MS v biatlonu: Na programu poslední závody, za rok se světová elita sejde v Česku

Česká výprava je na končícím mistrovství světa v německém Oberhofu stále bez medaile, nic na tom nezměnily ani nadějné výkony v sobotních štafetách. Za rok se třeba bude dařit lépe, reprezentanty čeká výhoda domácího prostředí. 

Čeští muži v sobotu zaznamenali nejlepší výsledek na probíhajícím MS, když se umístili hned za stupni vítězů na čtvrtém místě. Dnes bude pětice reprezentantů v akci v závěrečných hromadných závodech. Muži budou podle programu soupeřit od 12:30, ženy se postaví na start v 15:15. 

Biatlonisté si následně užijí zasloužený odpočinek před další zastávkou Světového poháru, která proběhne ve dnech 2. až 5. března v Novém Městě na Moravě. V plánu jsou sprinty, stíhací závody a závody smíšených týmů, konkrétně dvojic i čtveřic.

Půjde o generálku na příští světový šampionát, jehož pořadatelem bude právě areál ve městě na Vysočině. Ustkuteční se ve dnech 5. až 18. února 2024.

Pořadatelství vrcholné sportovní akce peněžně podpořila i současná vláda. Nedávno na jednání schválila uvolnění 75 milionů korun z rozpočtu Národní sportovní agentury jako finanční podporu organizace.

Související

Biatlon (ilustrační foto)

Český biatlon povede i nadále Hamza. Koučem mužské reprezentace pak bude Málek

Pro další čtyřleté funkční období byl do čela Českého svazu biatlonu zvolen Jiří Hamza. Během sobotní valné hromady o tom rozhodli členové svazu, když pro něj hlasovalo 97 delegátů z celkových 104 s platnými hlasy. Během této valné hromady se taktéž rozhodlo o složení realizačních týmů v českém biatlonu pro příští sezónu a tak nově mužský biatlonový tým povede coby kouč Michael Málek, který se do této funkce vrací po čtyřech letech. Zároveň u mužů bude trénovat střelbu olympijský šampion ve sportovní střelbě a manžel české olympijské vítězky ve stejném sportu Kateřiny Emmons Matthew Emmons.

Více souvisejících

Biatlon Nové Město na Moravě Markéta Davidová Michal Krčmář (biatlonista)

Aktuálně se děje

před 26 minutami

před 41 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

Helena Langšádlová

Ministryně Langšádlová se rozhodla podat demisi

Ministryně pro vědu, výzkum a inovace Helena Langšádlová (TOP 09) se rozhodla podat demisi, oznámila její strana ve čtvrtek ráno. Podrobnosti má končící členka Fialovy vlády poskytnout odpoledne. 

před 3 hodinami

před 5 hodinami

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

Fotbal, ilustrační fotografie

Od příští sezóny ponese nejvyšší fotbalová liga jméno sázkovky Chance. Přiteče díky ní čtvrtmiliarda ročně

Až letos v červenci odstartuje nová sezóna tuzemské nejvyšší fotbalové soutěže, už se v jejím názvu neobjeví jméno sázkové kanceláře Fortuna, ale jejího konkurenta Chance. Právě tato sázková kancelář totiž vyhrála výběrové řízení na titulárního partnera první fotbalové ligy a díky tomu si tak tuzemský profesionální fotbal od příští sezóny dalších pět let přijde na čtvrtmiliardy ročně.

včera

Papežův zákon

RECENZE: Papežův zákon o prohnilé církvi stojí i padá na velikášském akademismu

Poté, co byl u nás snímek Papežův zákon uveden v rámci nesoutěžní sekce karlovarského festivalu, se dostává i do široké distribuce. Italský film se noří do temné historie církve a skrze příběh na základě skutečných událostí reflektuje krutost lidské manipulace, společenskou rozštěpenost i individuální osudy na pozadí velkých dějin.

včera

včera

Michal Koudelka

Vláda chce urychlit výstavbu OZE, prezidentovi navrhla povýšení šéfa BIS Koudelky.

Příprava výstavby obnovitelných zdrojů energie ve vybraných lokalitách by v Česku neměla trvat déle než rok. K dosažení tohoto cíle má přispět vymezení tzv. akceleračních zón určených pro jejich výstavbu podle pravidel, která schválila vláda na středečním jednání. Navrhla také povýšení šéfa BIS Michala Koudelky do hodnosti generálmajora. 

včera

včera

Stáj Scuderia Ferrari mění název + FOTO

Neuvěřitelné se stává skutečností. Ferrari je jediným týmem, který nepřetržitě závodí v přední motoristické disciplíně od založení formule 1 v roce 1950. Žádný tým nezastává takovou tradici jako Scuderia. Tradice – kterou nyní Italové (částečně) boří.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy