Hradní kancléř Mynář chtěl třikrát pomoct Slovácku, dostal zákaz činnosti ve fotbale

V případu kolem ovlivňování výsledku v pátek vynesla Etická komise Fotbalové asociace ČR (FAČR) trest v podobě dvouletého zákazu činnosti ve fotbale a finanční pokuty ve výši 50 000 korun pro hradního kancléře Vratislava Mynáře. Ten se měl provinit hned ve třech případech, přičemž se vždy mělo jednat o duely Slovácka.

"Komise potrestala pana Vratislava Mynáře zákazem účasti na všech aktivitách spojených s činností FAČR po dobu dvou let a peněžitým trestem. K disciplinárnímu přečinu narušení regulérnosti utkání nebo soutěže došlo v případě zápasů Slovácka s Brnem, Bohemians 1905 a Duklou Praha," sdělil k rozhodnutí Etické komise její předseda Jan Eisenreich.

Mynář, jenž je mimochodem i členem FAČR za klub TJ Osvětimany, měl v minulosti požádat o pomoc bývalého místopředsedu FAČR Romana Berbra a žádal ho konkrétně o ochranu Slovácka před rozhodčími. Jak upozorňuje server Seznam Zprávy, právě Berbr je spolu s dalšími devíti osobami podezřelý z ovlivňování výsledků druhé a třetí ligy, a dodává, že hradní kancléř byl v těchto fotbalových případech vyšetřován již od března.

Seznam Zprávy také zveřejnily přepis SMS  zpráv mezi Mynářem a Berbrem z roku 2018, kdy právě chtěl takto pomoci Slovácku. K této komunikaci se Národní centrála proti organizovanému zločinu (NCOZ) dostala na základě analýzy dat z Berbrových mobilů.

Podle policie měl hradní kancléř chtít po Berbrovi „dozor“ nad nominacemi rozhodčích, a to v sezónách 2017/18 a 2018/19, kdy Slovácko bojovalo o záchranu v nejvyšší domácí fotbalové soutěži. Proti takovýmto informacím se samotný majitel Slovácka Zdeněk Zemek už stihl ohradit.

Související

Vratislav Mynář

Policie navrhla obžalovat bývalého kancléře Mynáře kvůli dotaci na penzion

Policie navrhla obžalovat někdejšího hradního kancléře Vratislava Mynáře kvůli dotaci na přestavbu penzionu v Osvětimanech. Případ se týká několikamilionové dotace pro firmu Clever Management, která ji získala před třinácti lety, ale loni ji vrátila. Mynář čelí stíhání z dotačního podvodu a poškozování finančních zájmů EU, vinu dlouhodobě odmítá. 

Více souvisejících

Vratislav Mynář FAČR Fotbal

Aktuálně se děje

před 42 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

ČEZ

Gazprom zažaloval v Rusku ČEZ, OMV a slovenský ZSE

Soudní dokumenty v Petrohradu potvrdily, že Kremlem ovládaný energetický gigant Gazprom podal žalobu proti české energetické společnosti ČEZ, rakouské OMV Gas Marketing & Trading a slovenské energetické skupině ZSE.

před 2 hodinami

před 2 hodinami

Černobylská jaderná elektrárna

Černobyl po 38 letech od výbuchu není mrtvou zónou. Životu se v okolí daří

Výbuch jaderné elektrárny Černobyl je vyjma shození atomových bomb za války dodnes největší jadernou katastrofou, se kterou se kdy lidstvo setkalo. Radioaktivní mrak po výbuchu, k němuž došlo 26. dubna 1986, zahalil celou Zemi a úřady byly nuceny evakuovat nejen nejbližší okolí elektrárny, ale i dvacetitisícové město Pripjať, dnes přezdívané jako město duchů. Nové výzkumy ale odhalují, že do radioaktivní zóny se postupně vrací život.  

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

Ukrajina stáhla z bojiště americké Abramsy

Ukrajina dočasně stáhla z bojiště americké tanky Abrams M1A1. Ukázaly se jako zranitelné při útocích ruskými drony, uvedla agentura AP s odvoláním na zdroje v americké armádě.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy