Skvělá první třetina přinesla Kings výhru nad Blackhawks a sériový mečbol

Los Angeles - Namále mají ve finále Západní konference obhájci Stanley Cupu z Chicaga. Blackhawks prohráli díky katastrofální první třetině také druhý zápas na ledě Kings a v sérii už prohrávají poměrem 1:3.

Vidina šestého Stanley Cupu se fanouškům Chicaga pomalu rozplývá. Do Los Angeles cestovali za nerozhodného stavu série, ale ve Staples Center prohráli oba dva duely. Po sobotním neúspěšném výsledku 4:3 v pondělí Blackhawks nestíhali poměrem 5:2.

Z hostujícího pohledu byla šílená především první třetina, kterou Los Angeles opanovali góly Muzzina, Gáboríka a Browna. A když se ve 33. minutě trefil obránce Drew Doughty, o výsledku bylo v podstatě rozhodnuto.

Psali jsme:
Rangers přetlačili Canadiens v prodloužení a sérii vedou už 3:1
 

Nic nepomohlo ani snížení z holí Brandona Saada a Bryana Bickella. Prvně jmenovanému asistoval Michal Rozsíval, který si připsal šestý bod (1+5) v letošním play-off. Na konečných 5:2 skóre dovršil trefou do prázdné klece Tanner Pearson.

"Nejsme ve snadné pozici. Určitě jsme si na začátku série nepředstavovali, že se něco takového může stát. Ale stalo se a můžeme z toho vinit pouze sebe," sype si popel na hlavu na NHL.com forvard Chicaga Patrick Kane.

Konečný výsledek 4. finále Západní konference:

Los Angeles - Chicago 5:2 (3:0, 1:1, 1:1)Branky: 9. Muzzin, 12. Gáborík, 16. Brown, 33. Doughty, 59. Pearson - 35. Saad (Rozsíval), 50. Bickell. Stav série: 3:1

Související

Tomáš Hertl, autor: Facebookový profil hráče

Hertl o posledním přestupovém dni přestoupil k obhájcům Stanley Cupu. Nové angažmá mají další tři Češi

Během posledního přestupového dne v rámci kanadsko-americké NHL se uskutečnilo hned několik transferů, přičemž hned čtyři se týkají českých hokejistů. Jeden z nich je pak obzvlášť bombový. Tomáš Hertl mění dres San Jose za ten týmu z Las Vegas. Tuto sezónu tak tedy bude dohrávat za obhájce Stanley Cupu. San Jose opustil i Radim Šimek, míří do Detroitu. Neznamená to však, že v týmu Žraloků nebude český legionář. V tamním brankovišti bude nově k vidění Vítek Vaněček, jenž doposud působil v New Jersey. Jakub Zbořil pak odešel z Bostonu do Columbusu.

Více souvisejících

NHL Michal Rozsíval (hokejista)

Aktuálně se děje

před 53 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

Josef Středula

Odbory budou ještě během května protestovat proti vládním krokům

Odbory svolaly na úterý 21. května protest v Praze, oznámila Českomoravská konfederace odborových svazů (ČMKOS) na webu. Zástupci zaměstnanců se chtějí vymezit proti chystaným změnám v zákoníku práce či důchodech, například proti propuštění bez udání důvodu či prodlužování věku odchodu do penze.

Aktualizováno před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

Jan Lipavský

Lipavský potvrdil, že Česko odvolalo velvyslance z Ruska

Vláda odvolala velvyslance Vítězslava Pivoňku z Ruska, uvedl ministr zahraničí Jan Lipavský (Piráti) v nedělním vydání diskuzního pořadu Za pět minut dvanáct na televizi Nova. Šéf diplomacie zdůraznil, že Česko tak nebude nikdo reprezentovat na úterní inauguraci ruského prezidenta Vladimira Putina. 

před 4 hodinami

před 5 hodinami

Volodymyr Zelenskyj

Ukrajinci poklekávají jedině k modlitbě, vzkázal Zelenskyj do Ruska

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v neděli na pravoslavné Velikonoce prohlásil, že Ukrajinci poklekávají jedině k modlitbě. V projevu vyzval spoluobčany, aby se modlili za sebe navzájem a za vojáky na frontě. Kyjev už déle než dva roky vzdoruje ruské agresi, jde o třetí velikonoční svátky během probíhající války. 

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

Zničená Ukrajina.

Ukrajině hrozí porážka kvůli váhající Evropě, tvrdí analýza z Německa

Rusko pod vedením Vladimira Putina sice ekonomicky i technicky oproti NATO ztrácí, přesto válku na Ukrajině vyhraje, domnívá se německý novinář Christoph von Marschall. Napsal to v analýze pro týdeník Focus a deník Tagesspiegel. Podle jeho názoru se může opakovat scénář z Afghánistánu, který západní spojenci v roce 2021 opustili a ponechali napospas Tálibánu. 

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 9 hodinami

před 9 hodinami

před 10 hodinami

před 10 hodinami

před 10 hodinami

Záhada imploze ponorky Titan. Nová studie naznačuje, proč došlo k tragédii

Záhada imploze miniponorky Titan by mohla být brzy vyřešena. Byla zveřejněna nová studie, která naznačuje, že pět lidí, kteří zahynuli na palubě lodi OceanGate, když se ponořila tisíce stop pod hladinu moře, mohly být oběťmi tzv. „mikrodeformace“.

Zdroj: Julie Jarošová

Další zprávy