Házenkář Kučera přišel při utkání o článek prstu! Prostředníček nezachránili ani lékaři

Hranice na Moravě - Bývalý český reprezentant a současný gólman klubu TJ Cement Hranice přišel při zápase o poslední článek levého prostředníčku a minutu před koncem utkání musel zápas opustit. Ani okamžitý převoz do nemocnice a lékařská péče už ale prst nedokázaly zachránit.

Zápas už byl takřka rozhodnut a odbíhala poslední minuta utkání. Na neštěstí ale není třeba dlouho čekat a i minuta na hřišti může mnohé znamenat. Přesně o tom se přesvědčil házenkář Josef Kučera.Gólman se snažil vyrazit z brány, aby sebral míč a zneškodnil tak snahy soupeřů o skórování. Kučera se, jak je u brankářů zvykem, odrazil od brankové konstrukce, aby nabral větší tempo. Co ale bylo pro jeho zdraví osudné, bylo pravděpodobně zavadění prstem o oko na navlékání sítí.Váha těla zachycený prostředníček okamžitě amputovala. „Začalo se to hrnout od druhého článku, poslední článek uletěl úplně," řekl posléze brankář.Na hřišti byli ihned lékaři a jak zraněného gólmana, tak amputovaný kus prstu převezli do místní nemocnice. Lékaři v hranické nemocnici se postarali o primární ošetření a další zákroky nechali na lékařích z olomoucké Fakultní nemocnice na oddělení plastické a estetické chirurgie.Utržený článek byl podle lékařů v tak špatném stavu, že nešel přišít zpět a případná léčba by byla velice komplikovaná a nejspíše by se článek ani neuchytil.Zraněný házenkář nakonec souhlasil s nejschůdnější variantou a to s amputací části prsu. Brankář tak přišel o článek a půl na prostředníčku levé ruky.

Související

Házená (ilustrační foto)

Rezignace dvou členů ve vedení i samotného šéfa. Česká házená provedla noční vyúčtování

Český házenkářský svaz se rozhodl na svém jednání, jež se protáhlo až do hluboké noci, že odvolá oba dosavadní trenéry českého mužského házenkářského národního týmu. A to několik dní poté, co tento tým kvůli vysokému počtu nakažaných covidem-19 nakonec neodcestoval na letošní mistrovství světa v hazéné do Egypta. Kromě toho rezignovali tři členové exekutivy a to včetně samotného předsedy českého házenkářského svazu Jaroslava Chvalného. O těchto svých krocích rozhodl svaz po jednání na svých webových stránkách.
Házená (ilustrační foto)

Rána pro český sport! Kvůli koronaviru házenkáři odřekli účast na MS

Na první velké akci kolektivního sportu tohoto roku to bude bez české účasti, i když tomu tak původně být nemělo. Jedná se o blížící se mistrovství světa v házené, které se od středy uskuteční v Egyptě. Čeští reprezentanti doplatili na stále se objevující koronavirus v týmu, kvůli kterému se hodlali přesunout do dějiště šampionátu až v jeho první hrací den. Nakonec Český házenkářský svaz schválil, že se letošní MS uskuteční bez českých reprezentantů.

Více souvisejících

Házená

Aktuálně se děje

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 10 hodinami

před 11 hodinami

Irácká věznice Abú Ghrajb

20 let od kauzy Abú Ghrajb. Mučení vězňů pomáhalo rekrutovat dobrovolníky do teroristických skupin, říká odborník

Reportáž americké televize CBS News zveřejněná 28. dubna 2004 upozornila na nehumánní zacházení s vězni zadržovanými americkými vojáky v irácké věznici Abú Ghrajb. Jak vyplývá z rozhovoru, který webu EuroZprávy.cz poskytl expert na Blízký východ Josef Kraus, pro další vývoj v okupovaném Iráku měla kauza nezanedbatelný význam. Nejenže byla v arabské společnosti interpretována jako ukázka západního pokrytectví a dvojího metru v otázce lidských práv, ale mobilizační potenciál záběrů ponižovaných muslimů následně dokázala využít militantní a teroristická uskupení v regionu, konstatuje politolog z Masarykovy univerzity v Brně. Dále vysvětlil například to, proč byl americký přístup ke kauze problematický a jakou roli obecně sehrály věznice a detenční zařízení v radikalizaci irácké společnosti po roce 2003. 

před 11 hodinami

před 12 hodinami

včera

Martin Chlumský

Do čela Sokola byl zvolen Martin Chlumský

Martin Chlumský byl dnes zvolen do čela České obce sokolské (ČOS). Chlumský již od března dočasně řídil organizaci poté, co v souvislosti s podvodem rezignovala tehdejší starostka Hana Moučková.

včera

včera

včera

Vrtulník Kamov Ka-32 ve vzduchu.

VIDEO: Ukrajinci zaútočili na mezinárodní letiště v Moskvě

Ukrajinská vojenská tajná služba HUR se pochlubila likvidací helikoptéry Kamov Ka-32, což mělo  proběhnout na moskevském letišti. Jejím agentům se údajně podařilo proniknout na letiště, kde provedli akci, která byla zachycena na videu. Následně helikoptéra skončila v plamenech.

včera

Šéf ukrajinské armády přiznal, že situace na frontě se neustále zhoršuje

Velitel ukrajinské armády Oleksandr Syrskyj dnes na Telegramu informoval o zhoršující se situaci na operační i strategické úrovni ukrajinských vojsk na frontě. Tuto skutečnost sdělil také západním spojencům během virtuálního zasedání kontaktní skupiny pro Ukrajinu. Zároveň ruská armáda oznámila dobytí dvou vesnic v Doněcké oblasti a průlom v ukrajinské obraně.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy