Montreal mečbol pro Rangers nepřipustil, vyhrál v prodloužení

New York - Až ve třetím duelu dokázal poprvé zvítězit Montreal a díky tomu snížil stav série s New York Rangers na 1:2. V Madison Square Garden Canadiens triumfovali až v prodloužení, přičemž na rozhodující trefu Alexe Galchenyuka asistoval Tomáš Plekanec.

Úvodní dva zápasy se favorizovanému Montrealu vůbec nevyvedly a po prohrách 2:7 a 1:3 to s kanadským mužstvem nevypadalo příliš dobře. První zápas v New Yorku s místními Rangers ale Canadiens urvali v prodloužení 3:2 a jsou stále ve hře.

Mladý gólman Montrealu Dustin Tokarski, který opět dostal přednost před Peterem Budajem, poprvé kapituloval v 16. minutě, když se trefil domácí forvard Carl Hagelin. Cestu za důležitou výhrou Canadiens nastoupili ve 24. minutě díky vyrovnání Andreje Markova.

Psali jsme:
Král Carter nastřílel Chicagu hattrick a na západě je srovnáno
 

Tři minuty před koncem navíc zvýšil na 2:1 pro držitele neuvěřitelných čtyřiadvaceti Stanley Cupů Danny Brier a Blueshirts rázem čelili nepříjemné situaci. Zachránila je až branka Chrise Kreidera při hře bez brankáře - 2:2.

Rozhodnutí přinesla střela Tomáše Plekance ve druhé minutě prodloužení, kterou za záda Henrika Lundqvista dopravil montrealský Alex Galchenyuk.

"Rozhodně jsem nebyl spokojený se způsobem, jakým jsem hrál. Stále jsem ale doufal, že se to zlepší. Nakonec nemůžu být šťastnější," spokojeně hodnotí zápas hrdina Canadiens Alex Galchenyuk.

Konečný výsledek 3. finále Východní konference:

Rangers - Montreal 2:3 v prodloužení (1:0, 0:1, 1:1, 0:1)Branky: 16. Hagelin, 60. Kreider - 24. Markov, 57. Briere, 62. Galchenyuk (Plekanec). Stav série: 2:1

Související

Tomáš Hertl, autor: Facebookový profil hráče

Hertl o posledním přestupovém dni přestoupil k obhájcům Stanley Cupu. Nové angažmá mají další tři Češi

Během posledního přestupového dne v rámci kanadsko-americké NHL se uskutečnilo hned několik transferů, přičemž hned čtyři se týkají českých hokejistů. Jeden z nich je pak obzvlášť bombový. Tomáš Hertl mění dres San Jose za ten týmu z Las Vegas. Tuto sezónu tak tedy bude dohrávat za obhájce Stanley Cupu. San Jose opustil i Radim Šimek, míří do Detroitu. Neznamená to však, že v týmu Žraloků nebude český legionář. V tamním brankovišti bude nově k vidění Vítek Vaněček, jenž doposud působil v New Jersey. Jakub Zbořil pak odešel z Bostonu do Columbusu.

Více souvisejících

NHL Tomáš Plekanec

Aktuálně se děje

před 49 minutami

před 1 hodinou

Aktualizováno před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

Robert Šlachta

Přísaha a Motoristé jednají o budoucí spolupráci. Proč bořit něco, co funguje, ptá se Šlachta v rozhovoru pro EZ

Koalice Přísahy a Motoristé ve volbách do Evropského parlamentu získala dva mandáty. EuroZprávy.cz v této souvislosti oslovily předsedu hnutí Přísaha Roberta Šlachtu. Odmítl, že by jeho hnutí upozadilo svůj program kvůli spolupráci s Motoristy sobě. „Nikola Bartůšek a Filip Turek spolu skvěle fungují jako tým. Nikola jako odbornice na migraci a Filip jako odborník na Green Deal a průmysl. A to jsou dvě základní témata, o které dalších pět let v Evropě půjde,“ říká. 

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

Bürgenstock

Hrozí mírovému summitu ztráta legitimity? Obavy mají i švýcarští pořadatelé, chybí důležité mocnosti

Víkendový mírový summit přinese setkání předních světových lídrů. Velké potíže pro samotnou legitimitu události ale může přinést nepřítomnost Ruska a Číny. Mají s tím problém i samotní Švýcaři, kteří summit hostí. Česká republika naopak vůči podpoře Ukrajiny zachovává neochvějně tvrdý postoj. Svědčí o tom například 5700 ukrajinských vojáků, které v rámci různých programů vycvičili jejich čeští kolegové. 

před 9 hodinami

před 10 hodinami

včera

včera

včera

Počasí: Extrémní teploty až 43,2 stupňů v Řecku. „Takové vedro v červnu nepamatujeme," stěžují si obyvatelé a turisté

V Řecku panují extrémní vedra přesahující 40 stupňů. Kvůli vysokým teplotám jsou v různých částech země mnohé školy a školky uzavřeny a turisté nemohou navštěvovat athénskou Akropoli v nejžhavějších hodinách. Tento horký počasí zvyšuje riziko lesních požárů, což vedlo k vydání varování pro velkou část země v pátek.

Zdroj: Julie Jarošová

Další zprávy