ME v atletice: Oštěpař Veselý vybojoval stříbro. První je Fin Ruuskanen! Česká mužská štafeta skončila osmá

Curych - V poslední den letošního evropského šampionátu v atletice, jenž se konal letos ve švýcarském Curychu, dokázal pro Českou republiku vybojovat další, v řadě již čtvrtou medaili, oštěpař Vítězslav Veselý. Jednoznačným vítězem se stal Fin Antti Ruuskanen, jenž hodil svůj oštěp až přes 88 metrů. Na to nedokázal odpovědět nikdo ze soupeřů.

Na Fina Ruuskanena, jenž tedy oštěpem přehodil 88 metrů, nestačil ani jeho krajan Tero Pitkämäki. Ten totiž hodil o 37 centimetrů méně než zlatý závodník ze země tisíce jezer.

Finále své disciplíny se mohl zúčastnit i mílař Jakub Holuša, ovšem toho na dráhu nepustila chřipka a tak se finále běželo bez něj. Finálového běhu mužské štafety na 4x400 metrů se naopak česká čtveřice zúčastnila, ovšem na špičku bez své jedničky Pavla Masláka této disciplíny nestačila.  Skončila úplně poslední.

Nicméně jeden z členů této štafety Daniel Němeček řekl, že finále je pro ně úspěchem: "Bez Másla (Pavla Masláka) je ale cíl splněn už tím finále," řekl po závodě.

Související

Femke Bolová

Nizozemská hvězda Bolová překonala po téměř 41 letech halový světový rekord Kratochvílové

Skoro 41 let se mohla bývalá česká, respektive československá atletka Jarmila Kratochvílová chlubit tím, že drží halový světový rekord na trati 400 metrů. Nyní už to neplatí, jelikož byl překonán aktuálním nizozemským atletickým talentem, dvaadvacetiletou Femke Bolovou. Právě ona totiž v neděli na nizozemském mistrovství v Apeldoornu zaběhla čtvrtku v čase 49,26 sekundy, čímž tak překonala dosavadní rekord o 33 setin. 

Více souvisejících

Atletika Vítězslav Veselý (oštěpař)

Aktuálně se děje

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 3 hodinami

včera

včera

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

včera

Ilustrační fotografie.

Dnes je Mezinárodní den tance. Kdy a jak začali lidé tančit?

Tanec je starý tak jako samo lidstvo. Během dlouhé historie prošel tanec vývojem a mnoha proměnami. Vznikly jeho specifické podoby pojící se s obdobími v roce, důležitými okamžiky v životě člověka nebo nejrůznějšími rituály. Pomocí tance se vyjadřovaly emoce či národní identita. Jaká je historie tance, který má dnes svůj mezinárodní den?

včera

včera

včera

Požáry, ilustrační fotografie.

Zákaz rozdělávání ohně. Střední Čechy reagují na výstrahu ČHMÚ

Návrat teplého počasí místy zkomplikuje lidem v Česku pálení čarodějnic. Například Středočeský kraj v pondělí vyhlásil na přesně stanovených místech zákaz rozdělávání ohně. Reagoval tak na dnes aktualizovanou výstrahu Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) před nebezpečím požárů.

včera

Německá policie, ilustrační fotografie.

Rus v Německu zavraždil dva Ukrajince. Byli to vojáci, tvrdí Kyjev

Dva Ukrajinci, které měl v sobotu v německé spolkové zemi Bavorsko ubodat ruský občan, byli příslušníky ozbrojených sil. Kyjev to potvrdil podle ukrajinských médií, které cituje agentura DPA. Ukrajinští vojáci v Německu podstupovali rehabilitaci po zraněních, která utrpěli na bojišti.

včera

včera

včera

včera

včera

"Nejsilnější dokument ze všech." USA a Ukrajina uzavřou pakt o spolupráci

Ukrajina a Spojené státy chystají ještě bližší spolupráci na základě bilaterální bezpečnostní dohody, oznámil ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj. Tuto informaci přinesla agentura DPA.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy