Soukalová smázla soupeřky a zvítězila ve sprintu v Pokljuce

Pokljuka - Všechny rozpaky z prvních nepovedených startů jsou pryč, Soukalová dokázala vymazat všechny předešlé závody a vyhrála sprint ve slovinské Pokljuce.

Těsně před startem Soukalová zmínila, že by byla ráda, kdyby se jí vrátily zážitky z loňského roku, kdy vyhrála svůj úplně první závod Světového poháru, právě v Pokljuce.Dnes se české běžkyni na lyžích povedlo zopakovat historii a své soupeřky dokázala opět vymazat z tratě, i když jí karty štěstěny příliš nepomáhaly. Ze startu vyjížděla s číslem třicet čtyři a byla na posledních příčkách mezi favoritkami.Pravděpodobně nejhlavnější část jejího dnešního výkonu byla bezchybná střelba, kterou předvedla. Na rozdíl od Soukalové, její největší konkurentky zachybovaly a uvolnily tak české běžkyni místo.Soukalová se chybami soupeřek nenechala rozhodit a proťala cílovou pásku se slušným náskokem osmnácti vteřin.

Výsledky závodu žen, biatlon v Poklujce:

POŘADÍ
ZÁVODNICE ZEMĚ
ČAS TRESTNÁ KOLA
1. Soukalová
ČR 20:17
        0
2. Wiererová Ita
20:35         1
3. Semerenková
Ukr 20:41         0

Související

Gabriela Koukalová, autor: Miceman

Koukalová ve stíhačce nestačila akorát na suverénní Mäkäräinenovou, Puskarčíková skončila šestá

Ruhpolding - Po mužském stíhacím závodě se v neděli odpoledne jel v německém Ruhpoldingu i stíhací závod žen, kterým tak tedy tento podnik Světového poháru v biatlonu, jenž se konal v tomto německém středisku. A stejně jako v mužské stíhače, kdy se poprvé na pódium dostal ve své dosavadní kariéře Michal Krčmář, tak i po ženské stíhačce stíhačce se mohou čeští fanoušci radovat a to hned dvojnásobně. Jednak z druhého místa Gabriely Koukalové, která nestačila pouze na Finku Kaisu Mäkäräinenovou, jež opět předvedla famózní výkon, na který zkrátka všechny ostatní závodnice nestačily, a jednak také z dalšího parádního umístění Evy Puskarčíkové, která tentokrát do cíle dorazila na velmi slušném šestém místě. Další Češkou, která si z tohoto stíhacího závodu připsala body, byla Veronika Vítková, jež skončila šestnáctá. Lucie Charvátová společně s dvacetiletou juniorkou Markétou Davidovou nebodovaly.
Gabriela Koukalová, autor: Miceman

Sprint biatlonistek v Ruhpoldingu zvládla nejlépe Finka Mäkäräinenová, Koukalová skončila druhá

Ruhpolding - Páté umístění na stupních vítězů v individuálním závodě za sebou dokázala vybojovat česká biatlonová královna Gabriela Koukalová a to když ve sprintu v německém Ruhpoldingu skončila na druhém místě. Nestačila tak akorát na Finku Kaisu Mäkäräinenovou, která především díky svým běžeckým schopnostem předvedla suverénní výkon, na který žádná ze soupeřek nedokázala adekvátně odpovědět. Na třetím místě pak skončila Němka Laura Dahlmeirová, se kterou Koukalová bojuje o prvenství v celkovém pořadí Světového poháru, ve kterém tak po tomto závodě Češka vede již o 21 bodů. Dalšími z Češek, které si připsaly po tomto závodě body, byly Eva Puskarčíková, jež se umístla na čtrnácté pozici, 21. Veronika Vítková a 28. mladý talent Markéta Davidová.

Více souvisejících

Gabriela Soukalová (biatlonistka) Biatlon

Aktuálně se děje

před 6 minutami

před 30 minutami

před 54 minutami

Josef Středula

Odboráři opustili jednání tripartity, potvrdil Středula. Podle vlády k tomu nebyl důvod

Odboráři předčasně opustili pondělní jednání tripartity, informovala ČT s odkazem na předsedu ČMKOS Josefa Středulu. Zástupci vlády, zaměstnavatelů a odborů řešili například aktuální situaci v zemědělství, ukotvení duálního systému vzdělávání do školského systému či vytvoření seznamu zemí, jejichž občané nebudou potřebovat k práci v Česku zvláštní povolení.

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

včera

včera

Teroristé Hamásu

Návrh dohody o příměří má tři fáze, tvrdí Hamás

Návrh dohody o příměří v pásmu Gazy, s níž souhlasilo palestinské hnutí Hamás, má tři fáze a každá trvá 42 dní. Uvedl to v pondělí vysoce postavený představitel Hamásu Chalíl Hajjá v rozhovoru pro katarskou televizi Al-Džazíra, píše agentura Reuters.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Chřestýš

Extrémní změny počasí povedou k masové migraci. Vědci varují před rozšířením jedovatých hadů

Podle nové studie, na kterou upozornil server The Guardian, se očekává, že změna klimatu povede k masové migraci jedovatých hadů do nových oblastí a zemí, které na to nejsou připravené. To zvýší zranitelnost obyvatel vůči uštknutí hady. Vědci ve studii modelovali možné geografické rozšíření 209 druhů jedovatých hadů, které mohou ohrozit lidský život. Závěry ukazují, že největší riziko nesou lidé v nízkopříjmových zemích v jižní a jihovýchodní Asii a v částech Afriky.

včera

Ruská armáda, ilustrační foto

Rusko vyhlašuje cvičení. Použije jaderné zbraně

Ruské ministerstvo obrany v pondělí oznámilo, že uspořádá cvičení s taktickými jadernými zbraněmi. Před několika dny Kreml rozzlobeně reagoval na komentáře vysokých západních představitelů o válce na Ukrajině.

včera

včera

včera

včera

Čecha zadrželi ve Vatikánu kvůli zbraním v tašce. Šlo o faráře

Český zájezd se během uplynulého víkendu postaral o pozdvižení ve Vatikánu. Policie včera zadržela českého faráře, který měl u sebe v tašce zbraně. Ochranné službě tvrdil, že slouží k osobní obraně. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy