Vlhová se už po vítětzství ve slalomu v Pekingu neukáže. Kvůli zanětu šlachy v kotníku

Slovenská vítězka z pekingského slalomu Petra Vlhová se už v dalším průběhu právě probíhajících Zimních olympijských her nepředstaví. Rozhodla e svou misi v Pekingu ukončit poté, co jí trápí zánět šlachy v kotníku. Nejenže se tak nepředstavila už v pátečním superobřím slalomu, ale ani v sobotním tréninkovém sjezdu. Stejně tak se tedy neukáže ani ve čtvrtek v kombinačním závodě.

Že Petra Vlhová skutečně své působení v Pekingu ukončuje, oznámil veřejnosti její švýcarský kouč Mauro Pini. "Petra se rozhodla nestartovat v kombinaci kvůli zhoršení zánětu šlachy v kotníku. Tento zánět ovlivňoval její přípravu už v minulých týdnech," připomněl trenér, že slovenskou závodnici už tento zdravotní problém trápí už od listopadu loňského roku a pokračuje: "Petra nechtěla, aby se tato situace na olympiádě ještě zhoršila, protože do konce sezony máme před sebou ještě důležité cíle. Vrátí se na Slovensko, kde absolvuje léčbu. Plánuje strávit několik dnů doma, aby se o olympijské emoce podělila se svými blízkými a aby získala energii potřebnou na náročný závěr Světového poháru."

Vlhová se nejprve na olympiádě představila v obřím slalomu, kde se jí ovšem nedařilo podle představ a nakonec se tak umístila až na 14. místě. Daleko lépe se jí vydařil následující slalom, kde byla sice po prvním kole až osmá, ale ve druhém kole zajela takovou jízdu, že stačila na historické zlato pro Slovensko.

Ještě před tímto sportovním svátkem se v této sezóně Světového poháru podařilo šestadvacetileté závodnici získat malý křišťálový glóbus za celkové vítězství ve slalomu a nadále zůstává ve hře o velký glóbus určeného pro celkovou vítězku Světového poháru.

Jen pro připomenutí, Vlhová je v tomto pořadí druhá se sedmnáctibodovou ztrátou na zatím vedoucí Američanku Mikaelu Shiffrinovou, které se nyní v Pekingu příliš nedaří. Ani jeden z dosavadních závodů alpského lyžvání pod pěti kruhy totiž nedokončila a je na vážkách, jestli se ukáže v úterním sjezdu. V celkovém pořadí Světového poháru pak a třetím místě figuruje Italka Sofia Goggiaová, která by se i přes nedávné zranění kolene mohla v úterý ve sjezdu, tedy porvé na těchto Hrách, ukázat. Na druhou Vlhovou pak ztrácí až 240 bodů.

Související

Ilustrační fotografie.

Rusové a Bělorusové mohou na paralympiádu jako neutrální sportovci

Ruští a běloruští reprezentanti se navzdory vojenskému útoku svých zemí na Ukrajinu mohou zúčastnit zimních paralympijských her, které v pátek začnou v Pekingu. Startovat však budou jako neutrální sportovci. Dnes o tom rozhodl Mezinárodní paralympijský výbor (IPC) s tím, že Rusko s Běloruskem budou vyškrtnuty z medailové tabulky.
Ilustrační foto

Zimní hry skončily. Češi na nich zažili druhý nejhorší výsledek v počtu medailí

Nedělním dnem byly zakončeny slavnostním ceremionálem 24. Zimní olympijské hry konané v čínském Pekingu, který tak předal štafetu pořadatelství italským městům Miláno a Cortina d´Amepzzo. Na právě skončených letošních Hrách zaznamenali čeští olympionici, kterých bylo rekordně celkem až 113, druhý nejhorší výsledek v počtu získaných medailí od roku 1994, kdy Češi nezískali ani jeden cenný kov.

Více souvisejících

olympijské hry 2022 olympiáda Lyžování

Aktuálně se děje

před 56 minutami

včera

Donald Tusk

Tusk: Situace je kritická. Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu Ukrajiny

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.

včera

včera

včera

včera

Írán, ilustrační fotografie.

Írán čelí novým západním sankcím i hrozbě izraelské odvety

USA a Velká Británie ve čtvrtek uvalily rozsáhlé sankce na firmy a jednotlivce, kteří pomáhají s výrobou íránských dronů a řízených střel, uvedla zahraniční média. Jde o reakci na íránský útok na Izrael. Teherán ve čtvrtek zopakoval, že je připraven na další odvetu v případě slibované izraelské reakce. 

včera

včera

včera

Ilustrační fotografie

Škola Michael vychovává špičku současné mladé fotografie

Když získáte ocenění v prestižní soutěži Fotograf roku, kterou každoročně pořádá Asociace profesionálních fotografů ČR, je to velký úspěch. Dvacetiletý Matyáš Páleníček, čerstvý absolvent Střední školy reklamní a umělecké tvorby Michael, nedávno tuto cenu získal, a to v kategorii do 30 let.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Sopka v Indonésii se probudila. Úřady varují před hrozbou tsunami

V Indonésii se během probíhajícího týdne probudila sopka Ruang. Úřady ve čtvrtek varovaly před hrozbou vln tsunami, kvůli sopečným erupcím nařídily evakuaci více než 11 tisíc lidí a uzavřely i mezinárodní letiště Kota Kinabalu, informovala zahraniční média. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy