Konec velké éry, slavný Benzema oficiálně opouští Real Madrid

Karim Benzema se po skončení letošní sezóny rozloučí se slavným klubem Real Madrid. V neděli oznámil tento španělský fotbalový velkoklub, že francouzský útočník svolil k dohodě, která přinese konec jeho úspěšné éry v tomto týmu.

Pětatřicetiletý francouzský útočník Benzema byl tento týden spojován s lukrativním přestupem do Saúdské Arábie. Nicméně v sobotu trenér Madridu Carlo Ancelotti prohlásil, že není pochyb o budoucnosti hráče v Madridu a že jde o spekulace.

Real Madrid nakonec v neděli oznámil, že se s Benzemou dohodl na ukončení jeho skvělé a nezapomenutelné éry v klubu. Ve svém prohlášení klub vyjádřil vděčnost a lásku k Benzemovi, který je jednou z největších legend klubu.

Benzema je v Realu Madrid od roku 2009 a během svého působení získal pět titulů v Lize mistrů, čtyři v domácí soutěži a tři Španělské poháry. Během své kariéry v klubu odehrál 647 zápasů a vstřelil 353 gólů.

"Karim přišel do Realu v roce 2009 ve věku pouhých 21 let a stal se klíčovým hráčem tohoto zlatého období naší historie. Jeho chování a profesionální přístup byly vždy v souladu s hodnotami našeho klubu. Je jednou z největších legend našeho klubu i světového fotbalu," uvedl klub.

Francouzský fotbalový útočník se stal jednou z nejvýznamnějších postav ve světovém fotbale. Od svého příchodu do Realu Madrid v roce 2009 prokázal svou kvalitu a stál u zrodu úspěšné éry tohoto španělského velkoklubu.

Bude vždy spojován se svými vynikajícími výkony v dresu Realu Madrid. Během svého působení v klubu získal pět titulů v Lize mistrů, čtyři v domácí soutěži a tři Španělské poháry. Jeho gólová produktivita a schopnost tvořit prostor pro spoluhráče ho zařadily mezi nejlepší útočníky světa.

Navíc byl nejenom vzorovým hráčem na hřišti, ale také si získal respekt svým profesionálním přístupem a chováním mimo něj. Jeho pozitivní vliv na týmovou chemii a vedení mladších hráčů byl nepopiratelný, čímž si získal uznání nejen v rámci klubu, ale i mezi fanoušky po celém světě.

Real Madrid také potvrdil, že v létě klub opustí Eden Hazard, Marco Asensio a Mariano Diaz.

Související

Stadion Realu Madrid

Trnitá cesta k přestupu do Realu Madrid je u konce. Mbappé se podle médií upsal Bílému baletu

Několik posledních let se neustále spekulovalo o možném odchodu francouzského útočníka Kyliana Mbappého z Paris Saint Germain do Realu Madrid. Naposledy se o tom začalo zase mluvit minulý týden a nyní má být podle médií transfer prakticky domluven. Uskuteční se až po skončení právě probíhající sezóny 2023/24, kdy mu končí smlouva s aktuálním pařížským zaměstnavatelem a stane se tak volným hráčem.
Fotbal, ilustrační fotografie.

Bílý balet vítá vytouženou posilu. Jude Bellingham přichází do Madridu za 137 milionů eur

Fanoušci Realu Madrid ve čtvrtek přivítali vytouženou posilu. Právě do královského klubu přichází z vestfálského klubu anglický devatenáctiletý talent Jude Bellingham. Podle německé agentury SID Bílý balet musel za tohoto záložníka vynaložit až 137 milionů eur (v přepočtu 3,26 miliardy korun), pokud budeme k samotné přestupové částce připočítávat veškeré bonusy vyplývající ze šestileté smlouvy. 

Více souvisejících

Real Madrid Karim Benzema (fotbalista)

Aktuálně se děje

včera

Donald Tusk

Tusk: Situace je kritická. Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu Ukrajiny

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.

včera

včera

včera

včera

Írán, ilustrační fotografie.

Írán čelí novým západním sankcím i hrozbě izraelské odvety

USA a Velká Británie ve čtvrtek uvalily rozsáhlé sankce na firmy a jednotlivce, kteří pomáhají s výrobou íránských dronů a řízených střel, uvedla zahraniční média. Jde o reakci na íránský útok na Izrael. Teherán ve čtvrtek zopakoval, že je připraven na další odvetu v případě slibované izraelské reakce. 

včera

včera

včera

Ilustrační fotografie

Škola Michael vychovává špičku současné mladé fotografie

Když získáte ocenění v prestižní soutěži Fotograf roku, kterou každoročně pořádá Asociace profesionálních fotografů ČR, je to velký úspěch. Dvacetiletý Matyáš Páleníček, čerstvý absolvent Střední školy reklamní a umělecké tvorby Michael, nedávno tuto cenu získal, a to v kategorii do 30 let.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Žhavá láva, ilustrační fotografie.

Sopka v Indonésii se probudila. Úřady varují před hrozbou tsunami

V Indonésii se během probíhajícího týdne probudila sopka Ruang. Úřady ve čtvrtek varovaly před hrozbou vln tsunami, kvůli sopečným erupcím nařídily evakuaci více než 11 tisíc lidí a uzavřely i mezinárodní letiště Kota Kinabalu, informovala zahraniční média. 

včera

V metru na Floře spadl člověk do kolejiště. Vlaky hodinu nejezdily

Pád osoby do kolejiště ve stanici Flora zastavil ve čtvrtek dopoledne provoz linky A pražského metra. Vlaky nejezdily zhruba hodinu, zatímco na místě zasahovaly složky integrovaného záchranného systému. Vážně zraněný muž byl převezen do nemocnice v umělém spánku. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy