Podříznu tě! Ruský trenér Znaroks nebude během finálového zápasu na lavičce. Za agresivní chování

Minsk - Ruská hokejová reprezentace se bude muset během finálového duelu obejít bez svého hlavního kouče Olega Znaroka. Ten se totiž během semifinále se Švédskem dostal do konfliktu s asistentem trenéra týmu Tre Kronor Rikardem Grönborgem. Ruský kouč mu gestem naznačil, že ho podřízne. A právě kvůli tomuto gestu jednapadesátiletý kouč nebude v neděli večer na lavičce přítomen.

Bez trestu však nevyvázl ani Švéd Grönborg. I ten nebude moct asistovat kouči Päru Martsovi přímo na střídačce severského mužstva. Jak tedy nakonec ke konfliktu mezi oběma muži došlo? Stalo se to, když už sobotní semifinálový duel mezi Ruskem a Švédskem končil. Švédský forvard Mikael Backlund dost nevybíravým způsobem atakoval ruského protihráče Sergeje Plotnikova, jenž už o hru neměl vůbec zájem. Za tento zákrok tak Švéd dostal od rozhodčích pět minut plus do konce utkání.

Poté došlo k menší roztržce, kterou sudí dokázali včas ukončit. Mezitím se ale také začali hádat na lavičce zmínění Znaroks s Grönborgem. Během této hádky pak ruský kouč tedy ukázal Švédovi, že ho podřízne. Po zápase pak novinářům toto gesto vysvětloval tím, že ho prý bolelo v krku. "Koučujeme tady ve velké zimě, jsme neustále na ledě, ale přitom jsme obdrželi pouze tenké obleky. Sotva mohu mluvit," uvedl konkrétně k této situaci Oleg Znaroks. "Soupeřův útočník se zachoval nesportovně. Je za svou hru zodpovědný. Copak si Švédové mysleli, že to necháme jen tak bez odezvy? Musel jsem své chlapce držet a uklidňovat, jinak by šli na led a mohlo se stát ledacos. Nebylo to pěkné, byla to čistá provokace," pokračoval kouč, jenž v minulosti reprezentoval jako hráč Lotyšsko.

Naopak hlavní švédský stratég Pär Marts řekl, že ruský reprezentant Plotnikov svůj pád po Backlundově ataku přihrál. Nutno ale dodat, že už toho měl Rus dost, neboť byl krátce zasažen kotoučem do nohy.

Kromě toho, že se jak Znaroks, tak Grönborg nebudou moct objevit na lavičce během zápasu, tak ani během slavnostního ceremoniálu po skončení finálového utkání, respektive utkání o bronz, v Areně Minsk nemůžou být oba pánové s ostatními přítomni.

Související

Hokej, ilustrační fotografie.

Kanada nedopustila překvapení. Po výhře nad Německem dokráčela k 28. titulu mistrů světa

Německá reprezentace si přála navázat na tu lotyšskou, která vybojovala v neděli odpoledne pro svou zemi historicky první medaili z MS a postarala se tak o překvapení turnaje v Tampere a Rize. Finále s favorizovanou Kanadou začala dobře, v zápase dokonce dvakrát vedla, podobně jako v utkání o bronz Lotyši nad Američany. Ale na rozdíl od Lotyšů už Němci postupem času ztráceli síly tak moc, že už ve třetí třetině nedokázali najít odpověď na rozhodující gól kanadského hrdiny Blaise a Toffoli s Laughtonem se pak postarali odskočení ve skóre na konečných 5:2. 
Ilustrační foto

Lotyši se dočkali zasloužené odměny. Po výhře nad Američany v prodloužení získali historický bronz

Malý, ale odhodlaný lotyšský národ zažívá v těchto dnech asi nejšťastnější období v historii. Postarali se o to jeho novodobí hrdinové, tedy hokejisté. Právě lotyšští reprezentanti v této hře se dočkali tolik kýženého historického úspěchu, když na letošním mistrovství světa došli až k medaili. Přestože má bronzovou hodnotu, pro Lotyše je jako zlatá. Největším národním hrdinou se stal Kristians Rubins, jenž nejprve zařídil prodloužení v duelu s Američany a v něm pak svou další přesnou trefou na 4:3 rozradostnil celé Lotyšsko. 

Více souvisejících

Hokej MS Hokej MS RUS Tým Oleg Znaroks (hokejový trenér)

Aktuálně se děje

před 25 minutami

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu

Mezinárodní trestní soud chce vydat zatykač na Netanjahua

Podle několika izraelských médií se Izrael a Spojené státy snaží diplomatickými prostředky zabránit Mezinárodnímu trestnímu soudu (ICC) ve vydání zatykače na izraelského premiéra Benjamina Netanjahua a několik dalších izraelských představitelů. Informoval o tom dnes zpravodajský web The Times of Israel.

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 10 hodinami

před 11 hodinami

před 11 hodinami

Irácká věznice Abú Ghrajb

20 let od kauzy Abú Ghrajb. Mučení vězňů pomáhalo rekrutovat dobrovolníky do teroristických skupin, říká odborník

Reportáž americké televize CBS News zveřejněná 28. dubna 2004 upozornila na nehumánní zacházení s vězni zadržovanými americkými vojáky v irácké věznici Abú Ghrajb. Jak vyplývá z rozhovoru, který webu EuroZprávy.cz poskytl expert na Blízký východ Josef Kraus, pro další vývoj v okupovaném Iráku měla kauza nezanedbatelný význam. Nejenže byla v arabské společnosti interpretována jako ukázka západního pokrytectví a dvojího metru v otázce lidských práv, ale mobilizační potenciál záběrů ponižovaných muslimů následně dokázala využít militantní a teroristická uskupení v regionu, konstatuje politolog z Masarykovy univerzity v Brně. Dále vysvětlil například to, proč byl americký přístup ke kauze problematický a jakou roli obecně sehrály věznice a detenční zařízení v radikalizaci irácké společnosti po roce 2003. 

před 12 hodinami

před 13 hodinami

včera

Martin Chlumský

Do čela Sokola byl zvolen Martin Chlumský

Martin Chlumský byl dnes zvolen do čela České obce sokolské (ČOS). Chlumský již od března dočasně řídil organizaci poté, co v souvislosti s podvodem rezignovala tehdejší starostka Hana Moučková.

včera

včera

včera

VIDEO: Ukrajinci zaútočili na mezinárodní letiště v Moskvě

Ukrajinská vojenská tajná služba HUR se pochlubila likvidací helikoptéry Kamov Ka-32, což mělo  proběhnout na moskevském letišti. Jejím agentům se údajně podařilo proniknout na letiště, kde provedli akci, která byla zachycena na videu. Následně helikoptéra skončila v plamenech.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy