Fleurymu se nedaří! Fandové Pittsburghu chtějí do branky Vokouna

Pittsburgh - Tomáš Vokoun netušil, zda se bude moci vůbec vrátit k hokeji. Pak se ale dvakrát postavil do branky ve farmářském týmu v AHL. A nyní si ho žádají fanoušci, představení gólmana Marca-Andre Fleuryho, totiž v bojích o Stanley Cup připomíná horor.

Ještě před pár týdny by to byla utopie. Tomáš Vokoun byl v ohrožení života, krevní sraženiny na velkých částech těla byly velmi špatnou diagnózou. Léčba českého gólmana ale byla úspěšná a solidně vypadal i návrat do branky.

Pittsburgh totiž chtěl vyzkoušet, jak to s tradiční oporou vypadá a poslal chytat Vokouna na farmu do týmu Wilkes Barre Penguins. Hned první zápas byl ostrou zkouškou. Proti Syracuse Crunch český strážce branky uspěl. Ze 25 střel pustil za svá záda jen dvě, vydržel i přes prodloužení a v následných nájezdech chytil všechny čtyři pokusy soupeře. Vítězství bylo na světě.

Den poté byl na střídačce při vítězství 2:1 nad Binghamptonem, to sledoval kolegu Petera Mannina. A 13. dubna se opět vrátil mezi tyče a tentokrát musel skousnout prohru 2:3 s Torontem Marlies. Farma Tučňáků vedla dlouho 2:0, ale nakonec padla, Vokoun měl 18 úspěšných zásahů ze 21 střel.

Psali jsme:
Obhájci z Chicaga dorovnali sérii s Blues, Rozsíval asistoval
 

Tomáš Vokoun před 10 dny naznačil, že by opravdu mohl chytat a fandové Pittsburghu si na to vzpomněli po druhé prohře Penguins s Columbusem. Viníkem neúspěchu je totiž jednoznačně Marc-Andre Fleury, který nezvládl závěr zápasu. Na jeden gól soupeře nahrál a v prodloužení nezkrotil relativně slabou střelu Nicka Foligna.

Chceme Vokouna, říkají fanoušci. Když zadáte do twitteru jméno českého gólmana, najdete mnoho podobných vzkazů. Pittsburgh má vedle Fleuryho na soupisce i Jeffa Zatkoffa, ten však ještě neodchytal ani jeden zápas v play off. A trojkou je Vokoun, který i loni tým tahal z problémů. Zavolá kouč Dan Bylsma zázračně uzdravenému veteránovi? Byl by to velký příběh.

Související

Tomáš Hertl, autor: Facebookový profil hráče

Hertl o posledním přestupovém dni přestoupil k obhájcům Stanley Cupu. Nové angažmá mají další tři Češi

Během posledního přestupového dne v rámci kanadsko-americké NHL se uskutečnilo hned několik transferů, přičemž hned čtyři se týkají českých hokejistů. Jeden z nich je pak obzvlášť bombový. Tomáš Hertl mění dres San Jose za ten týmu z Las Vegas. Tuto sezónu tak tedy bude dohrávat za obhájce Stanley Cupu. San Jose opustil i Radim Šimek, míří do Detroitu. Neznamená to však, že v týmu Žraloků nebude český legionář. V tamním brankovišti bude nově k vidění Vítek Vaněček, jenž doposud působil v New Jersey. Jakub Zbořil pak odešel z Bostonu do Columbusu.

Více souvisejících

NHL Pittsburgh Penguins Tomáš Vokoun

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

Ilustrační foto

Chcete se nám mstít? ICC varoval před odvetou vůči soudu

Prokurátoři Mezinárodního trestního soudu (ICC) v Haagu v pátek varovali před jednotlivci, kteří hrozí odvetou vůči soudu nebo jeho zaměstnancům. Takové jednání může podle ICC představovat trestný čin vůči výkonu spravedlnosti, informuje agentura AFP.

včera

Viktor Orbán /Fidesz/, maďarský premiér

Evropa si v současné době hraje s ohněm, varuje Orbán

Předseda maďarské vlády Viktor Orbán v pátečním rozhovoru pro veřejnoprávní rozhlas Kossuth Radio zdůraznil, že Evropa si v současné době hraje s ohněm ve vztahu k otázce války a míru. Maďarsko podle něj odmítá být vtáhnuté do konfliktu.

včera

Dmitrij Peskov na druhém summitu Rusko Afrika 2023.

Velmi důležité, velmi nebezpečné. Kreml zareagoval na návrhy Camerona a Macrona

Mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov v pátek vyjádřil znepokojení nad slovy britského ministra zahraničních věcí Davida Camerona, který hovořil o právu Kyjeva útočit na ruské objekty s britskými zbraněmi. Podobně reagoval na slova francouzského prezidenta Emmanuela Macrona o možnosti vyslání vojáků na Ukrajinu, informuje agentura Reuters.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Ministerstvo zahraničí, ilustrační fotografie.

Česko vyzývá Rusko, aby přestalo s kybernetickými útoky

Česko společně s EU, NATO a dalšími mezinárodními partnery odsuzuje aktivity ruského státního aktéra APT28, uvedlo ministerstvo zahraničí v pátek. APT28 je spojován s ruskou vojenskou rozvědkou GRU a dlouhodobě provádí kyberšpionážní kampaň v evropských zemích.

včera

včera

včera

včera

Napětí v Nigeru: Ruští vojáci vstoupili na základnu, kde sídlí americká armáda

Podle vysokého představitele obrany USA vstoupil ruský vojenský personál na leteckou základnu v Nigeru, kde jsou umístěny americké jednotky. Tento krok následuje po rozhodnutí nigerské junty zbavit se americké síly.

Zdroj: Julie Jarošová

Další zprávy