Štybar má smůlu! Dvě vážná zranění a MS v cyklokrosu bude bez obhájce

Praha - Král české cyklistiky Zdeněk Štybar má za sebou opravdu smolný rok. Sezonu mu přerušila dvě vážná zranění. Z toho druhého se nestihne zotavit včas. Mistrovství světa v cyklokrosu v Táboře tak bude bez obhájce titulu.

Štybarovy trable začaly v srpnu na závodě v Belgickém Ardooie. Při tvrdém pádu si vyrazil zuby a měl mnohočetná poranění v obličeji.

Jen se Štybar zotavil a přesedlal ze silnic na cyklokros, přišlo další těžké zranění, navíc opět v Ardooie. Tentokrát si potrhal vazy v pravém rameni.

"Když už jsem se začal zase zpátky z toho dostávat, tak jsem vlastně spadnul znova a všechno začalo zase od nuly," uvedl Štybar.

Rameno se hojí pomalu a poté co Štybar absolvoval zátěžový test, přišel se špatnou zprávou pro všechny fanoušky. Na mistrovství světa do Tábora, kde před čtyřmi lety získal první titul, nepojede.

"Tohle je asi jedno z nejtěžších rozhodnutí v mojí kariéře, protože Tábor mi změnil kariéru. Teďka jsem byl odhodlanej, že za každou cenu do Tábora pojedu, ale doopravdy v týhle pozici v který jsem v tuhle chvíli to nedokážu," dodal Štybar.

Léčba by měla trvat právě do konce ledna, kdy šampionát začíná.

Související

Cyklistika, ilustrační fotografie.

Přelomový vynález dnes slaví svůj den. Jízdní kolo je s námi už stovky let

Od roku 2018 je třetí červnový den Světovým dnem jízdního kola. Má mimo jiné zvýšit popularitu cyklistiky a jízdního kola coby ekologického dopravního prostředku, který může i díky cenové dostupnosti využívat většina lidí na celém světě. Jízdní kolo patří mezi přelomové vynálezy s dlouhou historií, jezdí se na něm již déle než 200 let! 

Více souvisejících

Cyklistika Zdeněk Štybar (cyklista)

Aktuálně se děje

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 4 hodinami

před 10 hodinami

raketový systém Patriot

Ukrajina dostane od Španělska rakety Patriot

Španělsko pošle na Ukrajinu rakety Patriot. Na videokonferenci mezinárodní Kontaktní skupiny pro podporu Ukrajiny to dnes oznámila španělská ministryně obrany Margarita Roblesová. Informoval španělsky list El País v reakci na tlak spojenců z EU a NATO.

včera

včera

Vinice, ilustrační fotografie.

Vinaři vyúčtovali ztráty. Mráz způsobil škody za více než dvě miliardy

Rekordní mrazy, které minulý a tento týden udeřily v České republice, ničivě zasáhly tuzemské vinohrady. V Čechách je dopad naprosto fatální, škody tam dosahují 95 procent. Na Moravě se pohybují minimálně na úrovni 23% snížení výnosu. Aktuální průzkum mezi vinaři vyčíslil celkové škody napáchané na letošní úrodě na více než 2 miliardy korun. Vinaři ale varují, že měnící se klima není jediným problémem domácího vinařství, a žádají aktivnější přístup k jejich řešení ze strany ministerstva. 

včera

Aktualizováno včera

včera

včera

Vlastimil Válek

Válek zmínil, jak české zdravotnictví těží z členství v EU

Mezi největší přínosy dvacetiletého členství Česka v Evropské unii patří například možnost čerpat zdravotní péči v kterékoliv zemi EU, společné registrace nových léků před vstupem na trh, zapojení do expertních sítí lékařů nebo sdílení expertizy Evropského centra pro prevenci a kontrolu nemocí (ECDC) ve veřejném zdraví, konstatovalo ministerstvo zdravotnictví. 

včera

včera

Jakub Voráček

Voráček pomalu zavírá dveře za svou hráčskou kariérou. Na 99 procent se na led nevrátí

Kariéra bývalého hokejového reprezentanta Jakuba Voráčka, během níž nastoupil k více než tisícovce zápasů v kanadsko-americké NHL, se nezadržitelně blíží ke svému konci. Samotný čtyřiatřicetiletý hokejista totiž v úterním rozhovoru pro CNN Prima News uvedl, že končí svou bohatou kariéru. Záhy ale svá slova mírnil, když pro server sport.cz řekl, že ještě není definitivně rozhodnut o svém konci, ale to, že se už mezi mantinely neobjeví, je podle něj na 99 procent jisté.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Gazprom zažaloval v Rusku ČEZ, OMV a slovenský ZSE

Soudní dokumenty v Petrohradu potvrdily, že Kremlem ovládaný energetický gigant Gazprom podal žalobu proti české energetické společnosti ČEZ, rakouské OMV Gas Marketing & Trading a slovenské energetické skupině ZSE.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy