Shiffrinová nedokončila v Pekingu tři závody ze čtyř. Lidé jí to vyčítají

Je to určitě jeden z velkých, avšak smutných příběhů Zimních olympijských her v Pekingu. Hvězdná alpská lyžařka Mikaela Shiffrinová z USA, platící v sezóně Světového poháru vždy za jednu z největších favoritek na celkové vítězství v něm a vždy bojující o triumf ve slalomu se svou skyní Slovenkou Petrou Vlhovou, na tyto Hry skutečně nebude vzpomínat v dobrém. Kromě super-G, kdy skončila pátá, totiž nedokončila ani slalom, ani obří slalom, ani čtvrteční kombinaci. A nyní tak poznává odvrácenou stranu mince zvané "popularita".

Jindy ve slalomových brankách silná až neporazitelná, v Pekingu však na slalomové závody jen tak nezapomene. Jak v tom klasickém, tak i v tom obřím ztroskotala její jízda vždy po pěti úvodních brankách, ve slalomu v rámci čvrteční kombinace sice dojela o něco dál, ale i tak tento slalom nedokončila. Naavzdory tomu, že branky stavěl její trenér Mike Day.

Snad celý svět obletěly po slalomu a obřím slalomu záběry dlouho sedící smutné Mikaely Shiffrinové a i tentokrát, i když ne tak dlouho, chvíli nevěřícně seděla na sněhu. V novinářské mixzóně pak nemohla najít pro svbé zkraty vysvětlení. „Co se stalo? Dobrá otázka," odvětila na novinářský dotaz.

Přes všechno očividné zlamání ale všem novinářům ochotně odpovídala. „Trenéři u trati říkali, že tam byla nějaká díra, ale ta za to asi nemůže, když ostatní holky tam projely. Šedesát procent mých nedokončených závodů připadá na olympiádu," sdělila mimo jiné Shiffrinová.

Podle ní rozhodně nejde o náhodu, odmítá však všechny spekulace o její psychice. „Ano, jsou momenty během her, kdy cítíte větší tlak a očekávání. Ale při samotných jízdách už nic takového nevnímám," řekla a zároveň se dívala do budoucnosti. „Snad nebudu mít do konce kariéry samé nedokončené závody. V pátek půjdu zase na lyže a připravím se na týmový závod."

A právě týmový závod bude poslední šancí pro Shiffrinovou získat nějaký cenný kov na této olympiádě.

A zmírnit tak tvrdou kritiku fanoušků, která se na její hlavu snáší na sociální sítích. Lidé píší o hloupé blondýně, i o tom, že Shiffrinová má co si zasloužila a nebo že třeba nezvládá tlak. Jeden vzkaz hovoří o tom, že by měla Shiffrinová dokonce skončit. "Není to snadné, ale není to konec světa, když selžete. Proč se pořád vracím? Když vím, že bolest z pád je kolikrát větší než radost z návratů? Protože těch prvních devět branek dneska bylo úžasných, cítila jsme se jak v nebi. Tam chci zase být a já jsem strašně tvrdohlavá," napsala v reakci na tyto komentáře sama Shiffrinová na sociální sítě a jedná se tak prakticky o jediný její komentář na kritické hlasy.

Související

Ilustrační fotografie.

Rusové a Bělorusové mohou na paralympiádu jako neutrální sportovci

Ruští a běloruští reprezentanti se navzdory vojenskému útoku svých zemí na Ukrajinu mohou zúčastnit zimních paralympijských her, které v pátek začnou v Pekingu. Startovat však budou jako neutrální sportovci. Dnes o tom rozhodl Mezinárodní paralympijský výbor (IPC) s tím, že Rusko s Běloruskem budou vyškrtnuty z medailové tabulky.
Ilustrační foto

Zimní hry skončily. Češi na nich zažili druhý nejhorší výsledek v počtu medailí

Nedělním dnem byly zakončeny slavnostním ceremionálem 24. Zimní olympijské hry konané v čínském Pekingu, který tak předal štafetu pořadatelství italským městům Miláno a Cortina d´Amepzzo. Na právě skončených letošních Hrách zaznamenali čeští olympionici, kterých bylo rekordně celkem až 113, druhý nejhorší výsledek v počtu získaných medailí od roku 1994, kdy Češi nezískali ani jeden cenný kov.

Více souvisejících

olympijské hry 2022 olympiáda Lyžování

Aktuálně se děje

před 3 minutami

před 23 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

Miloš Zeman

Miloš Zeman chce na Slovensko, ale zůstává v Motole. Zdravotní stav se zlepšuje

Dva týdny už je exprezident Miloš Zeman hospitalizovaný v pražské Fakultní nemocnici Motol. Podle lékařů se jeho zdravotní stav nadále zlepšuje, na odhad termínu propuštění je však brzy. Zeman přitom údajně koketuje s myšlenkou, že by se vydal na Slovensko a před druhým kolem tamní prezidentské volby podpořil Petera Pellegriniho. 

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

Ilustrační foto

Dnes je Zelený čtvrtek, významný den spojený s Poslední večeří

Zelený čtvrtek, čtvrtý den Velikonočního týdne, je jedním z nejvýznamnějších dnů v křesťanském liturgickém kalendáři. Tento den má hluboký náboženský význam, připomíná události spojené s Ježíšem Kristem, zejména jeho Poslední večeři se svými učedníky a zahájení pašijového týdne, který vrcholí Velikonocemi.

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

Vladimir Putin

Putin promluvil o napadení Česka a Polska

Rusko nemá žádné plány na útok na země NATO a nezaútočí na Polsko, pobaltské státy nebo Českou republiku, ale pokud Západ dodá Ukrajině stíhačky F-16, budou ruskými silami sestřeleny. Podle serveru euractiv.com to prohlásil ruský prezident Vladimir Putin při setkání s ruskými vojenskými piloty.

před 8 hodinami

Teplé počasí dlouho nevydrží. Po Velikonocích se ochladí

Teploty přesahující hranici 20 stupňů dlouho nevydrží. Hned po Velikonocích se podle ČHMÚ.cz ochladí.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy