Zlatá tretra: Famózní Hejnová ovládla mokrou Ostravu, Maslák druhý

Ostrava - Nevlídné počasí přivítalo další ročník Zlaté tretry, na které se po zranění vítězně vrátila Zuzana Hejnová. Trať na 400 metrů překážek ovládla česem 55,13 a druhá doběhla navíc Denisa Rosolová. Pavel Maslák bral na třístovce stříbro.

"Na začátek to byl velmi dobrý výkon. Chtěla jsem sice pod 55, ale to jsem netušila, jaké bude počasí. Je to sice ještě takové nevyběhané, ale hodnotím to kladně," pověděla pro Českou televizi vítězka Hejnová.

O pozici níže zakončili Zlatou tretru Pavel Maslák na třístovce a výškař Jaroslav Bába, který se musel sklonit před uměním Ukrajince Bohdana Bondarenka. Masláka pro změnu porazil Polák Karol Zalewski.

"Vracím se. Nevím, jaký čas teď mám považovat za slušný. Prostě potřebuji závodit, hodně běhat. Bavil jsem se s trenérem a říkal: 'Časem se nestresuj.' Hlavní je, abych pracoval na své technice," řekl pro Českou televizi Usain Bolt,  hvězda mítinku. Jamajský sprinter ovládl dvoustovku časem 20,13.

Nedařilo se oštěpařce Barboře Špotákové a nezazářili ani její mužští kolegové. Špotáková byla pátá, stejně jako Jakub Vadlejch. O přičku za ním byl Vítězslav Veselý. Zvítězil Julius Yego z Keňi, který posunul národní rekord.

Související

Femke Bolová

Nizozemská hvězda Bolová překonala po téměř 41 letech halový světový rekord Kratochvílové

Skoro 41 let se mohla bývalá česká, respektive československá atletka Jarmila Kratochvílová chlubit tím, že drží halový světový rekord na trati 400 metrů. Nyní už to neplatí, jelikož byl překonán aktuálním nizozemským atletickým talentem, dvaadvacetiletou Femke Bolovou. Právě ona totiž v neděli na nizozemském mistrovství v Apeldoornu zaběhla čtvrtku v čase 49,26 sekundy, čímž tak překonala dosavadní rekord o 33 setin. 

Více souvisejících

Atletika Zuzana Hejnová Pavel Maslák

Aktuálně se děje

před 48 minutami

před 57 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 7 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Evropou prošly prvomájové demonstrace. V Německu a Francii zasahovala policie

Prvomájové demonstrace v Paříži a německých městech byly provázeny napětím a incidenty. V Paříži došlo k rozbíjení nejméně dvou výloh obchodů radikály, zatímco ve Stuttgartu se střetly protestující s policií, jak informovala agentura DPA.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy