Potíže v českém týmu. Kempný ve Stockholmu nestihl letadlo, gólman Dostál je zraněný

Podle původního plánu měl v pondělí od 15:30 začít trénink před úterním duelem s Rakouskem, jehož se měl zúčastnit i obránce Michal Kempný, nová posila z kanadsko-americké NHL. Trénink sice začal, ovšem bez Kempného. Tomuto hokejistovi z Washingtonu totiž uletělo letadlo ze Stockholmu dřívw, než do něj stačil nastoupit a tudíž se tak nově Kempný do dějiště šampionátu dostaví až krátce před pondělní půlnocí.

Už v noci na sobotu právě Washington Capitals vypadli z letošního play-off NHL a tak byl jejich hráč Michal Kempný povolán generálním manažerem národního týmu Petrem Nedvědem do Tampere. Na své třetí mistrovství světa však Kempný dorazí o něco později, než jak se to původně plánovalo. „Bohužel se stala nenadálá věc, kvůli níž se pondělního tréninku nezúčastní. Cestoval přes Stockholm, nestihl navazující spoj do Tampere a přiletí tak až v noci," řekl k tomu tiskový mluvčí národního týmu Ondřej Kalát pro server sport.cz.

Ještě během pondělí pak jeden z asistentů Libor Zábranský prozradí, kdys e v základní sestavě národního týmu objeví Kempný poprvé. Ještě před tím, než bylo vůbec jasné, jestli Kempný skutečně posílí mužstvo, mluvil Petr Nedvěd o tom, že by bylo dobré, aby se Kempný mezi mantinely na MS představil co nejdříve bvzhledem k jeho dosavadnímu malému vytížení v play-off NHL.„Je to otázka spíš na trenéry a samotného Michala, kdy bude hrát, ale já bych chtěl, aby hrál co nejdřív, protože to zápasové manko má. Uvidíme, jak na tom bude," nechal se konkrétně slyšet Nedvěd.

Připomeňme, že Kempný oblékl dres Washingtonu Capitals naposledy 28. března, přičemž sezóna v zámoří pro něj začala až 29. prosince loňského roku. Před tím nestál na ledě dlouhých 16 měsíců poté, co musel podstoupit operaci achillovky, po níž následovala dlouhá rekonvalescence. „Ve Washingtonu nebyl vytížený, jak bychom si my i on představovali, ale pořád je to vynikající obránce, který nám pomůže. Má svoji kvalitu," dodal Nedvěd.

Vedle Kempného se na pondělním tréninku neobjevil ani gólman Dostál

Michal Kempný však nebyl jediným hokejistou, který se pondělního tréninku národního týmu v Tampere nezúčastnil. Na ledě se neobjevil ani gólman Lukáš Dostál. Tento brankář patřící Anaheimu, jenž se do nominace na MS dostal vcelku nečekaně a který nastoupil hned v úvodním duelu s Velkou Británií, je totiž zraněný. „Aktuálně je Lukáš na vyšetření v nemocnici," uvedl k Dostálovi asistent Zábranský a pokračoval: „Čekáme na vyjádření doktorů. Jedná se o problém v dolní část těla, blíž to nechceme specifikovat."

Zábranský pak nepřiblížil, zda se jedná o zranění, jež si měl přivodit v zápase s Brity. „Dál to nebudeme komentovat, nezlobte se. Přáli bychom si, abyste to respektovali," řekl jen.

Pro překvapení v nominaci Dostála je tak nastálá situace velkým neštěstím. „Říkáme tu informaci jen proto, abyste věděli, že teď s námi Lukáš Dostál nebude chodit na led, ale pořád zůstává s týmem. Starají se o něj fyzioterapeut a náš lékař. Uvidíme s čím se dnes večer vrátí z nemocnice. Všichni chceme věřit, že nepůjde o nic tak závažného," řekl dále Zábranský.

V případě, že by to s Dostálem dál nešlo, znamenalo by to, že po zbytek turnaje by realizační tým musel sázet na zbývající dvojici Karel Vejmelka-Marek Langhamer. „Nechal bych to zatím otevřené. Situace je taková, jaká je. Samozřejmě to není vůbec nic příjemného," zakončil Zábranský.

Související

Hokej, ilustrační fotografie.

Kanada nedopustila překvapení. Po výhře nad Německem dokráčela k 28. titulu mistrů světa

Německá reprezentace si přála navázat na tu lotyšskou, která vybojovala v neděli odpoledne pro svou zemi historicky první medaili z MS a postarala se tak o překvapení turnaje v Tampere a Rize. Finále s favorizovanou Kanadou začala dobře, v zápase dokonce dvakrát vedla, podobně jako v utkání o bronz Lotyši nad Američany. Ale na rozdíl od Lotyšů už Němci postupem času ztráceli síly tak moc, že už ve třetí třetině nedokázali najít odpověď na rozhodující gól kanadského hrdiny Blaise a Toffoli s Laughtonem se pak postarali odskočení ve skóre na konečných 5:2. 
Ilustrační foto

Lotyši se dočkali zasloužené odměny. Po výhře nad Američany v prodloužení získali historický bronz

Malý, ale odhodlaný lotyšský národ zažívá v těchto dnech asi nejšťastnější období v historii. Postarali se o to jeho novodobí hrdinové, tedy hokejisté. Právě lotyšští reprezentanti v této hře se dočkali tolik kýženého historického úspěchu, když na letošním mistrovství světa došli až k medaili. Přestože má bronzovou hodnotu, pro Lotyše je jako zlatá. Největším národním hrdinou se stal Kristians Rubins, jenž nejprve zařídil prodloužení v duelu s Američany a v něm pak svou další přesnou trefou na 4:3 rozradostnil celé Lotyšsko. 

Více souvisejících

Hokej MS Hokej ČR hokej

Aktuálně se děje

před 46 minutami

Robert Fico, slovenský premiér

Fico otočil a podporuje Ukrajinu. Anebo ne?

Poslední dobou se mohlo zdát, že slovenský premiér Robert Fico se stal definitivně moskevskou hlásnou troubou, která neváhá veřejně prohlašovat, že Ukrajina není suverénní stát, Rusko k válce vyprovokovala, s oblibou prohlašoval, že v Kyjevě žádná válka není, že tam vládnou ukrajinští fašisté, a tak podobně. 

před 1 hodinou

včera

Donald Tusk

Tusk: Situace je kritická. Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu Ukrajiny

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.

včera

včera

včera

včera

Írán, ilustrační fotografie.

Írán čelí novým západním sankcím i hrozbě izraelské odvety

USA a Velká Británie ve čtvrtek uvalily rozsáhlé sankce na firmy a jednotlivce, kteří pomáhají s výrobou íránských dronů a řízených střel, uvedla zahraniční média. Jde o reakci na íránský útok na Izrael. Teherán ve čtvrtek zopakoval, že je připraven na další odvetu v případě slibované izraelské reakce. 

včera

včera

včera

Ilustrační fotografie

Škola Michael vychovává špičku současné mladé fotografie

Když získáte ocenění v prestižní soutěži Fotograf roku, kterou každoročně pořádá Asociace profesionálních fotografů ČR, je to velký úspěch. Dvacetiletý Matyáš Páleníček, čerstvý absolvent Střední školy reklamní a umělecké tvorby Michael, nedávno tuto cenu získal, a to v kategorii do 30 let.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Muž nepřežil napadení v pražském autoservisu, na místě je policie

Pražská policie vyšetřuje napadení v autoservisu v Řepích, ke kterému byli přivoláni i lidé z oddělení vražd. Hrůzný čin si totiž vyžádal úmrtí jedné osoby. Strážci zákona na místě zadrželi jednoho muže. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy