Chicago dokonalo obrat se St. Louis, postup slaví také Anaheim

Chicago - Obhájci Stanley Cupu z Chicaga dokončili obrat v sérii se St. Louis z 0:2 na 4:2. Poslední hřebíček do pomyslné rakve Blues zarazili jasnou výhrou 5:1, u které jednou asistoval také Michal Rozsíval. Do druhého kola proklouzl i Anaheim. Kačeři totiž v sérii zdolali Dallas poměrem 4:2.

Po druhém zápase mezi Blackhawks a Blues by na Chicago vsadil málokdo. Obhájci vítězství prohrávali v sérii 2:0 a jejich vyhlídky proti silnému St. Louis nebyly příliš dobré. Několik dní poté je ale vše jinak. Chicago vyhrálo čtyři duely za sebou a postupuje.

"Byla to těžká série. St. Louis má fyzicky dobře vybavený tým s množstvím silných hráčů. My jsme se ale snažili používat spíše nohy a mozek, než ramena," hodnotil sérii na NHL.com dvaadvacetiletý forvard Blackhawks Andrew Shaw.

Posledním dílem ve skládačce byl jasný triumf 5:1, o který se nejvíce zasloužil ofenzivní bek Duncan Keith (1+3). Jednou asistencí ke konečné porážce Bluesmanů pomohl i český obránce Michal Rozsíval. Chicago v dalším kole tak narazí buď na Colorado nebo Minnesotu.

Opojnou postupovou radost si užívají také borci z Anaheimu, který zdolal Dallas 4:2 na zápasy. V posledním utkání sice Ducks dlouho tahali za kratší konec, ale mocným finišem zápas zremizovali a následné prodloužení rozhodl Nick Bonino.

Nadějné vyhlídky na další kolo vyřazovací části mají newyorkští Rangers. Mečbol jim zajistila domácí výhra 4:2 nad Philadelphií, v jejímž dresu se neujala ani jedna ze tří střel Jakuba Voráčka.

Konečné výsledky zápasů 1. kola play-off NHL:

Východní konference:

New York Rangers - Philadelphia 4:2 (1:0, 2:1, 1:1)Branky: 12. M. Staal, 29. B. Richards, 37. Moore, 60. Boyle - 40. Lecavalier, 59. Giroux. Stav série: 3:2

Západní konference:

Chicago - St. Louis 5:1 (1:1, 0:0, 4:0)Branky: 5. Bickell, 41. Toews, 43. Sharp, 48. Shaw (Rozsíval), 58. Keith - 17. Oshie. Konečný stav série: 4:2

Dallas - Anaheim 4:5 v prodloužení (3:1, 1:1, 0:2, 0:1)Branky: 6. a 31. Daley, 11. Eakin, 20. Garbutt - 18. a 60. Smith-Pelly, 58. a 63. Bonino, 24. Lovejoy. Konečný stav série: 2:4

Související

Tomáš Hertl, autor: Facebookový profil hráče

Hertl o posledním přestupovém dni přestoupil k obhájcům Stanley Cupu. Nové angažmá mají další tři Češi

Během posledního přestupového dne v rámci kanadsko-americké NHL se uskutečnilo hned několik transferů, přičemž hned čtyři se týkají českých hokejistů. Jeden z nich je pak obzvlášť bombový. Tomáš Hertl mění dres San Jose za ten týmu z Las Vegas. Tuto sezónu tak tedy bude dohrávat za obhájce Stanley Cupu. San Jose opustil i Radim Šimek, míří do Detroitu. Neznamená to však, že v týmu Žraloků nebude český legionář. V tamním brankovišti bude nově k vidění Vítek Vaněček, jenž doposud působil v New Jersey. Jakub Zbořil pak odešel z Bostonu do Columbusu.

Více souvisejících

NHL Michal Rozsíval (hokejista) Jakub Voráček

Aktuálně se děje

před 57 minutami

Bernard Hill jako Théoden v Pánovi prstenů.

Zemřel herec Bernard Hill, král Théoden z Pána prstenů

Velkou Británii dnes zasáhla smutná zpráva. Ve věku 79 let zemřel v neděli ráno herec Bernard Hill, který si zahrál ve dvou z těch vůbec nejúspěšnějších filmů světové kinematografie. O jeho úmrtí informovala stanice BBC.  

před 1 hodinou

Věra Jourová

EU se chystá sankcionovat Voice of Europe, prozradila Jourová

Evropská unie zahrne do připravovaného balíku sankcí i mediální platformu Voice of Europe, řekla eurokomisařka Věra Jourová v nedělním vydání diskuzního pořadu Otázky Václava Moravce. Česko ji na svůj národní sankční seznam zařadilo již na konci března. 

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

Josef Středula

Odbory budou ještě během května protestovat proti vládním krokům

Odbory svolaly na úterý 21. května protest v Praze, oznámila Českomoravská konfederace odborových svazů (ČMKOS) na webu. Zástupci zaměstnanců se chtějí vymezit proti chystaným změnám v zákoníku práce či důchodech, například proti propuštění bez udání důvodu či prodlužování věku odchodu do penze.

Aktualizováno před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

Jan Lipavský

Lipavský potvrdil, že Česko odvolalo velvyslance z Ruska

Vláda odvolala velvyslance Vítězslava Pivoňku z Ruska, uvedl ministr zahraničí Jan Lipavský (Piráti) v nedělním vydání diskuzního pořadu Za pět minut dvanáct na televizi Nova. Šéf diplomacie zdůraznil, že Česko tak nebude nikdo reprezentovat na úterní inauguraci ruského prezidenta Vladimira Putina. 

před 6 hodinami

před 6 hodinami

Volodymyr Zelenskyj

Ukrajinci poklekávají jedině k modlitbě, vzkázal Zelenskyj do Ruska

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v neděli na pravoslavné Velikonoce prohlásil, že Ukrajinci poklekávají jedině k modlitbě. V projevu vyzval spoluobčany, aby se modlili za sebe navzájem a za vojáky na frontě. Kyjev už déle než dva roky vzdoruje ruské agresi, jde o třetí velikonoční svátky během probíhající války. 

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 9 hodinami

Zničená Ukrajina.

Ukrajině hrozí porážka kvůli váhající Evropě, tvrdí analýza z Německa

Rusko pod vedením Vladimira Putina sice ekonomicky i technicky oproti NATO ztrácí, přesto válku na Ukrajině vyhraje, domnívá se německý novinář Christoph von Marschall. Napsal to v analýze pro týdeník Focus a deník Tagesspiegel. Podle jeho názoru se může opakovat scénář z Afghánistánu, který západní spojenci v roce 2021 opustili a ponechali napospas Tálibánu. 

před 10 hodinami

před 10 hodinami

před 10 hodinami

před 11 hodinami

před 11 hodinami

Ukrajinské jednotky sestřelily bitevník Su-25, prohlásil Zelenskyj

Ukrajinské jednotky v sobotu nad Doněckou oblastí na východě Ukrajiny sestřelily bitevník Su-25, prohlásil během proslovu ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj. Informuje agentura Reuters.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy