Slibná forma před OH. Ledecká se po návratu na lyže ve sjezdu umístila v TOP 10

Česká sportovkyně Ester Ledecká v sobotu potvrdila, že se krátce před Zimními olympijskými hrami v Pekingu dostává do formy vedle snowboardu i na lyžích. V rakouském Zauchensee se česká reprezentantka dokázala svým výkonem umístit na velice slušném osmém místě. Závod, který poznamenal i pád držitelky červeného dresu pro vedoucí závodnici Světového poháru Italky Goggiaové, pak nakonec opanovala Švýcarka Lara Gutová-Behraniová následovaná druhou Němkou Weidleovou a třetí Rakušankou Siebenhoferovou.

Poprvé od začátku tohoto kalendářního roku 2022 se rozhodla o tomto víkendu Ester Ledecká postavit se na lyže. Chtěla si rozhodně vylepšit své předešlé výkony z prosincových závodů v Lake Louise, kde se nedostala do první desítky a tento cíl se jí nyní v Zauchensee splnil. Zatímco v trénincích dokázala česká sportovní obojživelnice v rakouských Alpách zaznamenat druhý a šestý nejrychlejší čas, nyní v ostrém závodě se i kvůli některým podjetým brankám po své jízdě zařadila na průběžnou sedmou pozici. Nakonec se ještě před ní dostala Italka Nadia Delagová a skončila tak tedy osmá.

Přesto může být obhájkyně olympijského zlata ze Super-G s tímto výsledkem spokojena, neboť si tak krátce před Pekingem dokázala vylepšit o čtyři místa své osobní maximum. V neděli bude podnik v Zauchnsee pokračovat superobřím slalomem, tedy Super-G.

Téměř rok čekala Švýcarka Lara Gutová-Behramiová na úspěch v této nejrychlejší duiscplíně alpského lyžování, tedy ve sjezdu. Naposledy se v triumfu ve sjezdu radovala loni v únoru v italském Val di Fassa. Desetnu za ní pak skončila Němku Kira Weidleová, na třetím místě pak domácí Ramona Siebenhoferová se čtyřiačtyřicetivteřinovou ztrátou.

Největší favoritka Italka Sofia Goggiaová, vítězka předešlých třech sjezdů v této sezóně, závod kvůli pádu nedokončila.

Související

Více souvisejících

Lyžování Ester Ledecká

Aktuálně se děje

před 24 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

ČEZ

Gazprom zažaloval v Rusku ČEZ, OMV a slovenský ZSE

Soudní dokumenty v Petrohradu potvrdily, že Kremlem ovládaný energetický gigant Gazprom podal žalobu proti české energetické společnosti ČEZ, rakouské OMV Gas Marketing & Trading a slovenské energetické skupině ZSE.

před 3 hodinami

před 3 hodinami

Černobylská jaderná elektrárna

Černobyl po 38 letech od výbuchu není mrtvou zónou. Životu se v okolí daří

Výbuch jaderné elektrárny Černobyl je vyjma shození atomových bomb za války dodnes největší jadernou katastrofou, se kterou se kdy lidstvo setkalo. Radioaktivní mrak po výbuchu, k němuž došlo 26. dubna 1986, zahalil celou Zemi a úřady byly nuceny evakuovat nejen nejbližší okolí elektrárny, ale i dvacetitisícové město Pripjať, dnes přezdívané jako město duchů. Nové výzkumy ale odhalují, že do radioaktivní zóny se postupně vrací život.  

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

Školačky v Kutné Hoře rozrušila hodina s psycholožkou. Zasahovala záchranka

Neobvyklý incident se ve čtvrtek dopoledne stal na SOŠ a SOU řemesel v Kutné Hoře. Do školy museli přijet záchranáři kvůli kolapsu několika žákyň během intervence školní psycholožky ohledně špatných vztahů ve třídě. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy