Hokejovým Pardubicím došla trpělivost. V roli trenéra skončil Lubina

Čtvrtá porážka v řadě a klesnutí na poslední místo extraligové tabulky. To jsou důvody sobotního odvolání kouče Ladislava Lubiny z lavičky hokejových Pardubic. Stalo se tak po duelu se Zlínem, se kterým Východočeši v pátek prohráli 3:4. Vedení klubu oznámilo, že tým dočasně povede dosavadní asistent Radek Bělohlav spolu s Otakarem Janeckým, přičemž na lavičce se objeví i Petr Čáslava.

"Láďovi děkuji za odvedenou práci, tým Dynama loni převzal v těžké době a pomohl spolu se svými asistenty udržet ho v extralize. Odvedl v Pardubicích obrovský kus práce, tým připravil velmi dobře fyzicky, zápas od zápasu se herní projev lepšil. Nicméně jedno vítězství ze sedmi zápasů je daleko za očekáváním," uvedl Martin Sýkora, klubový generální ředitel a předseda představenstva, pro web pardubického celku.

Úvod nové extraligové sezóny nevychází úplně podle pardubických představ. Před ní totiž posílili pardubičtí kádr s tím, že by právě tuto sezónu 2019/2020 chtěli odehrát daleko lépe než tu předchozí. V té si zachránili extraligovou příslušnost až v baráži, ovšem, že by začátek následující sezóny byl nějak odlišnělepší se zatím skutečně nedá říct. Dosud v ní vyhrály Pardubice pouze jednou a to ve 3. kole nad Litvínovem. Ještě než přišly na řadu zápasy proti Zlínu a Kladnu, kouč Ladislav Lubina věděl od vedení, že musí vyhrát oba. Jeho tým ale neuspěl už v pátek proti Zlínu a jeho konec tak nemohl být překvapením. "Změnou na postu hlavního trenéra chceme především zastavit výsledkový propad. Tým má kvalitu, které neodpovídají výsledky," uvedl dále Sýkora.

Ten pokračoval, proč nyní uvažuje o dosavadním asistentu Bělohlavovi jako o prozatímním řešení pro nedělní duel s Kladnem. "Nejsem zastánce unáhlených rozhodnutí. V příštím týdnu budeme intenzivně hledat optimální řešení," řekl konkrétně.

Po odchodu Ladislava Lubiny se nyní na střídačce Pardubic nově objeví i bývalý obránce Petr Čáslava, který byl druhou rukou Lubiny v předešlé sezóně poté, co před tím jako hráč musel ze zdravotních důvodů svou kariéru ukončit. "Zvládl to výborně a jsem si jist, že především k obranné činnosti má co nabídnout," ví Sýkora o držiteli zlata z MS 2010.

Související

Hokej, ilustrační fotografie.

První východočeské derby v play-off zvládly po boji Pardubice, Sparta udolala Liberec v nájezdech

Vyrovnané souboje před ohromujícími diváckými atmosférami byly k vidění o prvním hracím dni čtvrtfinálové fáze play-off Tipsport extraligy. Oba první zápasy dvou sérií Pardubice vs. Hradec Králové a Sparta vs. Liberec navštívilo přes 10 000 fanoušků a oba zápasy se nerozhodly v základní hrací době. Zatímco východočeské derby rozhodl po remíze 4:4 po prodloužení symbolicky proti svému oblíbenému soupeři Martin Kaut, v pražské O2 Areně se čekalo na rozhodnutí až do samostatných nájezdů, ve kterých nakonec Pražané odčinili to, že nedotáhli vedení 2:1.
Hokej, ilustrační fotografie.

Vicemistrovi extraligy Hradci Králové hrozí trest. Tři hráči během semifinále dopovali

Hokejisté Hradce Králové Kevin Klíma, Graeme McCormack a Martin Štohanzl byli v úterý vyřazeni z kádru tohoto východočeského účastníka tuzemské nejvyšší hokejové soutěže na základě pozitivních výsledků testů na zakázané látky. U všech tří se totiž objevila látka patřící mezi stimulanty, který však byl doplňkem stravy. Vedle trestu pro klub hrozí hráčům zákaz činnosti až na čtyři roky. 

Více souvisejících

extraliga, hokej ČR HC Pardubice hokej

Aktuálně se děje

před 1 hodinou

Hokej, ilustrační fotografie.

Z posil z NHL už reprezentaci opustil Zadina, následoval ho i Kodýtek. Týmu bude pomáhat kouč Gross

Týden před startem světového šampionátu v Praze a Ostravě se český národní tým ukazuje fanouškům v Brně, kde se konají České hokejové hry. Jedná se o závěrečnou přípravu na hokejový vrchol této sezóny v domácím prostředí, a proto není divu, že je o tuto akci mezi hokejisty ohromný zájem a na závěrečnou přípravu tak přijelo ze zámoří až deset hokejistů. Národní tým už ale stihli po úvodním zápase v Brně s Finy (1:4) opustit Filip Zadina ze San Jose a Petr Kodýtek z Ilvesu Tampere. Posilu si pak do realizačního týmu přivedl i ze Sparty, a to trenéra Pražanů Pavla Grosse, jenž bude pomáhat se skautingem. 

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

Anthony Blinken a Yoav Gallant

USA nadále odrazují Izrael od postupu do Rafáhu. Z OSN zní hlasy o hladomoru

Washington nadále odrazuje Izrael od útoku na Rafáh na jihu Pásma Gazy. Podle amerického ministra zahraničí Antonyho Blinkena by způsobil nepřijatelné škody, uvedly světové agentury. Izrael podle USA zatím nepředstavil plán ochrany obyvatel, přičemž je známo, že ve městě se tísní až půldruhého milionu lidí, včetně uprchlíků z jiných částí Pásma Gazy. 

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

Ilustrační fotografie.

Ruská škola kritizovala válku na Ukrajině. Konec byl nevyhnutelný

Ruské úřady zatočily se soukromou školou Novokolledž v Novosibirsku, která se jako jedna z mála veřejně vyslovila proti válce na Ukrajině. Dočkala se za to prověrek, pokut a neudělení akreditace. Zakladatel zařízení Sergej Černyšov pak byl označen za tzv. zahraničního agenta, informovala ruská mutace BBC. Škola přestane existovat na konci školního roku. 

před 5 hodinami

včera

včera

včera

včera

včera

Ilustrační foto

Chcete se nám mstít? ICC varoval před odvetou vůči soudu

Prokurátoři Mezinárodního trestního soudu (ICC) v Haagu v pátek varovali před jednotlivci, kteří hrozí odvetou vůči soudu nebo jeho zaměstnancům. Takové jednání může podle ICC představovat trestný čin vůči výkonu spravedlnosti, informuje agentura AFP.

včera

Viktor Orbán /Fidesz/, maďarský premiér

Evropa si v současné době hraje s ohněm, varuje Orbán

Předseda maďarské vlády Viktor Orbán v pátečním rozhovoru pro veřejnoprávní rozhlas Kossuth Radio zdůraznil, že Evropa si v současné době hraje s ohněm ve vztahu k otázce války a míru. Maďarsko podle něj odmítá být vtáhnuté do konfliktu.

včera

Dmitrij Peskov na druhém summitu Rusko Afrika 2023.

Velmi důležité, velmi nebezpečné. Kreml zareagoval na návrhy Camerona a Macrona

Mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov v pátek vyjádřil znepokojení nad slovy britského ministra zahraničních věcí Davida Camerona, který hovořil o právu Kyjeva útočit na ruské objekty s britskými zbraněmi. Podobně reagoval na slova francouzského prezidenta Emmanuela Macrona o možnosti vyslání vojáků na Ukrajinu, informuje agentura Reuters.

včera

včera

včera

včera

včera

Tuleja ministrem pro vědu a výzkum nebude. Nominace se vzdal

Kandidát na ministra pro vědu, výzkum a inovace Pavel Tuleja (TOP 09) se v pátek rozhodl vzdát nominace do funkce. Ve vládě měl nahradit poslankyni Helenu Langšádlovou, jejíž demisi již přijal prezident Petr Pavel.  

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy