Lotyšky si proti našim florbalistkám ani neškrtly

Brno – Brněnské mistrovství světa ve florbalu o pořádající tým nepřijde. Češky doslova převálcovaly výběr Lotyšska a zajistily si tak postup do čtvrtfinále turnaje. Byť jejich výkon lemuje jedna velká minela.

Reprezentantky předvedly na domácí půdě vskutku působivý výkon, když jen v první dvacetiminutovce nasázely soupeřkám sedm gólů. I přesto po druhé třetině, kdy se trefily ještě dvakrát, odcházely s lehkým pocitem studu.

To když 13 vteřin před koncem periody pokazila Jílková české gólmance statistiky. Nezvládla totiž rychlou rozehrávku z otočky a úspěšně překonala překvapenou Provázkovou. Shodou okolností to byl jediný gól, kterého se lotyšský tým dočkal.

Snad aby si Češky napravily reputaci, vlétnuly do závěrečné třetiny s ještě větším elánem a své protihráčky pokořily dalšími třemi góly, jeden z nichž měla na svědomí i hříšnice Jílková. Po 60 minutách tak mohl český výběr začít slavit vysokou výhru 12:1.

Mezi nejlepších osm týmů turnaje se tím pádem Češky posunou z druhého místa, zatímco první patří dosud neporaženým Švýcarkám.

Související

Česká florbalová reprezentace (ilustrační foto)

První medaile z MS po sedmi letech. Čeští florbalisté získali v Helsinkách bronz

Čeští florbalisté nechtěli z letošního světového šampionátu odjet s prázdnou, když došli tak daleko, tedy do bojů o medaile, a rozohodně se tak chtěli vrátit s prvním cenným kovem od roku 2014. Během sobotního odpoledne ve finských Helsinkách se tak v boji o bronz postavili proti Švýcarům a rozhodně to jednoduchý souboj pro český výběr nebyl. V duelu sice ztráceli, následně ale dokázali nepříznivý stav srovnat a duel tak muselo rozhodnout až prodloužení. V něm se Čechům podařil vstřelit vítězný gól a po vítězství 4:3 tak mohla radost propuknout naplno.

Více souvisejících

Floorball (florbal)

Aktuálně se děje

před 48 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

Ilustrační fotografie.

Ruská škola kritizovala válku na Ukrajině. Konec byl nevyhnutelný

Ruské úřady zatočily se soukromou školou Novokolledž v Novosibirsku, která se jako jedna z mála veřejně vyslovila proti válce na Ukrajině. Dočkala se za to prověrek, pokut a neudělení akreditace. Zakladatel zařízení Sergej Černyšov pak byl označen za tzv. zahraničního agenta, informovala ruská mutace BBC. Škola přestane existovat na konci školního roku. 

před 3 hodinami

včera

včera

včera

včera

včera

Ilustrační foto

Chcete se nám mstít? ICC varoval před odvetou vůči soudu

Prokurátoři Mezinárodního trestního soudu (ICC) v Haagu v pátek varovali před jednotlivci, kteří hrozí odvetou vůči soudu nebo jeho zaměstnancům. Takové jednání může podle ICC představovat trestný čin vůči výkonu spravedlnosti, informuje agentura AFP.

včera

Viktor Orbán /Fidesz/, maďarský premiér

Evropa si v současné době hraje s ohněm, varuje Orbán

Předseda maďarské vlády Viktor Orbán v pátečním rozhovoru pro veřejnoprávní rozhlas Kossuth Radio zdůraznil, že Evropa si v současné době hraje s ohněm ve vztahu k otázce války a míru. Maďarsko podle něj odmítá být vtáhnuté do konfliktu.

včera

Dmitrij Peskov na druhém summitu Rusko Afrika 2023.

Velmi důležité, velmi nebezpečné. Kreml zareagoval na návrhy Camerona a Macrona

Mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov v pátek vyjádřil znepokojení nad slovy britského ministra zahraničních věcí Davida Camerona, který hovořil o právu Kyjeva útočit na ruské objekty s britskými zbraněmi. Podobně reagoval na slova francouzského prezidenta Emmanuela Macrona o možnosti vyslání vojáků na Ukrajinu, informuje agentura Reuters.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Česko vyzývá Rusko, aby přestalo s kybernetickými útoky

Česko společně s EU, NATO a dalšími mezinárodními partnery odsuzuje aktivity ruského státního aktéra APT28, uvedlo ministerstvo zahraničí v pátek. APT28 je spojován s ruskou vojenskou rozvědkou GRU a dlouhodobě provádí kyberšpionážní kampaň v evropských zemích.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy