Výškař Bába letěl tak vysoko, že dosáhl až na stříbro. Hejnová je po zranění zpět a slaví zlatou medaili

Ostrava - Atraktivní atletická soutěž Zlatá tretra Ostrava byla opět na sezónním programu a ani deštivé počasí nezastavilo závodníky před předváděním skvostných výkonů. Mimo české atlety byl hlavní hvězdou závodů Usain Bolt, který na Zlatou tretru zavítal opět po dvou letech.

Jamajčan Usain Bolt všem opět dokázal, že ve sprintu je jednoznačně světová jednička. Navzdory nepříjemnému dešti a chladnému počasí se postavil na start čtyřsetmetrové dráhy a během 20,13 sekund jí prosvištěl až na druhý konec. Druhý letec, který proběhl přes cílovou čáru, byl Američan Young a zvládl to jen o 22 setin sekundy pomaleji, než jamajská mašina. V Závodu nechyběl ani český sprinter Jan Jirka, který obsadil úctyhodné sedmé místo.Bába bral v těžké konkurenci stříbrnou medailiA zlato bylo tak blízko. Stadion byl na nohou, davy šílely, Bába se rozběhl, vyskočil vysoko do vzduchu, ale laťka spadla spolu s ním na mokrou žíněnku. Poslední skok se Bábovy nevydařil a spokojit se tak musel s druhým místem. Přesto ale předvedl skok o výšce úžasných 224 centimetrů, čímž se nemůže pyšnit jen tak někdo, skvělý výkon.Hejnová je opět ve hřeZuzana Hejnová prožila nepříliš veselou poslední sezónu, ale v té letošní je opět v plné síle. Zlomené zánártí z loňského roku dnes vypadalo tak zahojené, jako by šlo o ránu dětství. Výkony ostatně potvrzují totéž. Mladá atletka zvládla překonat trať s překážkami za pouhých 55,13 sekundy, což byl dnešní nejlepší čas a zároveň dostatečný výkon na kvalifikaci do Pekingu.Ačkoliv to tak po celou dobu závodu nevypadalo, i druhé místo patřilo českému jménu. Rosolová využila chyby vedoucí Jihoafričanky a v závěru běhu si vydřela stříbrnou medaili.

Související

Femke Bolová

Nizozemská hvězda Bolová překonala po téměř 41 letech halový světový rekord Kratochvílové

Skoro 41 let se mohla bývalá česká, respektive československá atletka Jarmila Kratochvílová chlubit tím, že drží halový světový rekord na trati 400 metrů. Nyní už to neplatí, jelikož byl překonán aktuálním nizozemským atletickým talentem, dvaadvacetiletou Femke Bolovou. Právě ona totiž v neděli na nizozemském mistrovství v Apeldoornu zaběhla čtvrtku v čase 49,26 sekundy, čímž tak překonala dosavadní rekord o 33 setin. 

Více souvisejících

Atletika Zlatá tretra Usain Bolt

Aktuálně se děje

před 46 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

Ilustrační foto

Chcete se nám mstít? ICC varoval před odvetou vůči soudu

Prokurátoři Mezinárodního trestního soudu (ICC) v Haagu v pátek varovali před jednotlivci, kteří hrozí odvetou vůči soudu nebo jeho zaměstnancům. Takové jednání může podle ICC představovat trestný čin vůči výkonu spravedlnosti, informuje agentura AFP.

před 5 hodinami

Viktor Orbán /Fidesz/, maďarský premiér

Evropa si v současné době hraje s ohněm, varuje Orbán

Předseda maďarské vlády Viktor Orbán v pátečním rozhovoru pro veřejnoprávní rozhlas Kossuth Radio zdůraznil, že Evropa si v současné době hraje s ohněm ve vztahu k otázce války a míru. Maďarsko podle něj odmítá být vtáhnuté do konfliktu.

před 5 hodinami

Dmitrij Peskov na druhém summitu Rusko Afrika 2023.

Velmi důležité, velmi nebezpečné. Kreml zareagoval na návrhy Camerona a Macrona

Mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov v pátek vyjádřil znepokojení nad slovy britského ministra zahraničních věcí Davida Camerona, který hovořil o právu Kyjeva útočit na ruské objekty s britskými zbraněmi. Podobně reagoval na slova francouzského prezidenta Emmanuela Macrona o možnosti vyslání vojáků na Ukrajinu, informuje agentura Reuters.

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 9 hodinami

Ministerstvo zahraničí, ilustrační fotografie.

Česko vyzývá Rusko, aby přestalo s kybernetickými útoky

Česko společně s EU, NATO a dalšími mezinárodními partnery odsuzuje aktivity ruského státního aktéra APT28, uvedlo ministerstvo zahraničí v pátek. APT28 je spojován s ruskou vojenskou rozvědkou GRU a dlouhodobě provádí kyberšpionážní kampaň v evropských zemích.

před 9 hodinami

před 10 hodinami

před 11 hodinami

před 11 hodinami

Napětí v Nigeru: Ruští vojáci vstoupili na základnu, kde sídlí americká armáda

Podle vysokého představitele obrany USA vstoupil ruský vojenský personál na leteckou základnu v Nigeru, kde jsou umístěny americké jednotky. Tento krok následuje po rozhodnutí nigerské junty zbavit se americké síly.

Zdroj: Julie Jarošová

Další zprávy