Judista Krpálek ovládnul tokijský Grand Slam

Tokio – V současné době asi nejúspěšnější český judista Lukáš Krpálek potvrdil svou formu v japonském Tokiu, kde navzdory silné konkurenci triumfoval a ve světovém žebříčku se i díky tomu posunul na druhé místo.

Výchozí pozici přitom neměl vůbec jednoduchou. Do turnaje nastupoval jako jednička ve své váhové kategorii do 100 kg a to i přesto, že proti němu stáli olympijští šampióni z řeckých Atén a čínského Pekingu.

Ilias Iliadin ani Tüvšinbajar Naidan však nedokázali Krpálkovi vzdorovat, a když český reprezentant porazil ještě Švéda Martina Paceka a Kanaďana Kylea Reyese, nebylo o vítězi pochyb.

Kromě Krpálka se v Tokiu představili ještě další dva tuzemští judisté. Radek Hecl, jenž soutěžil v Krpálkově váze a s turnajem se rozloučil po dvou kolech, a Alexander Jurečka, jenž byl o jednu váhovou kategorii níž a skončil rovněž v druhém kole.

Související

Lukáš Krpálek, judista

Anketu Sportovec roku ovládl potřetí v kariéře judista Lukáš Krpálek

Ve středu se v pražském hotelu Hilton uskutečnilo vyhlášení výsledků již 63. ročníku tradiční ankety Sportovec roku, ve které tuzemští sportovní novináři hlasují o nejlepších sportovcích České republiky. Tím vůbec nejlepším za letošní rok 2021 se stal potřetí ve své kariéře judista Lukáš Krpálek, jemuž se na letošních Letních olympijských hrách v Tokiu podařilo získat zlatou medaili. O 202 bodů za ním pak skončila tenistka Barbora Krejčíková, třetí skončil vodní slalomář Jiří Prskavec. Nejlepším kolektivem byl pak vyhlášen národní tým basketbalistů.

Více souvisejících

Lukáš Krpálek

Aktuálně se děje

před 36 minutami

před 2 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Aktualizováno včera

včera

Adrian Newey

Génius Newey končí v Red Bullu. Zamíří k Ferrari?

Dlouho se o tom spekulovalo, a nyní je to oficiální. Adrian Newey, technický ředitel Red Bull Racing, ukončí svou práci u rakouské stáje po skončení této sezóny. Potvrzení této zprávy přišlo od samotného týmu v jeho oficiálním prohlášení. Po 19 letech skončí Neweyho dlouholetá éra v týmu.

včera

Zahraniční vojáci se stali válečnými zajatci (POW) poté, co byli zajati Ukrajinou jako bojovníci v rámci ruských ozbrojených sil, účastní se tiskové konference organizované ukrajinskými představiteli v Kyjevě 15. března 2024.

Žoldáci z Nepálu ve velkém dezertují z ruské armády na Ukrajině

Podle informací serveru RBK-Ukrajina, který se odvolává na tiskovou zprávu Hlavního ředitelství zpravodajství, žoldáci z Nepálu, kteří přišli bojovat proti Ukrajině v řadách ruské armády, masově dezertují. Ruští velitelé zároveň hledají chatrné omluvy pro své vedení, vysvětlující tuto situaci.

včera

Boj proti Green Dealu i migraci. Hnutí ANO zahájilo předvolební kampaň

Při zahájení hlavní fáze kampaně ANO ve Zlíně uvedl předseda Andrej Babiš, že hlavními prioritami hnutí ve volbách do Evropského parlamentu jsou boj proti nelegální migraci, obrana suverenity a odpor proti Zelené dohodě, nazvané Green Deal. Hlavním heslem kampaně před červnovými volbami je "Česko pro tebe všecko".

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy