Překvapivý přestup. Místo do zahraničí míří Peter Mueller z Brna do Vítkovic

Nečekaný přestup zaznamenala ve středu tuzemská hokejová extraliga. Opora hokejistů Komety Brno, kde strávila čtyři roky a jež je jedním z nejproduktivnějších hráčů soutěže, Američan Peter Mueller změnil dres. Nepřestoupil však někam do zahraničí, nadále ho fanoušci uvidí na tuzemských kluzištích, ovšem od příští sezóny v dresu Vítkovic.

Jaká opora bude Brnu scházet, o tom hovoří čísla. Vždyť bývalý hráč Phoenixu, Colorada a Floridy měl v Brně pokaždé v průměru více než bod na zápas a během dosavadních 193 extraligových duelů, do kterých nastoupil, zaznamenal 102 branek a 120 asistencí.

V sezóně 2020/21 se pak stal nejproduktivnějším hráčem extraligy, když tehd nasbíral celkem 64 kanadských bodů (29 gólů a 35 přihrávek), v té minulé pak měl o devět kanadských bodů méně, ale i tak byl nejproduktivnějším cizincem v extrarlize.

I proto ve Vítkovicích nyní neskrývají radost z tohoto podařeného transferu. "Máme obrovskou radost, že se nám tenhle přestup povedl. A velký podíl na tom má majitel klubu Aleš Pavlík, který nám na něj uvolnil do rozpočtu peníze navíc. Peter Mueller je tím hráčem, kterého do útoku chce každý tým, a nám se jej podařilo získat," uvedl konkrétně Roman Šimíček, vítkovický sportovní ředitel.

"Ve chvíli, kdy se objevila možnost získat do našeho týmu hráče, jakým je Peter Mueller, okamžitě ode mě získal sportovní úsek zelenou. I za cenu toho, že výrazně překročíme rozpočet na sezonu, jsem přesvědčen, že toto rozhodnutí je pro náš klub správným krokem," doplnil ho majitel Vítkovic Aleš Pavlík.

Související

Hokej, ilustrační fotografie.

První východočeské derby v play-off zvládly po boji Pardubice, Sparta udolala Liberec v nájezdech

Vyrovnané souboje před ohromujícími diváckými atmosférami byly k vidění o prvním hracím dni čtvrtfinálové fáze play-off Tipsport extraligy. Oba první zápasy dvou sérií Pardubice vs. Hradec Králové a Sparta vs. Liberec navštívilo přes 10 000 fanoušků a oba zápasy se nerozhodly v základní hrací době. Zatímco východočeské derby rozhodl po remíze 4:4 po prodloužení symbolicky proti svému oblíbenému soupeři Martin Kaut, v pražské O2 Areně se čekalo na rozhodnutí až do samostatných nájezdů, ve kterých nakonec Pražané odčinili to, že nedotáhli vedení 2:1.
Hokej, ilustrační fotografie.

Vicemistrovi extraligy Hradci Králové hrozí trest. Tři hráči během semifinále dopovali

Hokejisté Hradce Králové Kevin Klíma, Graeme McCormack a Martin Štohanzl byli v úterý vyřazeni z kádru tohoto východočeského účastníka tuzemské nejvyšší hokejové soutěže na základě pozitivních výsledků testů na zakázané látky. U všech tří se totiž objevila látka patřící mezi stimulanty, který však byl doplňkem stravy. Vedle trestu pro klub hrozí hráčům zákaz činnosti až na čtyři roky. 

Více souvisejících

extraliga, hokej ČR HC Vítkovice hokej

Aktuálně se děje

včera

Film Rivalové

RECENZE: Rivalové rozehrávají drama milostného trojúhelníku na tenisovém kurtu

Česká kina pohostí rozhodující tenisový zápas, který v závěru není ani tak důležitý ze sportovního hlediska, jako z toho osobního. Stojí proti sobě dva muži, jejichž mladistvé přátelství skrečovala společná láska k jedné ženě. Rivalové v melodramatických konturách konstruují milostný trojúhelník, jehož exekuce je jedna z těch nejlepších za poslední dobu. 

včera

Harvey Weinstein

Odvolací soud zrušil odsuzující verdikt nad Weinsteinem

Nejvyšší soud amerického státu New York ve čtvrtek zrušil rozsudek nad hollywoodským producentem Harveym Weinsteinem z roku 2020, ve kterém byl uznán vinným ze sexuálních trestných činů. Nařídil zároveň nový proces v případě.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Inspekce obvinila policisty, kteří před pražským barem napadli několik lidí

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

včera

včera

včera

včera

včera

Mrtvá těla se svázanýma rukama? Bují podezření na válečné zločiny Izraele v Pásmu Gazy

Úřad vysokého komisaře OSN pro lidská práva (OHCHR) vyzval v úterý k mezinárodnímu vyšetření zpráv o masových hrobech v nemocnicích v Pásmu Gazy, které byly zničeny při obléhání izraelské armády. Podle OHCHR mohlo totiž dojít k páchání válečných zločinů.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy