Hokejový Liberec se žádostí neuspěl. Fanoušci ani s testy nebudou moct na semifinále

Alespoň v omezeném počtu a samozřejmě s negativními testy. Tak chtěl hokejový Liberec dosáhnout toho, aby se nadcházející semifinále play-off Tipsport extraligy, ve kterém se severočeský celek střetne s pražskou Spartou, hrálo alespoň v Liberci před nějakou částí diváků. S žádostí o tuto výjimku u ministra zdravotnictví Jana Blatného a hlavní hygieničky Pavly Svrčinové však liberečtí Bílí Tygři nakonec neuspěli.

"Naše žádost byla bohužel s ohledem na současnou epidemickou situaci zamítnuta. Mrzí nás, že se v důležité fázi budeme muset opět obejít zcela bez diváků, kteří nás v domácím prostředí vždy ženou kupředu," sdělil v sobotu klub Bílých Tygrů na svých sociálních sítích. Ujistil ale, že ve své aktivitě, jež má za cíl dostat alespoň část dicáků na stadion, bude nadále pokračovat. "I nadále budeme hledat cesty, jak umožnit přístup otestovaných či očkovaných - a tedy bezrizikových - fanoušků do hlediště," napsal klub konkrétně.

Bílí Tygři Liberec se chtějí stát součástí iniciativy "Cesta ze tmy", které se v minulosti zúčastnila fotbalová Slavia při svých zápasech jak v Evropské lize, tak v české lize. O to, aby do této iniciativy byl i hokejový Liberec zařazen, žádali Severočeši ve svém dopise jak ministra Blatného, tak hlavní hygieničku Svrčinovou. Klub v dopise dále uvedl, že by byl připraven splnit podmínky pro to, aby se mohli jejich příznivci dostat do domácí Home Credit areny. Jedná se především o jejich omezeném počtu a jejich podstoupení PCR testů. Do hledišť by se dostali samozřejmě jen ti s negativním testem.

Připomeňme, že semifinále play-off Tipsport extraligy startuje už tuto sobotu, přičemž série mezi Spartou a Libercem začne v pražské O2 areně. Druhou dvojici tvoří Třinec a Mladá Boleslav, přičemž jejich série startuje taktéž v sobotu v Třinci.

Související

Hokej, ilustrační fotografie.

První východočeské derby v play-off zvládly po boji Pardubice, Sparta udolala Liberec v nájezdech

Vyrovnané souboje před ohromujícími diváckými atmosférami byly k vidění o prvním hracím dni čtvrtfinálové fáze play-off Tipsport extraligy. Oba první zápasy dvou sérií Pardubice vs. Hradec Králové a Sparta vs. Liberec navštívilo přes 10 000 fanoušků a oba zápasy se nerozhodly v základní hrací době. Zatímco východočeské derby rozhodl po remíze 4:4 po prodloužení symbolicky proti svému oblíbenému soupeři Martin Kaut, v pražské O2 Areně se čekalo na rozhodnutí až do samostatných nájezdů, ve kterých nakonec Pražané odčinili to, že nedotáhli vedení 2:1.
Hokej, ilustrační fotografie.

Vicemistrovi extraligy Hradci Králové hrozí trest. Tři hráči během semifinále dopovali

Hokejisté Hradce Králové Kevin Klíma, Graeme McCormack a Martin Štohanzl byli v úterý vyřazeni z kádru tohoto východočeského účastníka tuzemské nejvyšší hokejové soutěže na základě pozitivních výsledků testů na zakázané látky. U všech tří se totiž objevila látka patřící mezi stimulanty, který však byl doplňkem stravy. Vedle trestu pro klub hrozí hráčům zákaz činnosti až na čtyři roky. 

Více souvisejících

extraliga, hokej ČR Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2) HC Bílí Tygři Liberec hokej

Aktuálně se děje

před 7 minutami

před 42 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

Tanky ABRAMS, ilustrační fotografie

Ukrajina stáhla z bojiště americké Abramsy

Ukrajina dočasně stáhla z bojiště americké tanky Abrams M1A1. Ukázaly se jako zranitelné při útocích ruskými drony, uvedla agentura AP s odvoláním na zdroje v americké armádě.

před 4 hodinami

včera

Film Rivalové

RECENZE: Rivalové rozehrávají drama milostného trojúhelníku na tenisovém kurtu

Česká kina pohostí rozhodující tenisový zápas, který v závěru není ani tak důležitý ze sportovního hlediska, jako z toho osobního. Stojí proti sobě dva muži, jejichž mladistvé přátelství skrečovala společná láska k jedné ženě. Rivalové v melodramatických konturách konstruují milostný trojúhelník, jehož exekuce je jedna z těch nejlepších za poslední dobu. 

včera

Harvey Weinstein

Odvolací soud zrušil odsuzující verdikt nad Weinsteinem

Nejvyšší soud amerického státu New York ve čtvrtek zrušil rozsudek nad hollywoodským producentem Harveym Weinsteinem z roku 2020, ve kterém byl uznán vinným ze sexuálních trestných činů. Nařídil zároveň nový proces v případě.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Španělsko se řítí do politické nejistoty. Pedro Sánchez zvažuje kvůli manželce rezignaci

Španělský premiér Pedro Sánchez ve středu uvedl, že zvažuje možné odstoupení v reakci na oznámení soudu, který zahájil vyšetřování premiérové ​​manželky na základě podezření z korupce. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy