Týmový závod ve slalomu ovládli Rakušané. Češi skončili v osmifinále

O poslední závod v alpském lyžování v rámci letošních Her v Pekingu se v neděli postaral týmový závod ve slalomu. Ten se měl uskutečnit už v sobotu,jenže tehdy byl nakonec odložen kvůli nepříznivému počasí. Tento závod pak ovládli Rakušané, díky čemuž se tak stal nejúspěšnějším sjezdařem těchto Her Johannes Strolz (dvě zlata a stříbro). České kvarteto Tereza Nová, Elese Sommerová, Kryštof Krýzl a Jan Zabystřan neuspělo v osmifinále, kde nestačili na Francuze, se kterými prohráli 1:3.

Český tým nezačal svou cestu za postupem do čtvrtfinále dobře. Elese Sommerová na úvod osmifinále totiž prohrála v souboji s Tessou Worleyovou. Přestože následně předvedl Krýzl těsný boj s Pinturaultem, vyrovnat skóre se mu nepovedlo. A protože pak Tereza Nová během své jízdy upadla, bylo po nadějích na postup. Rozhodně by ale ani tak neměl zapanout výkon Jana Zabytřana, jemuž se v závěru podařilo porazit bronzového z obřího slalomu Mathieua Faivreho, kterého porazil o 11 setin.

Nejúspěšnější bylo rakouské kvarteto Johaness Strolz, Stefan Brennsteiner, Katharina Liensbergerová a Katharina Truppeová. To nejprve ve čtvrtfinále porazilo Slovince 3:1, v semifinále si pak poradilo rychlostně s Nory. "Vždycky jsme věřil, že jsem schopen jezdit na vrcholné úrovni, ale získat tři olympijské medaile je nad všechna moje očekávání. Na to jsem nikdy nepomyslel. Je to sen. Po zlatu z kombinace jsem se uvolnil a jezdil pro radost. A dnes jsme byli skvělý tým," neskrýval radost z povedené olympiády Strolz.

Druzí skončili Němci, kteří tak tedy nakonec neskončí na Hrách bez medaile v alpských disciplínách. Protože třetí skončili Norové, ani tentokrát se na cenný kov v Pekingu nepodařilo dosáhnout Američance Mikaele Shiffrinové. "Prožila jsem tady hodně jiných zklamání, ale na dnešní den budu ráda vzpomínat," uvedla po závodě.

Související

Ilustrační fotografie.

Rusové a Bělorusové mohou na paralympiádu jako neutrální sportovci

Ruští a běloruští reprezentanti se navzdory vojenskému útoku svých zemí na Ukrajinu mohou zúčastnit zimních paralympijských her, které v pátek začnou v Pekingu. Startovat však budou jako neutrální sportovci. Dnes o tom rozhodl Mezinárodní paralympijský výbor (IPC) s tím, že Rusko s Běloruskem budou vyškrtnuty z medailové tabulky.
Ilustrační foto

Zimní hry skončily. Češi na nich zažili druhý nejhorší výsledek v počtu medailí

Nedělním dnem byly zakončeny slavnostním ceremionálem 24. Zimní olympijské hry konané v čínském Pekingu, který tak předal štafetu pořadatelství italským městům Miláno a Cortina d´Amepzzo. Na právě skončených letošních Hrách zaznamenali čeští olympionici, kterých bylo rekordně celkem až 113, druhý nejhorší výsledek v počtu získaných medailí od roku 1994, kdy Češi nezískali ani jeden cenný kov.

Více souvisejících

olympijské hry 2022 olympiáda Lyžování

Aktuálně se děje

před 22 minutami

před 53 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Inspekce obvinila policisty, kteří před pražským barem napadli několik lidí

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

Jaderné zbraně se přesunou na orbitu? Rusko vetovalo rezoluci o zastavení zbrojení ve vesmíru

Rusko ve středu vetovalo návrh rezoluce OSN předložené Spojenými státy a Japonskem, která vyzývá všechny státy světa, aby zabránily závodům v jaderném zbrojení ve vesmíru.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy