Hráči Litvínova už ví, kdo je bude trénovat. Přichází Slovák se zkušenostmi z KHL

Hokejový Litvínov zná jméno nového kouče. Stal se jím Slovák Vladimír Országh, který tak nahrazuje Vladimíra Kýhose a který tak od nadcházející sezóny 2020/21 povede severočeské mužstvo, které bylo v sezóně 2019/20 až do konce základní části extraligy ohroženo sestupem, ale nakonec se mu vyhnulo. Je tak jasné, že pro Országha je úkolem s Litvínovem nejen vyhnout se bojů o záchranu, ale pohybovat se na příčkách zaručující play-off. O novém jménu na trenérském postu informoval v úterý klub na svých webových stránkách.

Vladimír Országh byl Litvínovem vybrán především díky jeho zkušenostem nejen z Kontintální hokejové ligy, kde vedl Slovan Bratislava, ale i ze slovenské reprezentace, kde je v současnosti členem realizačního týmu. Tam působí po boku Craiga Ramseyho.

„Jeho trenérský vývoj sleduji dlouho a Vlado dokázal hodně slovenských a zahraničních hráčů posunout na vyšší úroveň. I přes svůj mladý věk je dnes velice zkušeným trenérem, který má zkušenosti i s mezinárodním hokejem z KHL i reprezentace a věřím, že posune hokej v Litvínově výše," řekl k osobě nového kouče Pavel Hynek, klubový sportovní ředitel.

Pro Oszágha, který se s Litvínovem dohodl na dvouleté spolupráci, je právě tato štace jeho první zahraniční. „Jsem plný očekávání. Jdu do klubu, který má velkou historii, vychoval obrovské množství vynikajících hráčů a také výborných trenérů. Jdu do města, které žije hokejem. Moc se na to těším a doufám, že pozvedneme výsledky a fanoušci se znovu dočkají play off," nechal se slyšet Országh, jehož prvním úkolem nyní bude sestavit svůj realizační tým.

Kromě trenérských zkušeností má za sebou Országh i bohatou hráčskou minulost. V roce 2002 byl členem týmu Slovenska, které tehdy triumfovalo na světovém šampionátu v Göteborgu. O rok později pak v dresu Slovenska na MS v Helsinkách vybojoval bronz. Má za sebou coby hráč i téměř 300 zápasů v kanadsko-americké NHL, kde si zahrál v týmech New Yorku Islanders, Nashvillu a St. Louis. Na kontě má i zisk švédského ligového titulu a to ze svého působení v Djurgaardenu v roce 2001. V této severské zemi nastupoval i za Luleu.

Dodejme, že hráčskou kariéru nakonec ukončil v Banské Bystrici, se kterou pak jako trenér slovenský extraligový titul v letech 2017 a 2018.

Související

Hokej, ilustrační fotografie.

První východočeské derby v play-off zvládly po boji Pardubice, Sparta udolala Liberec v nájezdech

Vyrovnané souboje před ohromujícími diváckými atmosférami byly k vidění o prvním hracím dni čtvrtfinálové fáze play-off Tipsport extraligy. Oba první zápasy dvou sérií Pardubice vs. Hradec Králové a Sparta vs. Liberec navštívilo přes 10 000 fanoušků a oba zápasy se nerozhodly v základní hrací době. Zatímco východočeské derby rozhodl po remíze 4:4 po prodloužení symbolicky proti svému oblíbenému soupeři Martin Kaut, v pražské O2 Areně se čekalo na rozhodnutí až do samostatných nájezdů, ve kterých nakonec Pražané odčinili to, že nedotáhli vedení 2:1.
Hokej, ilustrační fotografie.

Vicemistrovi extraligy Hradci Králové hrozí trest. Tři hráči během semifinále dopovali

Hokejisté Hradce Králové Kevin Klíma, Graeme McCormack a Martin Štohanzl byli v úterý vyřazeni z kádru tohoto východočeského účastníka tuzemské nejvyšší hokejové soutěže na základě pozitivních výsledků testů na zakázané látky. U všech tří se totiž objevila látka patřící mezi stimulanty, který však byl doplňkem stravy. Vedle trestu pro klub hrozí hráčům zákaz činnosti až na čtyři roky. 

Více souvisejících

extraliga, hokej ČR HC Litvínov hokej

Aktuálně se děje

Aktualizováno před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

Londýnský starosta Sadiq Khan

Londýn beze změny. Starostou metropole bude nadále Sadiq Khan

V čele Londýna bude nadále labourista Sadiq Khan, který byl v sobotu zvolen na rekordní třetí po sobě jdoucí funkční období. Podle agentur je jeho aktuální vítězství nad konzervativci o to důležitější, že Velkou Británii čekají za několik měsíců všeobecné volby. Labouristé v nich budou favority. 

Aktualizováno před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

Kim Čong-un

VIDEO: Diktátor Kim Čong-un se stal hvězdou TikToku s propagandistickou písní „Přátelský otec“

Severokorejská propagandistická píseň "Friendly Father" (Přátelský otec) oslavující Kim Čong-una zaznamenala obrovský úspěch na sociální platformě TikTok, kde získala miliony zhlédnutí. Tato píseň, která chválí komunistického diktátora Severní Koreje, si získala oblibu zejména mezi mladou generací Z, která ji sdílela a komentovala s obrovským nadšením. Jeden uživatel ji označil jako "to, co jsem potřeboval dneska slyšet", zatímco další se dokonce zeptal, zda je k dispozici na hudební platformě Spotify.

Aktualizováno před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

Hasiči, ilustrační fotografie.

Požár v Tlumačově zaměstnal hasiče. Dva se zranili

Hasiči v sobotu zasahovali u požáru na autovrakovišti v Tlumačově na Zlínsku. Dva z nich se při zásahu, během kterého byl vyhlášen třetí stupeň poplachu, zranili. Zasahovalo celkem třináct hasičských jednotek, příčina je předmětem vyšetřování. 

Aktualizováno před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

Ústav pro studium totalitních režimů.

Kudrnův ÚSTR: Nákladné soudy, odborná ostrakizace, matení veřejnosti

Od nástupu Ladislava Kudrny do funkce ředitele Ústavu pro studium totalitních režimů (ÚSTR) uplynuly dva roky. Letmé ohlédnutí za jeho dosavadním působením v čele uvedené instituce neskýtá příliš povzbudivý pohled. Pro politickou reprezentaci, která o směřování ústavu naneštěstí fakticky rozhoduje, by mělo jít o příležitost zamyslet se nad tím, zda je ve veřejném zájmu nadále podporovat management, který se krom banálních proklamací na adresu nedávné historie může pochlubit především sérií prohraných soudních sporů s ředitelovými kritiky a současnými i bývalými zaměstnanci.

před 9 hodinami

před 10 hodinami

Pekarová Adamová ocenila Tulejovu reakci. Fiala čeká na další návrh TOP 09

Předsedkyně Poslanecké sněmovny Markéta Pekarová Adamová (TOP 09) ocenila rozhodnutí Pavla Tuleji, který se v pátek vzdal nominace na ministra pro vědu, výzkum a inovace. Ve vládě měl nahradit končící ministryni Helenu Langšádlovou. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy