky. U všech tří se totiž objevila látka patřící mezi stimulanty, který však byl doplňkem stravy. Vedle trestu pro klub hrozí hráčům zákaz činnosti až na čtyři roky. 

Více souvisejících

extraliga, hokej ČR HC Kometa Brno HC Zlín

Aktuálně se děje

před 12 minutami

před 38 minutami

před 55 minutami

Uprchlíci z Ukrajiny se registrují v Česku.

Ukrajinské migranty Česko potřebuje. Vyplácí se nám

Nepřijímat migranty – ani ty z oblastí válečných konfliktů, ani ty ekonomické, zkrátka nikoho. Takové hlasy se ozývají ze širokého spektra rádoby vlasteneckých či populistických stran. Takové tunelové vidění ale zcela ignoruje fakta a ekonomickou realitu. Data ukazují, že se migrace Česku vyplácí.

Aktualizováno před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

Aktualizováno včera

včera

včera

Londýnský starosta Sadiq Khan

Londýn beze změny. Starostou metropole bude nadále Sadiq Khan

V čele Londýna bude nadále labourista Sadiq Khan, který byl v sobotu zvolen na rekordní třetí po sobě jdoucí funkční období. Podle agentur je jeho aktuální vítězství nad konzervativci o to důležitější, že Velkou Británii čekají za několik měsíců všeobecné volby. Labouristé v nich budou favority. 

Aktualizováno včera

včera

včera

Kim Čong-un

VIDEO: Diktátor Kim Čong-un se stal hvězdou TikToku s propagandistickou písní „Přátelský otec“

Severokorejská propagandistická píseň "Friendly Father" (Přátelský otec) oslavující Kim Čong-una zaznamenala obrovský úspěch na sociální platformě TikTok, kde získala miliony zhlédnutí. Tato píseň, která chválí komunistického diktátora Severní Koreje, si získala oblibu zejména mezi mladou generací Z, která ji sdílela a komentovala s obrovským nadšením. Jeden uživatel ji označil jako "to, co jsem potřeboval dneska slyšet", zatímco další se dokonce zeptal, zda je k dispozici na hudební platformě Spotify.

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Hasiči, ilustrační fotografie.

Požár v Tlumačově zaměstnal hasiče. Dva se zranili

Hasiči v sobotu zasahovali u požáru na autovrakovišti v Tlumačově na Zlínsku. Dva z nich se při zásahu, během kterého byl vyhlášen třetí stupeň poplachu, zranili. Zasahovalo celkem třináct hasičských jednotek, příčina je předmětem vyšetřování. 

Aktualizováno včera

Maradonova smrt a nová fakta. Zvrat ve vyšetřování záhadného úmrtí legendy

Ve věci úmrtí argentinské fotbalové ikony Diega Maradony publikoval soudní znalec novou lékařskou zprávu, která odporuje dosavadním závěrům vyšetřovatelů.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy