Zlínu se případný administrativní návrat do extraligy vzdálil. Hamrla manažerem nebude

Návrh města Zlína, jež je spoluvlastníkem zlínského hokejového klubu, na to, aby se novým generálním manažerem stal Robert Hamrla, na úterní valné hromadě hokejového klubu nakonec neprošel. Mimochodem, znamená to problém pro případný návrat do extraligy, o kterém se začalo spekulovat v souvislosti s možným odkupem karlovarské extralligové licence. Právě o tom měl nový generální manažer s Karlovými Vary jednat.

Místo toho tak hokejový Zlín bude nadále s neúplným vedením. „PSG a spolek neschválily Hamrlovo jmenování i s vědomím, že město, které na hokej přispívá finančně zdaleka nejvíc, teď vůči klubu zváží další kroky," uvedl pro Zlínský deník zlínský primátor Jiří Korec.

Ten nevyloučil, že na základě tohoto rozhodnutí klubu tak město přikročí ke snížení podpory. „Změny ve vedení neprošly, a tak je možné všechno. Ale nechceme, aby tyto spory dopadly na děti a jejich rodiče," řekl primátor, na němž bylo znát rozčílení. „Přemlouval jsem kolegy z městské rady, aby po sestupu do první ligy zůstala podpora hokeje v dosavadní výši. Teď to může přijít vniveč."

Dodal také, že aktuální přektná situace v klubu není dobrá především pro samotný klub. A ani sami fanoušci z toho všeho nemají dobrý pocit. „Ani se jim nedivím. Město jasně deklaruje, že chce změnu. Jenže místo konstruktivního jednání všech spoluvlastníků zatím docházelo k poškozování mezilidských vztahů," zakončil Korec.

Související

Hokej, ilustrační fotografie.

První východočeské derby v play-off zvládly po boji Pardubice, Sparta udolala Liberec v nájezdech

Vyrovnané souboje před ohromujícími diváckými atmosférami byly k vidění o prvním hracím dni čtvrtfinálové fáze play-off Tipsport extraligy. Oba první zápasy dvou sérií Pardubice vs. Hradec Králové a Sparta vs. Liberec navštívilo přes 10 000 fanoušků a oba zápasy se nerozhodly v základní hrací době. Zatímco východočeské derby rozhodl po remíze 4:4 po prodloužení symbolicky proti svému oblíbenému soupeři Martin Kaut, v pražské O2 Areně se čekalo na rozhodnutí až do samostatných nájezdů, ve kterých nakonec Pražané odčinili to, že nedotáhli vedení 2:1.
Hokej, ilustrační fotografie.

Vicemistrovi extraligy Hradci Králové hrozí trest. Tři hráči během semifinále dopovali

Hokejisté Hradce Králové Kevin Klíma, Graeme McCormack a Martin Štohanzl byli v úterý vyřazeni z kádru tohoto východočeského účastníka tuzemské nejvyšší hokejové soutěže na základě pozitivních výsledků testů na zakázané látky. U všech tří se totiž objevila látka patřící mezi stimulanty, který však byl doplňkem stravy. Vedle trestu pro klub hrozí hráčům zákaz činnosti až na čtyři roky. 

Více souvisejících

extraliga, hokej ČR HC Zlín hokej

Aktuálně se děje

před 50 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Inspekce obvinila policisty, kteří před pražským barem napadli několik lidí

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

Helena Langšádlová

Ministryně Langšádlová se rozhodla podat demisi

Ministryně pro vědu, výzkum a inovace Helena Langšádlová (TOP 09) se rozhodla podat demisi, oznámila její strana ve čtvrtek ráno. Podrobnosti má končící členka Fialovy vlády poskytnout odpoledne. 

před 7 hodinami

před 9 hodinami

Aktualizováno včera

Vláda schválila novelu zákona o zbraních, která reaguje na střelbu na FF UK

Vláda ve středu schválila novelu zákona o zbraních, která urychlí začátek platnosti dvou zásadních opatření obsažených v novém zákoně o zbraních. Jde o povinnost hlásit podezřelé transakce a větší pravomoci pro policii v otázce zajištění zbraní. Změny by mohly platit už od letošního července.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy