Masarykův pohár patří Zlínu! Počtvrté zdolali Kometu a po deseti letech slaví titul

Zlín – Prvních pár minut to sice vypadalo, že by Kometa mohla dosáhnout v druhém zápase po sobě zajímavého výsledku, avšak zlínský celek je příliš silný a zkušený na to, aby si nechal opět proklouznout Masarykův pohár mezi prsty.

Zatímco mnozí očekávali, že se v pořadí již třetí finálový duel na zlínské půdě ponese v krapet opatrnějším duchu, oba celky do utkání naskočily solidně nabuzené a v podstatě od úvodního hvizdu se tlačily do útoku.

Jako první to dokázali zužitkovat domácí, kteří se na začátku páté minuty zvládli na malou chvíli usadit v obranném pásmu Komety a využít krátkého zaváhání brněnských beků. Leškův přesný pas využil Köhler.

Brňané se ovšem tentokrát nenechali zastavit a v desáté minutě se postaral o srovnání tvrdou ranou z mezikruží obránce Žižka. Jenže pak se hráči z města pod Špilberkem jako mávnutím kouzelného proutku změnili v zájezd zmatených důchodců na Jadran a Zlín toho logicky využil.

Hokejistům Komety totiž nepomohla ani dvouminutová přesilovka pět na tři, v níž si vytvořili v podstatě jen jednu slibnou šanci. V gól ji nepřetavili a jen tak prodloužili nezáviděníhodnou finálovou sérii 40 přesilovkových minut bez vstřelené branky.

Při hře pěti na čtyři se naopak dokázali prosadit oslabení domácí, kteří se asi divili stejně jako diváci, že Brňané místo bránění odjeli střídat. Skvělou ranou do růžku Trvajovy branky se o vedoucí gól postaral kapitán domácích Petr Čajánek.

Hrůzu a zmar první třetiny pak dokonal Zámorský, jenž navýšil skóre na 3:1 pouhých 52 vteřin před sirénou. Využil tak přesilové hry, byť byl Žižka tou dobou mimo trestnou lavici. Do průběhu akce ovšem neměl šanci stihnout zasáhnout.

V druhé dvacetiminutovce se Kometa sice pokusila navázat na elán ze začátku utkání, avšak finálová série rozhodně není místem, kde se rozdávají diplomy za snahu. Dvojnásob takhle rozpačitou.

To jediné, čeho Brňané docílili, totiž bylo dvojnásobné vyloučení a přesilovka pět na tři pro zlínské, i když jen 14 sekund dlouhá. Využít jí proto hráči PSG logicky nestihli, ovšem klasickou početní výhodu už zužitkovali beze zbytku.

Brněnští hokejisté na ni sice dokázali během čtyř minut zareagovat gólem ve vlastní přesilovce, vůbec poprvé v celé finálové sérii, avšak ve zbytku třetiny se na ledě plácali jak čerstvě vylíhnutá tulení mláďata a do závěrečného hvizdu nejen, že nevstřelili gól, ale mohli být rádi, že znovu neinkasovali. Naštěstí je několika skvělými zákroky podržel Čiliak, jenž v brance nahradil Trvaje.

Ani on však není všemocný a závěrečná perioda se proto nesla v duchu té předcházející, když po pouhých 84 vteřinách skóroval Ondráček. Kometa sice dokázala na jeho trefu v 50. minutě odpovědět, ale bylo to pozdě a málo.

S ubíhajícím časem navíc byli brněnští hokejisté stále víc frustrovaní a místo hraní spíš faulovali, lelkovali a hru bez gólmana krátce před poslední sirénou jakoby zkoušeli jen z povinnosti.

Zlín – Kometa 5:3 (3:1, 1:1, 1:1)Branky: 5. Köhler, 14. Čajánek, 20. a 26. Zámorský, 42. Ondráček – 10. Žižka, 30. Kuboš, 50. NěmecStav série 4:1

Související

Hokej, ilustrační fotografie.

První východočeské derby v play-off zvládly po boji Pardubice, Sparta udolala Liberec v nájezdech

Vyrovnané souboje před ohromujícími diváckými atmosférami byly k vidění o prvním hracím dni čtvrtfinálové fáze play-off Tipsport extraligy. Oba první zápasy dvou sérií Pardubice vs. Hradec Králové a Sparta vs. Liberec navštívilo přes 10 000 fanoušků a oba zápasy se nerozhodly v základní hrací době. Zatímco východočeské derby rozhodl po remíze 4:4 po prodloužení symbolicky proti svému oblíbenému soupeři Martin Kaut, v pražské O2 Areně se čekalo na rozhodnutí až do samostatných nájezdů, ve kterých nakonec Pražané odčinili to, že nedotáhli vedení 2:1.
Hokej, ilustrační fotografie.

Vicemistrovi extraligy Hradci Králové hrozí trest. Tři hráči během semifinále dopovali

Hokejisté Hradce Králové Kevin Klíma, Graeme McCormack a Martin Štohanzl byli v úterý vyřazeni z kádru tohoto východočeského účastníka tuzemské nejvyšší hokejové soutěže na základě pozitivních výsledků testů na zakázané látky. U všech tří se totiž objevila látka patřící mezi stimulanty, který však byl doplňkem stravy. Vedle trestu pro klub hrozí hráčům zákaz činnosti až na čtyři roky. 

Více souvisejících

extraliga, hokej ČR HC Zlín HC Kometa Brno

Aktuálně se děje

Aktualizováno před 36 minutami

před 36 minutami

před 37 minutami

Aktualizováno včera

včera

včera

Londýnský starosta Sadiq Khan

Londýn beze změny. Starostou metropole bude nadále Sadiq Khan

V čele Londýna bude nadále labourista Sadiq Khan, který byl v sobotu zvolen na rekordní třetí po sobě jdoucí funkční období. Podle agentur je jeho aktuální vítězství nad konzervativci o to důležitější, že Velkou Británii čekají za několik měsíců všeobecné volby. Labouristé v nich budou favority. 

Aktualizováno včera

včera

včera

Kim Čong-un

VIDEO: Diktátor Kim Čong-un se stal hvězdou TikToku s propagandistickou písní „Přátelský otec“

Severokorejská propagandistická píseň "Friendly Father" (Přátelský otec) oslavující Kim Čong-una zaznamenala obrovský úspěch na sociální platformě TikTok, kde získala miliony zhlédnutí. Tato píseň, která chválí komunistického diktátora Severní Koreje, si získala oblibu zejména mezi mladou generací Z, která ji sdílela a komentovala s obrovským nadšením. Jeden uživatel ji označil jako "to, co jsem potřeboval dneska slyšet", zatímco další se dokonce zeptal, zda je k dispozici na hudební platformě Spotify.

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Hasiči, ilustrační fotografie.

Požár v Tlumačově zaměstnal hasiče. Dva se zranili

Hasiči v sobotu zasahovali u požáru na autovrakovišti v Tlumačově na Zlínsku. Dva z nich se při zásahu, během kterého byl vyhlášen třetí stupeň poplachu, zranili. Zasahovalo celkem třináct hasičských jednotek, příčina je předmětem vyšetřování. 

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

Ukrajina odpálila na Krym rakety ATACMS. Americká munice už pomáhá

Ruská protivzdušná obrana zničila čtyři rakety dlouhého doletu, které ukrajinské síly odpálily na poloostrov Krym. Oznámilo to v sobotu ráno ruské ministerstvo obrany, podle něhož šlo o střely ATACMS dodané Spojenými státy.

Zdroj: Julie Jarošová

Další zprávy