Rangers dokonali obrat a poslali Pittsburgh na dovolenou, postupuje i Chicago

Pittsburgh - Zámořská NHL zná první dva finalisty konferencí. Na východě dokončili senzační obrat z 1:3 na 4:3 borci z Rangers, na které byl krátký favorizovaný Pittsburgh. To v Západní konferenci šlo vše podle papírových předpokladů. Chicago zvládlo sérii s nevyzpytatelnou Minnesotou poměrem 4:2.

Večer plný rekordů zažilo hokejové publikum v Consol Energy Center. Všechny ale byly na úkor domácích Pens, kteří ztratili v sedmém zápase sérii s Rangers. A nebyla to ledajaká série. Blueshirts totiž poprvé s historii klubu otočili nepříznivý stav 1:3 na zápasy na konečných 4:3.

V rozhodujícím duelu se blýskl především hostující gólman Henrik Lundqvist, který vychytanou výhrou 2:1 stanovil nový rekord soutěže v počtu vyhraných sedmých zápasů série v řadě. Už jich má na kontě pět.

"Když jsme vyhráli páté utkání, tak jsme začali pomalu věřit. Stále jsme věděli, že je před námi mnoho práce, ale říkali jsme si, že se zaměříme na další duel a uvidíme, jak to dopadne," hodnotí na NHL.com parádní obrat Lundqvist.

Psali jsme:
Montreal s Bostonem si zahrají sedmý zápas, Anaheim už je ve vedení
 

V poli triumf Rangers zařídili úspěšní střelci Brian Boyle a Brad Richards, kteří tak mohou stále živit naději na zisk Stanley Cupu . Poslední překážkou na cestě Jezdců za prvním pohárem po dvaceti letech bude buď Boston, nebo Montreal. O všem rozhodne středeční sedmý duel.

Velká radost zavládla také v řadách obhájců titulu z Chicaga, kteří v šestém zápase zvítězili v Minnesotě 2:1 po prodloužení a jdou do finále Západní konference. Šanci na třetí Stanley Cup během posledních pěti sezón Blackhawks vystřelil v desáté minutě prodloužení Patrick Kane.

"Je vzrušující dostat takovou možnost a příležitost. Když si mě najde štěstí a nebesa mi v prodloužení požehnají, tak šanci proměním," líčí recept na svou specialitu - góly v prodloužení - Patrick Kane. Vždyť to byla už jeho čtvrtá rozhodující branka v nastaveném čase v play-off.

Blackhawks se nyní mohou připravit na Anaheim nebo Los Angeles. Ducks sérii zatím zvládají lépe a vedou 3:2.

Konečné výsledky zápasů 2. kola play-off NHL:

Východní konference:

Pittsburgh - NY Rangers 1:2 (0:1, 1:1, 0:0)Branky: 25. J. Jokinen - 6. Boyle, 28. B. Richards. Konečný stav série: 3:4

Západní konference:

Minnesota - Chicago 1:2 v prodloužení (0:1, 1:0, 0:0, 0:1)Branky: 23. Haula - 2. Versteeg, 70. P. Kane. Konečný stav série: 2:4

Související

Tomáš Hertl, autor: Facebookový profil hráče

Hertl o posledním přestupovém dni přestoupil k obhájcům Stanley Cupu. Nové angažmá mají další tři Češi

Během posledního přestupového dne v rámci kanadsko-americké NHL se uskutečnilo hned několik transferů, přičemž hned čtyři se týkají českých hokejistů. Jeden z nich je pak obzvlášť bombový. Tomáš Hertl mění dres San Jose za ten týmu z Las Vegas. Tuto sezónu tak tedy bude dohrávat za obhájce Stanley Cupu. San Jose opustil i Radim Šimek, míří do Detroitu. Neznamená to však, že v týmu Žraloků nebude český legionář. V tamním brankovišti bude nově k vidění Vítek Vaněček, jenž doposud působil v New Jersey. Jakub Zbořil pak odešel z Bostonu do Columbusu.

Více souvisejících

NHL Sidney Crosby

Aktuálně se děje

Aktualizováno včera

včera

včera

Londýnský starosta Sadiq Khan

Londýn beze změny. Starostou metropole bude nadále Sadiq Khan

V čele Londýna bude nadále labourista Sadiq Khan, který byl v sobotu zvolen na rekordní třetí po sobě jdoucí funkční období. Podle agentur je jeho aktuální vítězství nad konzervativci o to důležitější, že Velkou Británii čekají za několik měsíců všeobecné volby. Labouristé v nich budou favority. 

Aktualizováno včera

včera

včera

Kim Čong-un

VIDEO: Diktátor Kim Čong-un se stal hvězdou TikToku s propagandistickou písní „Přátelský otec“

Severokorejská propagandistická píseň "Friendly Father" (Přátelský otec) oslavující Kim Čong-una zaznamenala obrovský úspěch na sociální platformě TikTok, kde získala miliony zhlédnutí. Tato píseň, která chválí komunistického diktátora Severní Koreje, si získala oblibu zejména mezi mladou generací Z, která ji sdílela a komentovala s obrovským nadšením. Jeden uživatel ji označil jako "to, co jsem potřeboval dneska slyšet", zatímco další se dokonce zeptal, zda je k dispozici na hudební platformě Spotify.

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Hasiči, ilustrační fotografie.

Požár v Tlumačově zaměstnal hasiče. Dva se zranili

Hasiči v sobotu zasahovali u požáru na autovrakovišti v Tlumačově na Zlínsku. Dva z nich se při zásahu, během kterého byl vyhlášen třetí stupeň poplachu, zranili. Zasahovalo celkem třináct hasičských jednotek, příčina je předmětem vyšetřování. 

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

Ústav pro studium totalitních režimů.

Kudrnův ÚSTR: Nákladné soudy, odborná ostrakizace, matení veřejnosti

Od nástupu Ladislava Kudrny do funkce ředitele Ústavu pro studium totalitních režimů (ÚSTR) uplynuly dva roky. Letmé ohlédnutí za jeho dosavadním působením v čele uvedené instituce neskýtá příliš povzbudivý pohled. Pro politickou reprezentaci, která o směřování ústavu naneštěstí fakticky rozhoduje, by mělo jít o příležitost zamyslet se nad tím, zda je ve veřejném zájmu nadále podporovat management, který se krom banálních proklamací na adresu nedávné historie může pochlubit především sérií prohraných soudních sporů s ředitelovými kritiky a současnými i bývalými zaměstnanci.

včera

včera

Pekarová Adamová ocenila Tulejovu reakci. Fiala čeká na další návrh TOP 09

Předsedkyně Poslanecké sněmovny Markéta Pekarová Adamová (TOP 09) ocenila rozhodnutí Pavla Tuleji, který se v pátek vzdal nominace na ministra pro vědu, výzkum a inovace. Ve vládě měl nahradit končící ministryni Helenu Langšádlovou. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy