Ledecká slaví druhé nejlepší umístění v super-G. V Ga-Pa skončila na šestém místě

Pouhý týden po jejím hrozivém pádu do ochranných sítí ve švýcarské Crans Mortaně absolvovala česká reprezentantka v alpském lyžování Ester Lededcká v německém Ga-Pa další závod super G v rámci letošního Světového poháru. A opět zabojovala a opět to pro Ledeckou přineslo ovoce. Konkrétně šestou příčku, což je pro ni druhé nejlepší umístění v super-G v rámci Světového poháru. Od zisku cenného kovu z tohoto závodu ji dělilo pouhých 26 setin, za ccož může především její chyba na druhém mezičase. Závod pak ovládla Švýcarka Lara Gutová-Behramiová, která tak nadále vede v celkové klasifikaci SP.

"Jízda byla velmi dobrá. Na jedné straně jsem velmi spokojen, že dokáže jet po pádu normálně a dobře, na druhé straně udělala trochu zbytečnou, velkou chybu. Nesplnila pokyny, musíme se na to nějak zaměřit," okomentoval jízdu své svěřenkyně kouč Tomáš Bank poté v rozhovoru pro Českou televizi.

Ester Ledecká tak potvrdila i nyní v sobotu, že se jí v této sezóně Světového poháru daří v rychlostních disciplínách a opět se tak vešla do elitní desítky. Jedinou výjimkou byl v tomto ohledu závod superobřího slalomu z poslední neděle konající se v Crans Mortaně, kdy den po zmiňovaném pádu skončila na 15. místě. Jedinými následky, které má nyní Ledecká po onom hrozivém pádu jsou pouze zatejpovaná spodní čelist a zašitý ret.

V sobotním super-G v Ga-Pa zajela takový čas, že na vedoucí Švýcarku Laru Gutovou-Behramiovou ztrácela 1,19 sekundy a průběžně se tak po své jízdě zařadila na třetí pozici. Ledeckou pak na bronzové příčce vysatřídala Italka Sofia Goggiaová, která překonala českou závodnici o 19 setin. Ledckou pak na konečnou šestou pozici ještě odsunuly Christine Scheyerová z Rakouska a Kanaďanka Marie-Michele Gagnonová, jež se startovním číslem 29 nakonec skončila třetí.

Pro Ester Ledeckou to bylo již třetí šesté místo v rámci Světového poháru v super-G, přičemž to nejlepší umístění zajela v super-G Ledecká v prosinci loňského roku ve Val d'Isere, kde triumfovala. Nyní Ledecká doplatila na to, že neuposlechla koučův pokyn, že by neměla přejíždět modrou čáru vymezující optimální dráhu. "To je zlozvyk ze snowboardu, jela moc kulatě. Začalo jí to poskakovat a ztratila tam rychlost. Je to velká škoda," řekl Bank. Ten však vidí vše pozitivně směrem k blížícímu se světovému šampionátu v alpském lyžování, jež se bude konat v Cortině d´Ampezzo. "Myslím, že ještě není úplně stoprocentně zpátky, ale že je na dobré cestě," dodal.

Z vítězství v závodě se tedy radovala vedoucí závodnice Světového poháru Švýcarka Lara Gutová-Behramiová, pro kterou je třetí triumf v superobřím slalomu v řadě za sebou. "Bylo dneska hodně těžké odhadnout, jaký bude sníh. Nebylo to jednoduché, neměla jsem dobrý pocit. Jenom jsem nechala lyže jet a fungovalo to," připomněla po závodě sama Švýcarka náročné podmínky na trati, se kterými se musely všechny účastnice vyrovnat. Ona to zvládla ze všech nejlépe.

SP ve sjezdovém lyžování v Garmisch-Partenkirchenu (Německo):

Ženy - superobří slalom (30.1.2021):

1. Gutová-Behramiová (Švýc.) 1:15,702. Lieová (Nor.) -0,683. Gagnonová (Kan.) -0,934. Goggiaová (It.) -1,005. Scheyerová (Rak.) -1,166. Ledecká (ČR) -1,197. C. Suterová -1,218. Nuferová (obě Švýc.) a Tipplerová (Rak.) obě -1,2210. Gauthierová (Fr.) a Vlhová (SR) obě -1,27

Průběžné pořadí super-G (po 4 ze 7 závodů):

1. Gutová-Behramiová 345 b.2. C. Suterová 2053. Ledecká 1964. Brignoneová (It.) 1875. Tipplerová 1806. Bassinová (It.) 162

Průběžné pořadí SP (po 21 z 33 závodů):

1. Vlhová 9092. Gutová-Behramiová 8473. Gisinová (Švýc.) 7834. Goggiaová 7405. Bassinová 7156. Shiffrinová (USA) 615

...

10. Ledecká 41348. Dubovská (ČR) 85

Související

Více souvisejících

Lyžování Ester Ledecká

Aktuálně se děje

před 30 minutami

před 50 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Inspekce obvinila policisty, kteří před pražským barem napadli několik lidí

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

Ministryně Langšádlová se rozhodla podat demisi

Ministryně pro vědu, výzkum a inovace Helena Langšádlová (TOP 09) se rozhodla podat demisi, oznámila její strana ve čtvrtek ráno. Podrobnosti má končící členka Fialovy vlády poskytnout odpoledne. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy