Kladno sestoupilo, přesto by mohl hrát Jágr příští sezónu v extralize. Ve hře je Sparta

Legendární český hokejista Jaromír Jágr by mohl hrát i v příští sezóně Tipsport extraligu a to i přesto, že jeho Kladno po poslední sezóně 2019/20 sestoupilo z české nejvyšší hokejové soutěže. Jak totiž ve čtvrtek informuje server Sport.cz, již osmačtyřicetiletý bývalý reprezentant b y mohl nastupovat v příští sezóně nastupovat za pražskou Spartu a to pouze v jejích domácích zápasech v O2 Aréně, tudíž by se tak jednalo o střídavé starty, přičemž by vedle nadále nastupoval i za své Kladno.

Byl by to hodně zajímavý návrat Jaromíra Jágra do extraligových luhů a hájů, kdyby nakonec opravdu Jágr oblékal dres pražské Sparty. Ta si samozřejmě od tohoto kroku, který podle sice anonymního, avšak dobře informovaného zdroje serveru Sport.cz není zase tak nereálný, slibuje větší zájem diváků atudíž tedy větší návštěvnost v libeňské hale.

Vedení pražského klubu nechce moc k tomuto tématu co říct. „Jsou to vyloženě spekulace a tohle téma není na pořadu dne. Máme plno jiných starostí," mlží zatím klubový sportovní ředitel Petr Ton, jenž následně pokračoval o dost zajímavějším způsobem ve svém vyjádření. „Člověk nic nevylučuje, ale spíš je to otázka na Jardu. Jestli bude chtít dál hrát extraligu, jestli vůbec bude pokračovat v kariéře. Já jsem o tom nepřemýšlel a ani s trenéry jsem na toto téma nemluvil. Máme dost starostí se skládáním týmu pro příští sezonu," řekl konkrétně.

Obě strany se sice tedy na spolupráci podle všeho nedohodly, ale je mnoho důvodů si myslet, že k ní nakonec dojde. Taková spolupráce by totiž pomohla i Jágrovu Kladnu, které na tom po pádu do Chance ligy není finančně dost dobře a ona případná dohoda mezi Jágrem a Spartou by tak přineslo do kladenské klubové kasy nemalý peníz. Vedle toho by součástí případné smlouvy byly i přesuny hokejistů ze Sparty do Kladna a to především těch, kteří nemají v pražském klubu pevnou pozici.

Nedávno se sám Jaromír Jágr nechal slyšet, že se ještě nerozhodl, zda bude v hráčské kariéře pokračovat i v následující sezóně. „Upřímně musím říct, že jsem minulou sezonu trochu podcenil. Podcenil jsem ji z toho důvodu, že jsem hrál s větší váhou než bych měl hrát," řekl v rozhovoru pro CNN Prima News, který tak připomněl, že chvílemi vážil v minulé sezóně i 117 kilogramů. „Což je na hokej hrozně moc, proto jsem nepodával takový výkony, který jsem mohl odevzdávat. Hokej se posunul do větší rychlosti, proto mě to trochu limitovalo," pokračoval dále Jágr.

Připomeňme, že asi nejslavnější český hokejista v poslední extraligové sezóně v dresu Kladna zaznamenal 29 bodů (15 gólů a 14 asistencí) a to během 38 zápasů.

Související

Hokej, ilustrační fotografie.

První východočeské derby v play-off zvládly po boji Pardubice, Sparta udolala Liberec v nájezdech

Vyrovnané souboje před ohromujícími diváckými atmosférami byly k vidění o prvním hracím dni čtvrtfinálové fáze play-off Tipsport extraligy. Oba první zápasy dvou sérií Pardubice vs. Hradec Králové a Sparta vs. Liberec navštívilo přes 10 000 fanoušků a oba zápasy se nerozhodly v základní hrací době. Zatímco východočeské derby rozhodl po remíze 4:4 po prodloužení symbolicky proti svému oblíbenému soupeři Martin Kaut, v pražské O2 Areně se čekalo na rozhodnutí až do samostatných nájezdů, ve kterých nakonec Pražané odčinili to, že nedotáhli vedení 2:1.
Hokej, ilustrační fotografie.

Vicemistrovi extraligy Hradci Králové hrozí trest. Tři hráči během semifinále dopovali

Hokejisté Hradce Králové Kevin Klíma, Graeme McCormack a Martin Štohanzl byli v úterý vyřazeni z kádru tohoto východočeského účastníka tuzemské nejvyšší hokejové soutěže na základě pozitivních výsledků testů na zakázané látky. U všech tří se totiž objevila látka patřící mezi stimulanty, který však byl doplňkem stravy. Vedle trestu pro klub hrozí hráčům zákaz činnosti až na čtyři roky. 

Více souvisejících

extraliga, hokej ČR Jaromír Jágr HC Sparta Praha hokej

Aktuálně se děje

před 32 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

Miloš Zeman

Miloš Zeman chce na Slovensko, ale zůstává v Motole. Zdravotní stav se zlepšuje

Dva týdny už je exprezident Miloš Zeman hospitalizovaný v pražské Fakultní nemocnici Motol. Podle lékařů se jeho zdravotní stav nadále zlepšuje, na odhad termínu propuštění je však brzy. Zeman přitom údajně koketuje s myšlenkou, že by se vydal na Slovensko a před druhým kolem tamní prezidentské volby podpořil Petera Pellegriniho. 

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

Ilustrační foto

Dnes je Zelený čtvrtek, významný den spojený s Poslední večeří

Zelený čtvrtek, čtvrtý den Velikonočního týdne, je jedním z nejvýznamnějších dnů v křesťanském liturgickém kalendáři. Tento den má hluboký náboženský význam, připomíná události spojené s Ježíšem Kristem, zejména jeho Poslední večeři se svými učedníky a zahájení pašijového týdne, který vrcholí Velikonocemi.

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

Vladimir Putin

Putin promluvil o napadení Česka a Polska

Rusko nemá žádné plány na útok na země NATO a nezaútočí na Polsko, pobaltské státy nebo Českou republiku, ale pokud Západ dodá Ukrajině stíhačky F-16, budou ruskými silami sestřeleny. Podle serveru euractiv.com to prohlásil ruský prezident Vladimir Putin při setkání s ruskými vojenskými piloty.

před 7 hodinami

včera

včera

Vyhořelá katedrála Notre-Dame se otevře návštěvníkům ještě letos, tvrdí Paříž

Pařížská katedrála Notre-Dame, která byla v roce 2019 postižena ničivým požárem, má být opět otevřena pro návštěvníky 8. prosince. Uvedl to Philippe Jost, výkonný ředitel vládní agentury, která dohlíží na rekonstrukci katedrály. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy