Pražská Sparta se rozloučila se svým nejlepším střelcem Petrem Tonem

Praha - Hokejista Petr Ton po jednácti letech opouští pražskou Spartu. Nejlepší střelec v historii tohoto pražského klubu opouští holešovický klub i přes jeho skvělou poslední sezónu (2013/2014), ve které by nejen nejlepším hokejistou celé Tipsport extraligy a vyhrál kanadské bodování v rámci základní části.

V pražském klubu ho poprvé mohli fanoušci vidět v roce 2003, kdy do Sparty přišel z finské ligy, kde působil v týmu Kärpät Oulu. "Byly to krásné roky a jsem moc rád, že jsem mohl Spartě pomoci ke dvěma titulům. Strávil jsem tady prakticky půl hokejové kariéry a vždycky budu na Spartu vzpomínat v tom nejlepším. Tomuhle klubu jsem za hodně vděčný a věřím, že dokáží vybojovat titul i beze mě," zavzpomínal na své roky ve sparťanském dresu čtyřicetiletý veterán.

Sportovní manažer pražské Sparty Patrik Martinec, jenž zastupoval klub společně s koučem Josefem Jandačem během jednání s agentem Petra Tona, řekl k tomuto řekl toto: "Měli jsme společnou debatu, kde jsme si vše korektně vysvětlili. Petrovi za všechno, co pro Spartu udělal, děkujeme. Dohodli jsme ale na tom, že již chceme jít při stavbě týmu jinou cestou."

Ovšem zkušený forvard není jediným hráčem Sparty, který tento klub opouští. S týmem se loučí i Vladimír Sičák. "Rozhodli jsme se tak i vzhledem k nutnosti snížení rozpočtu na hráčský kádr A-týmu," řekl Martinec. Ten se obává i ostré reakce fanoušků kvůli odchodu legendy Sparty Tona. "Spojení Petra Tona se Spartou bylo jedenáct let pevným poutem. Podobné chvíle jsou vždy velice citlivé a velmi těžké pro obě strany," řekl Petr Bříza, předseda představenstva pražského kubu, jenž v letošním play-off skončil v semifinále.

Kouč Josef Jandač si myslí, že odchod Petra Tona je logickým krokem. "Je to logický krok ve vývoji každého mužstva. Za tři roky mého působení u týmu měl Petr bodově vynikající sezony a patřil k hráčům, kteří se starali o produktivitu. Teď tuto roli musejí převzít mladší a stát se novými lídry mužstva," řekl konkrétně berounský rodák.

A kam se nyní chystá jeden z nejzkušenějších českých hokejistů Petr Ton? Vypadá to, že ho brzo uvidí opět v zemi tisíce jezer. "Je to jedna z možností, ale určitě by mě zajímalo prostředí, kde jsem mimo Spartu působil nejvíc, tedy Finsko," řekl.

Související

Hokej, ilustrační fotografie.

První východočeské derby v play-off zvládly po boji Pardubice, Sparta udolala Liberec v nájezdech

Vyrovnané souboje před ohromujícími diváckými atmosférami byly k vidění o prvním hracím dni čtvrtfinálové fáze play-off Tipsport extraligy. Oba první zápasy dvou sérií Pardubice vs. Hradec Králové a Sparta vs. Liberec navštívilo přes 10 000 fanoušků a oba zápasy se nerozhodly v základní hrací době. Zatímco východočeské derby rozhodl po remíze 4:4 po prodloužení symbolicky proti svému oblíbenému soupeři Martin Kaut, v pražské O2 Areně se čekalo na rozhodnutí až do samostatných nájezdů, ve kterých nakonec Pražané odčinili to, že nedotáhli vedení 2:1.
Hokej, ilustrační fotografie.

Vicemistrovi extraligy Hradci Králové hrozí trest. Tři hráči během semifinále dopovali

Hokejisté Hradce Králové Kevin Klíma, Graeme McCormack a Martin Štohanzl byli v úterý vyřazeni z kádru tohoto východočeského účastníka tuzemské nejvyšší hokejové soutěže na základě pozitivních výsledků testů na zakázané látky. U všech tří se totiž objevila látka patřící mezi stimulanty, který však byl doplňkem stravy. Vedle trestu pro klub hrozí hráčům zákaz činnosti až na čtyři roky. 

Více souvisejících

extraliga, hokej ČR HC Sparta Praha Petr Ton

Aktuálně se děje

před 42 minutami

včera

Film Rivalové

RECENZE: Rivalové rozehrávají drama milostného trojúhelníku na tenisovém kurtu

Česká kina pohostí rozhodující tenisový zápas, který v závěru není ani tak důležitý ze sportovního hlediska, jako z toho osobního. Stojí proti sobě dva muži, jejichž mladistvé přátelství skrečovala společná láska k jedné ženě. Rivalové v melodramatických konturách konstruují milostný trojúhelník, jehož exekuce je jedna z těch nejlepších za poslední dobu. 

včera

Harvey Weinstein

Odvolací soud zrušil odsuzující verdikt nad Weinsteinem

Nejvyšší soud amerického státu New York ve čtvrtek zrušil rozsudek nad hollywoodským producentem Harveym Weinsteinem z roku 2020, ve kterém byl uznán vinným ze sexuálních trestných činů. Nařídil zároveň nový proces v případě.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Inspekce obvinila policisty, kteří před pražským barem napadli několik lidí

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

včera

včera

včera

včera

Mrazivé počasí na ústupu. Pod nulou bude v noci ještě dvakrát

Česko má před sebou poslední dvě mrazivé noci, avizují meteorologové. Hydrometeorologický ústav ve čtvrtek vydal výstrahu, která prodlužuje varování před mrazem ve vegetačním období do soboty v jihozápadní polovině Čech.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy